7 096 8

Мираж ли е сексът след раждане?

Какви промени в интимните отношения настъпват, след като жената роди

Мираж ли е сексът след раждане?
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Майчинството е едно от най-красивите, но и трудни неща, които се случват на една жена. Въпреки че природата е създала жената, за да продължи рода, бременността и раждането са огромен стрес както за тялото й, така и за психиката й. Всекидневието й се променя и целият й живот се преобръща.

Ако допреди раждането една жена е спортувала редовно, хранила се е по определен режим и е имала отличен сексуален живот, то след него тя трябва да бъде готова за рязка промяна, която може и да не особено приятна. Вероятно най-осезателна е промяната, свързана със секса. Ето за какви изменения в интимните отношения с партньора трябва да бъде готова жената, след като роди:

1.Първите пъти може да усетите лека болка

Една от причините е, че дълго време не сте правили секс и тялото ви трябва да свикне отново. Ако сте се възстановили напълно, болката няма да продължи дълго, но в случай, че тя е силна и упорита, говорете с гинеколога си. И разбира се, ползвайте лубрикант.

2.Възможно е кървене

След като родите, се пригответе за тежка менструация, защото хормоните ви също имат нужда от възстановяване. Освен това е възможно по време на секс да се появи леко кървене. Бъдете нащрек и за бяло течение, което може да бъде индикация за инфекция.

3.Сексът ще ви се струва странен за известно време

Невинаги ще бъдете в настроение, а първите месеци ще ви бъде трудно да се отпуснете, покрай всички грижи за бебето. А когато сте под напрежение, не сте в състояние да се насладите на секса и той няма да ви носи същото удоволствие, както преди за известно време. Също така трябва да знаете и че усещанията се влияят от това дали влагалището ви се е възстановило от раждането. Важното е да знаете, че странното чувство няма да продължи дълго и всичко ще бъде наред, ако проявите търпение.

4.Поведението ви в леглото ще се промени

Промените, които настъпват в тялото ви, неминуемо се отразяват и на емоционалното ви състояние, пише woman.bg. Затова и нагласата ви за секса ще бъде много по-различна. Много е важно да споделите всичко това с партньора си и да бъдете откровена за това, което чувствате.

5.Трябва да знаете, че всичко ще се върне по старому

Без значение дали това е първото или поредното ви раждане, трябва да знаете, че всичко ще бъде както преди. Желанието ви за секс ще се засили и болките ще изчезнат.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • иванчо с марийка
  Отговор
  1 01:13  15.01.18
  Х..й разваля Х..Й Оправя
 • 2 06:26  15.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 06:33  15.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • PlimP
  Отговор
  4 10:36  15.01.18
  тва го казва чича ви доктор, спрете да пишете глупости, че има глупави хора, които вярват, единственото красиво нещо в майчинството е невинноста на детенцето, която си има цена (не само материална)

 • 5 10:38  15.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай Киро
  Отговор
  6 11:18  15.01.18
  Браво, много хубава статия!
 • Русенец
  Отговор
  7 11:29  15.01.18
  Природата се е погрижила за всичко и нуждата от полов живот решава всички временни проблеми след раждане.
 • 8 03:30  11.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай