24 145 15

Сбъдват се ужасяващите предсказания на Распутин

Иво Стойнев

Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори е бил обикновен селянин, който е успял да се сближи с монарсите благодарение на своя талант на пророк и целител. Личността на Григорий Распутин винаги е била забулена в тайни и мистерии, още повече, че той сам е подгрявал интереса към себе си, отговаряйки завоалирано на всички въпроси. Дори неговата гибел е обвита в мистерия и объркани показания на свидетели.

Затова не е учудващо, че едни смятат Распутин за светец, достоен за канонизиране, а други - за самия дявол.

Но точно може да се каже, че Распутин е умеел да предсказва бъдещето: той е предвидил не само своята гибел, но и войни, епидемии и катастрофи, станали след смъртта му. Видимо, има и предсказания, които тепърва предстои да се сбъднат. Да разглеждаме 10-те най-любопитни от тях.

1. Мъртъвците от царското семейство
Распутин е видял два варианта на своята смърт и последвалото бъдеще: ако го убият обикновени селяни, Романови са щели да управляват столетия наред, ако той загине от ръцете на аристократи, предстои братоубийствена война и гибел на царското семейство. Сбъднало се второто предсказание: аристократите дали на Распутин отровена храна, а след това го застреляли в гърба. По-късно увили трупа му и го хвърлили в река. Много преди убийството на царското семейство, Распутин е чувствал тяхната гибел. Прегръщайки царя и неговата жена, Григорий усещал, че държи в ръцете си мъртъвци.

2. Крахът на империята
Ясновидецът в навечерието на 1917 година е говорил за скорошното идване на нова власт, за планини от трупове и за обляна в кръв Нева. "Върху Петербург ще се спусне мрак, а когато променят името на града - империята ще рухне", написал Распутин. Той също е предсказал и сталинските репресии.

3. Задава се огромна война
Распутин също е отбелязва, че православната вяра угасва, че благодатта изчезва, а занапред ще е само по-лошо. "Много ще загинат, няма да има кой да погребва загиналите. Хората ще газят кръв до колене. А след това ще дойде войната", пророкувал е той, вероятно говорейки за Втората световна война.

4. Живото ще загине
Той е предвидил и взрива на АЕЦ "Чернобил" и замърсяването на територията около централата с радиация. А също така и ядрената авария в АЕЦ "Фукушима". Распутин е казвал, че ще съществуват кули на смъртта, някои от тях "ще се пръснат и гнила кръв от раните ще потече, отравяйки всичко живо, земя и въздух".

5. Бездушни създания Григорий е писал и за клонирането. Той е говорил за скорошното раждане на "чудовища, неприличащи нито на хора, нито на зверове, които нямат душа". Както се вижда, опитите в това направление вече се провеждат. Налице е овцата Доли. Учените все по-често говорят за възможностите в близко бъдеще да се отглеждат деца по поръчка на родителите - избор на външността, лишени дори и от предразположение към наследствени болести.

6. И ще стане звярът враг на човека
По думите на ясновидеца, безконтролните генетични експерименти ще доведат до възникването на чудовища, които ще напълнят Земята. По-точно, в Бразилия ще се появят агресивни и отровни пчели, които ще нападат хората. И те ще се размножават с огромна скорост.

7. Моралните ценности
Распутин се е безпокоил и за обикновените човешки ценности. Старецът е говорил, че "любовта ще изчезне и хората ще стоят на ръба на пропастта". Равнодушието и себелюбието ще погуби народи и човечеството ще загине.

8. Змии
Мистикът е говорил за това, че човечеството ще бъде убити от три змии подред. Първата и втората ще доведат до огромни човешки жертви, но след идването на третата ще оцелеят само единици, които са се прочистили. Те ще могат да попаднат в земния рай. Историците смятат, че Распутин е говорил така за войните. Първата и Втората световни войни вече са оставили своите следи.

9. Краят на света
Апокалипсисът Распутин е свързвал с Третата световна война, но така и не назовал дата. Той предполагал, че слънцето ще изпепели земята и ще превърне плодородните полета в пустиня, а реките ще бъдат пресушени. И навсякъде ще бъде пустиня, само избраните ще имат шанс да се спасят.

10. Светът наопаки
Най-странното предсказание на Распутин е това, че на хората им предстои да преживеят три денонощия на мрак, когато Слънцето ще изчезне, а Земята ще бъде покрита от вездесъща мъгла. "И хората ще чакат смъртта си като спасение. Навсякъде ще има плач и отчаяние. И ще се сменят местата на времената на годината. И ще зацъфти розата през декември, а снегът ще вали през юли", е казвал пророка.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:34  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • агент08
  Отговор
  2 12:41  07.01.18
  Не знам доколко всичко написано тук е вярно, но със сигурност има едно нещо невярно- Распутин не е бил старец, умира на 47 г. //1869-1916/

  Коментиран от #12

 • 3 12:44  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хасан
  Отговор
  4 12:58  07.01.18

  До коментар #3 от "ХАСАНЕ":

  Де късмет, де.

 • 5 13:00  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Асан
  Отговор
  6 13:08  07.01.18

  До коментар #5 от "222":

  Ава ти си си го изьел вече ва
 • глуповини
  Отговор
  7 13:52  07.01.18
  Глупости на таркалета! Убийството на Распутин е организирано от английските тайни служби! Руски агенти на английските тайни служби са сипали отрова в храната на Распутин а след това са стреляли по него! Това е общопризнат факт и от англичаните!
 • mf2
  Отговор
  8 14:50  07.01.18
  Четиво за закърнели средновековни безпросветници! Такива пророчества може да ти направи всяка квартална циганка!
 • ЕХА
  Отговор
  9 15:40  07.01.18
  Публикувано във факти.бг: само избраните ще имат шанс да се спасят. Аз съм избраният от втори тото шанс, защото съм търкал билетчета като идиот.
 • 10 17:40  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  11 22:52  07.01.18
  как пък няма нищо хубаво в предсказанията само лоши неща

  Коментиран от #13

 • Eddie
  Отговор
  12 15:54  10.01.18

  До коментар #2 от "агент08":

  Старецът - така са наричали Распутин в царска Русия. Иначе наистина е убит доста млад.
 • Оптимист
  Отговор
  13 08:34  23.04.18

  До коментар #11 от "Vasik Atanasova":

  Не забравяй че е руснак все пак.....
 • истина
  Отговор
  14 16:03  31.07.18
  Предсказанието е свързано и с Путин.Лош се пише и за него,което пък от световна страна е добро.

  Коментиран от #15

 • истина, истина ви казвам
  Отговор
  15 16:12  31.07.18

  До коментар #14 от "истина":

  ПРЕДСКАЗНИЕТО ЗА ПУТИН Е СКРИТО ОТ НЕГОВИТЕ ЖУРНАЛИСТИ,КРАЯТ МУ Е СЪВСЕМ СКОРО,А И НА БЪЛГАРСКИТЕКОМУНИСТИ

Напиши коментар:


Публикувай