4 466 4

Опасен див звяр подплаши жителите на Оряхово (ВИДЕО)

Подгонен от ловни кучета той препускал по улиците на крайдунавския град

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Подплашен див глиган, гонен е ловни кучета, уплаши деца и възрастни в град Оряхово, след като влетя и запрепуска по улиците навръх Йорданов ден.

След кратка гонитба из града, ловните кучета настигнали нереза пред общината, където след кратка схватка, дивото животно успяло да се измъкне и през Дунав намерило убежище на един от островите в реката, разказват местни ловци.

Свинската корида се разиграла по обяд в крайдунавския град.

Малко преди зрелищната поява на глигана в града, ловни дружинки на Мизия, Оряхово и Хърлец го били обградили в гориста местност и пуснали кучетата по него. Нерезът обаче, пробил блокадата на авджиите и погнат от гончетата влетял в Оряхово.

По това време улиците били пълни с хора, които се прибирали по домовете си след ритуала с хвърлянето на кръста в реката. Подплашен от преследващите го кучета, с щръкнала четина и силно грухтене, глиганът препускал по улиците, предизвиквайки бурни реакции на ужас и веселие. Част от хората дори успели да заснемат гонката с телефоните си.

Пред общината кучетата настигнали нереза и се сборичкали. Дивото животно обаче, успяло да се измъкне и хукнало да бяга към края на града, а подире му тичали кучетата. Те го преследвали чак до село Селановци, където глиганът скочил в Дунав, доплувал до остров и се скрил в храсталаците.

„Голям цирк стана с този глиган. Но тази година в района ни, особено край Дунав, има доста глигани и слуката на ловците е много добра. Вече имаме отстреляни 92 диви свине, а до края на сезона ще минем 100!”, заяви водачът на ловното сдружение в Оряхово Здравно Николов.

Враца / България


Още по темата

 • Глиган причини щети за 10 000 евро

  Глиган причини щети за 10 000 евро

  Диво прасе причини щети за близо 10 000 евро в южната част на Германия, съобщи ДПА. Инцидентът е станал в град Дилинген. Глиганът се е озовал в ...
  26.01.2018
  8 095
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 15:38  09.01.18
  Приказки под шипковия храст Айде дайте някакво видео, като много хора са снимали прасето. Фейк нюз отвсякъде
 • 2 02:34  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Аз Варна
  Отговор
  3 10:58  10.01.18
  Браво на глигана!По умен е от пишман авджиите.Ако го хванат все пак,да вземат да го наградят с медал за лекоатлет на годината.Евала,тоя надбяга и Ивет Лалова!
 • Кака Гинка
  Отговор
  4 01:45  11.01.18
  Да беше потърсил политическо убежище в кметството,вместо да бяга през девет села в десето!

Напиши коментар:


Публикувай