12 383 7

Можете да спасите човешки живот с помощта на игла

Това е един невероятен и нетрадиционен метод от Китай, чрез който да се спаси пациент с инсулт

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Има начин да спасите живота на човек, ако той получи инсулт с помощтта на нещо много обикновено. Този нетрадиционен метод идва от китайската народна медицина. Единственото, което ви е необходимо е игла.

Когато човек получи инсулт, капилярите в мозъка му постепенно започват да се изпълват с голямо количество кръв. В този момент човек се нуждае от помощ от медицински екип и почивка. Но докато линейката дойде, ето какво можете да направите:

Много е важно да запазете спокойствие и да не местете пациента, без значение къде се намира той. Ако започнете да го движите, има опасност капилярите в мозъка му да започнат да се пукат.

Вземете стерилна игла за спринцовка, но ако не разполагате с такава и обикновена игла за шиене или карфица ще ви свърши работа. Ако иглата не е стерилна, първо я дезинфекцирайте като я нагреете втрху пламъка на запалка или свещ. След това пробийте дупка на върховете на всеки един от 10-те пръста на човека така, че да потече кръв.

Не е задължително да знаете къде точно да прободете пръстите, само трябва да гледате да бъде на няколко милиметра разстояние от ноктите. Убодете така пръстите, че изтеклата капка кръв от всеки пръст да бъде с размер на малко грахово зърно. В случай, че не потече кръв, стиснете пръста, за да стимулирате кръвопотока или направете нова дупка.

.Когато всички десет пръста започнат да кървят, изчакайте няколко минути и скоро пациентът ще дойде в съзнание.

Ако устата на пациента е изкривена по някакъв начин, дръпнете и масажирайте ушите му до зачервяване. Боднете с върха на иглата меката част на всяко ухо два пъти, така че от двете страни да се отделят по две капки кръв. Няколко минути по-късно пациентът трябва да почувства облекчение.

Изчакайте медицинския екип, който да отведе пациента в болница.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 23:16  01.01.18
  Можете да извадите кърлеж със спринцовка като я отрежете от пред и поставите отвора върху градината. След това издърпване буталото й за да се получи вакуум и кърлежа излиза без дърпане и без опасност да скъсате главата. По кратко е от китайската медицина и работи дано не ви потрябва , но във всяка авто аптечка има спринцовка.

  Коментиран от #3

 • Stefko 88
  Отговор
  2 23:17  01.01.18
  Където пише градината разбирайте гадината
 • Антон
  Отговор
  3 23:47  01.01.18

  До коментар #1 от "Stefko 88":

  Значи трябва в автоаптечката да носим и ножовка. Пробай да отрежеш пластмасова спринцовка с нож или ножица.....бъди сигурен че няма да успееш. А каква да бъде спринцовката - от тези миниатюрните или от онези конските

  Коментиран от #6, #7

 • 4 00:10  02.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Митю
  Отговор
  5 01:39  02.01.18
  Макетно ножче
 • Stefko 88
  Отговор
  6 08:55  02.01.18

  До коментар #3 от "Антон":

  Ми рязл съм даже с тъп нож и става. Опитай.
 • Щющщююю
  Отговор
  7 11:18  02.01.18

  До коментар #3 от "Антон":

  Дава ти се съвет а ти се правиш на интересен, лапееее

Напиши коментар:


Публикувай