15 080 17

Секс с приятел - просто забавление или проблем

Да смесваме ли приятелството със секса и какви последствия може да има от подобна връзка

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Приятелските отношения се създават предимно между представители на един и същи пол. Под приятелство между мъж и жена се разбира отсъствие на каквито и да било други чувства и влечения един към друг, а това почти не се случва. В действителност приятелски чувства изпитва само единият от тях, а другият си е просто влюбен, който по някаква причина не се надява на взаимност.

Каквото и да е приятелството между мъжа и жената, почти винаги единият вижда в другия сексуален обект.

И вероятно няма човек, който поне веднъж в живота да не се е изправял пред дилемата – да смесва ли приятелските отношения с любовните и какви ще са последствията от това начинание – ще се сдобие с любовник или ще загубим приятел?

Приятелският секс понякога се случва заради елементарно любопитство. Срещи на съученици, неочакван сблъсък на летището или в чужд град – в тези случки, дори да няма сексуално влечение между двама приятели по принцип, заплашват да завършат със секс. Без значение, дали актът ще те разочарова, или ще те изстреля в небесата. Ситуациите, в които може да се озовете с приятел в леглото, са десетки, но най-важното е да знаете необходимо ли ви е и как това ще се отрази на бъдещето и на двама ви. Ето някои често срещани ситуации на приятелски секс:

Секс с бившия

Когато с бившия сте останали приятели, той е първият кандидат за интимен партньор. Познавате се достатъчно добре в леглото, така че от време на време секс без ангажименти и по навик се случва в подобни връзки.

Алкохолни страсти

Започвайки вечерта с малко алкохол за отпускане, терапията често завършва в леглото. Сутринта може да е подплатена с чувство на срам и неудобство и с това приятелските ви отношения да приключат и да започнат любовните, или пък двамата да забравите за случката и да продължите по старому... До следващата "алкохолно-разпускаща" вечер.

Секс за забавление

Ситуацията е предизвикана от интерес, любопитство или скука. Но след това обикновено приятелството приключва, защото приятели, с които ви е скучно в моментите без секс, то може би вие нямате общи интереси и трябва да си намерите по-интересен събеседник.

Правила на приятелския секс

Най-важното условие е приятелите да разберат, че ако и двамата не са свободни, то връзките им са застрашени от неприятна интрига. Не е лошо да поговорите по въпроса преди да се хвърлите в тази авантюра.

Необходимо е да сте наясно кой какво очаква от този секс и какво не би искал да се случи. Задължително и двамата помнете три важни правила на истинския приятелски секс – проявявайте уважение един към друг, бъдете благодарни за отношенията, които имате, а също и – отнасяйте се към ситуацията с хумор, пише rozali.com И ако след приятелския секс вие без да искате се отдалечите един от друг от срам, неловкост, разочарование или по други причини, не бързайте да прекратявате приятелството си.

Дайте си време и ако приятелството е истинско, и двамата ще изпитате необходимост да поговорите, дори ако в тези разговори не се споменава сексът, който сте правили заедно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 01:03  10.01.18
  Видяли веднъж рохкото на някоя приятелка приятелството остава в миналото!
 • Юро НюМан
  Отговор
  2 07:44  10.01.18
  "отнасяйте се към ситуацията с хумор" - аз така правя, особено ако ме хванат на калъп с жената на някой ))) Викам: " Ей, усмихни се ами ако бях негър?!"
 • гощо
  Отговор
  3 08:01  10.01.18
  Никога не съм имал приятелски отношения с жена,все си ги е..х!
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:12  10.01.18
  Всичките хубави и лоши неща ги вършат хората! Когато хората нямат задръжки, морал, почтеност и всеотдайност към съпруга, близки, семейство - колко му е ? От къде да науча и да знам, че имало и " секс за забавление ", ако ги нямаше тези "чудесни " писания на В. Маринова ??

 • Alfa Romeo
  Отговор
  5 08:20  10.01.18
  Няма приятелство между мъж и жена!
 • 6 08:34  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Morgoth
  Отговор
  7 09:07  10.01.18
  За да имаш приятелка с която никога няма да си легнете и това да не е за сметка на чувствата на единия просто трябва и двамата да сте грозни или поне не особено привлекателни спрямо критериите на другия.
 • PlimP
  Отговор
  8 09:28  10.01.18
  там ви е проблемът, с половинката трябва да си и приятел

  Коментиран от #10

 • Ска Па Няк
  Отговор
  9 09:35  10.01.18
  На няколко пъти приятелството взе превес над чувствата.... и сега ме е яд... и не само мен !!!
 • Morgoth
  Отговор
  10 10:35  10.01.18

  До коментар #8 от "PlimP":

  Половинката е съвсем друга бира, там е сбора на приятелството и секса, тук се говори за приятелство без секс.
 • onq s konq
  Отговор
  11 10:42  10.01.18
  Тои и комшията си мисли че аз и жена му сме приятели ама ние си знаеме !

  Коментиран от #12

 • на коня комшията
  Отговор
  12 12:17  10.01.18

  До коментар #11 от "onq s konq":

  Ти си Юда !!!
 • The TRAPPER
  Отговор
  13 16:11  12.01.18
  Ей това парче на снимката ако ми беше приятелка...... Щяха да я изкарват на носилка.

 • Хомофоб
  Отговор
  14 07:27  17.01.18
  От както свят светува е ясно, че жена с жена не може да е приятелка. Сега вече и с мъжи. Изобщо съществата от женски пол способни ли са приятелства(изключая фейсбук и "портфейл")?

  Коментиран от #15

 • Ввв
  Отговор
  15 14:57  18.01.18

  До коментар #14 от "Хомофоб":

  Не,разбира св
 • Марони
  Отговор
  16 21:23  13.02.18
  Приятелство без секс?Що за глупост е това?Трябва или жената да е много непривлекателна,или мъжа,много задръстен!Та Нали от.дума.на дума,става работата...
 • Марони
  Отговор
  17 21:34  13.02.18
  По-добре на хляб,вода и руска телевизия,отколкото без секс!Така да хабиш приятелството!

Напиши коментар:


Публикувай