2 446 3

Марихуана в коледната патица тръшна цяло семейство

Бабата - най-възрастният член от семейството - объркала бурканите с подправки

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Празничната коледна вечеря е завършила с тежко хранително натравяне за едно чешко семейство от град Вратимов.

Най-вероятно нито един член на семейството не е очаквал, че семейната вечеря ще изпрати всички в болница за следващите няколко дни, пише на своя сайт телевизия RT, позовавайки се на чешките медии.

Причината за неочаквания инцидент била открита по-късно, когато екипът на спешна помощ претърсил дома, за да разбере от какво се е отровило семейството. Оказало се, че вината се крие в подправките, които най-възрастният член на фамилията по грешка сложила в празничната патица.

Снимки: shutterstock

Вместо да подправи блюдото с майорана, възрастната домакиня го посипала с личните си запаси от марихуана.

От седемте души, които седели на празничната трапеза, единствено бабата нямала симптоми на гадене, замаяност, повръщане и главоболие, от които се оплаквали останалите членове от фамилията.

Четиримата възрастни — между 37 и 71 години, и двете деца — на 6 и 3 години, били отведени с линейка в болница, където им поставили диагноза отравяне с въглероден окис.

Когато екипът на спешна помощ претърсил къщата, но не открил причината за отравянето, подозренията им паднали върху празничната храна, приготвена от бабата.

Оказало се, че неволно жената е натровила всички с марихуаната, предписана й от лекарите. В крайна сметка, именно заради редовната употреба на наркотичното растение, възрастната жена била единствената "оцеляла" след вечерята.

Полицията води разследване, но според местните медии срещу жената няма да бъдат повдигнати обвинения за притежание на наркотици, тъй като тя я използвала за медицински цели.

В Чешката република притежаването на малки количества марихуана не е престъпление, след като през 2013 г. властите в страната я легализираха.

Чехия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 18:49  04.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кака Гинка
  Отговор
  2 00:49  05.01.18
  Старост,нерадост...
 • факт
  Отговор
  3 09:48  07.01.18
  Е ЦЕЛИЯ БУЛКАН ЛИ Е СИПАЛА

Напиши коментар:


Публикувай