2 257 0

Лава погълна камера, но тя успя да заснеме всичко (ВИДЕО)

Невероятното е, че малката портативна камера успява да оцелее след инцидента

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Невероятни кадри, заснети от камера, докато пълзящата към нея лава бавно я поглъща, се появиха в мрежата.

Изключителното видео е заснето в Националния парк „Вулкани на Хаваите“ през август 2016 г. от Ерик Сторм — собственик на хавайската туристическа компания Kīlauea EcoGuides, която предлага на ентусиасти обиколки из това горещо място.

Обикновено Ерик посещава това изключително горещо място по 3 или повече пъти на седмица, като водач на туристически групи. По време на една от обиколките, мъжът решил да постави камерата си в пукнатина, оформена от лавата преди години, за да заснеме нов поток от лава, който бавно я запълвал. Сторм бил правил подобни снимки и видеа стотици пъти през годините, но този път лавата се движела по-бързо от обикновено, а той бил така погълнат да разказва на туристите за полинезийската богиня на огъня Пеле, че забрави за скъпата камера. Изведнъж забелязал пламъци, които излизали от пукнатината и осъзнал, че неговото GoPro е станало на въглен.
"Никога не бихте поставили умишлено нещо на пътя на лавата. Това беше грешка за 400 долара", казва Сторм, чието видео отново се завъртя им интернет, след като израелски фотограф имаше нещастието да загуби своята камера, закрепена на дрон, прелетял твърде ниско над потоците от лава на Хаваите.

Именно този инцидент, позволи на много хора да си припомнят случилото се с камерата на Сторм, а други да го открият за пръв път.

Невероятното е, че и при двата инцидента GoPro камерите все още функционирали, макар и частично разтопени. Кой би могъл да предвиди, че тази технология ще бъде в състояние да издържи на невероятно високата температура на лавата.

В последните секунди на видеото се вижда как Сторм измъква камерата от вече застиналата лава, а след това я пуска във вода, за да се охлади.

Така той успял да свали хипнотизиращите кадри, запечатани от неговото неразрушимо GoPro.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай