14 Януари, 2018 12:33 3 576 19

Мишо Шамара: ЕС да удари дъното, та да види най-лошата част от ЕС

  • мишо шамара-
  • разказва-
  • живот в сащ-
  • рапър-
  • гумени глави-
  • прощално турне

Рапърът разказва за живота си в САЩ позитивизма и прощалното турне на „Гумени глави”

Мишо Шамара: ЕС да удари дъното, та да види най-лошата част от ЕС - 1
Снимка: bTV

Един от първите рапъри в България — Мишо Шамара, от години живее в Щатите. Сега обаче, е в родната си Варна, защото групата, с която стана популярен през 90-те години — „Гумени глави”, в момента е на прощално турне.

В ексклузивно интервю за bTV рапърът разказа за живота си, за това как прекарва сутрините си и каква му се вижда България след няколко години живот в САЩ.

"Обикновено ставам рано, като живея другия живот извън артистичния. Първо ще си сложа едно кафе, докато си пия кафето, ще направя едни яйчица да хапнем, защото интересното е и на моя приятел Куул Харт му направи впечатление, че в България не закусваме много — хапваме нещо, но баничка с боза, на въглехидратна основа, а в Америка хората закусват обилно с протеини, да могат да ти заредят деня, мускулите да могат да работят по-добре", споделя Мишо Шамара.

Освен, че в Америка се е научил да не пропуска най-важното хранене за деня — закуската, от американския начин на живот той е успял да усвои и някои други неща, като позитивизма например.

"Искам да се променя, да стана позитивен човек, което на мен ми липсва. Нашата среда тука от сутрин ставаме и сме в защитна позиция, защото животът ни е само блъскане и ние само влизаме като на бокс. Докато моите приятели там и всички хора, които видя, най-нормалното нещо е да кажат: „Добър ден, добро утро”, да се усмихнеш, да направят комплимент — това искам да го науча и аз. Имам я тая борба, понеже много критикувам България и нещата, които правим, но критикувам най-вече себе си, защото аз съм също България", обяснява той.

Но не родния песимизъм е накарал рапърът да напусне страната ни и да емигрира зад океана.

"Тук стана така в моя живот, че нямаше как да продължа да правя това, което правя или каквото и да е поради езика си, че говоря много в прав текст и това притеснява хората. Големите хора във властта не са свикнали да ги критикуват", споделя той виждането си за ситуацията у нас.

В поемането на председателството на ЕС той вижда възможност за промяна в политическото статукво, но също така се опасява, че за тези 6 месеца сме способни да повлечем цялата европейска общност към дъното.

"Нека ЕС да удари дъното сега, да види коя е най-лошата част от ЕС. Дано поне да видят очевадно, че тук е най-корумпираната страна, тук нещата не вървят, имаме най-много убийства, престъпност, корупция. Дано поне те да направят някакъв натиск да променят управлението", казва Биг Ша, който е убеден, че сами не можем да се справим с нито един от проблемите си.

Прощалното турне на "Гумени глави определя като "най-якото турне в живота си".

"Този път всички хора, с които едно време сме израснали, вече ги виждам пораснали, виждам още по-яка енергия, може би носталгия, може би вече съм Лили Ивановата в рапа, може би даже донякъде Веско Маринов. И според мене най-добре е човек да приключи това, което прави най-добре, когато е в най-добрата си форма. Шоубизнеса ще го продължа зад кадър, защото моят син записва", хвали се Шамара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    51 13 Отговор
    Този направо трябва да бъде застрелян. Разврати едно цяло поколение с гнусните си песни. Спомогна за упадака на младежта. А сега тръгнал акъл да дава.

    Коментиран от #4

  • 2 Брат ми

    49 9 Отговор
    Точно тая утрепка акъл да дава!!!
  • 3 Коравата глава

    33 5 Отговор
    Съвсем симптоматично Мишо Шамара се е нарекъл ГУМЕНА ГЛАВА. След това което изфъфли /дано да не е с акцент/, ясно е като бял ден-гумена глава....Когато се сяда на богата трапеза...настроението е приповдигнато, всички са възпитани, учтиви, хуморът върви. Когато на трапезата няма нищо освен стара сланина, мас, корав хляб и малко лук, .. тогава всички са зли и както той каза " защото животът ни е само блъскане и ние само влизаме като на бокс." А кой ограби света бе гумена глава, кой ликвидира България ??? Отговора не е за гумени глави...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фонзи

    13 17 Отговор

    До коментар #3 от "Коравата глава":

    За всеки случай не го е ограбил ТОЙ ! Капиш ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НеГумена глава

    32 3 Отговор
    Освен, че е изтъкан от от комплекси, се оказа и сгоден субект за пазаруване.....когато преди 3-4 години изпълняваше малоумна роля (за което, вярвам, не се е напъвал) на отбора зад Орешарски, Дебелия, Бареков и Болен.
    Като нищо го очаквам при новото раздаване да 'блесне' пак
    Професионален отпадък!
  • 8 Тоя ПАРАЗИТ

    32 6 Отговор
    що не ходи да ближе американски мазни задници ами е дошъл отново глупусти да ръси. И няма ли кой да го попита него и другите тревопушляци около него не ги ли е срам да плюят срещу вече порасналите деца дето те развратиха с пошлата си музика и грусни текстове. И сега имало престъпност , имало убийства, имало корупция. Ами ти на какво учеше децата бе лешпер!
  • 9 555

    22 2 Отговор
    Шамара би трябвало да знае че в Чикаго всеки ден загиват 10-15 негъра от бандите, всеки ден ! Там е най-високата смъртност в цял САЩ. И той движи с неграта и ходи да пее в гетата
  • 10 Лууд

    12 1 Отговор
    Еееее дек си бре мишок,нещщ нема те!бегаш довадаш бегаш довадаш ,ще кее се?
  • 11 ВАНКО 1

    9 23 Отговор
    Дечицаа ,когато шамара е правил рап вие сте били още в таш...те на бащите си ! Вие сте нищо повече от едно чалгарско зомбирано с промит мозък поколение - затова ви казвам на всички - МАРШ ПРИ ШУШАНА там ви е мястото .

    Коментиран от #12

  • 12 Пловдив

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "ВАНКО 1":

    Така беше Иване " ако си ти " когато го видя за първи път на морето и го покани на твоята маса И каза $ аз съм ти фен $ Даааааа
    Но все пак за мишо говореха : Абе тоя неможе да говори те го карат да пее ,Ужас
    Обаче ако не беше ПАРАДИРАЛ ако си беше натискал парцалите както се казва , СЕГА НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ № 1
  • 13 ЕДИ КОЙ СИ

    9 1 Отговор
    НИКОГА НЕ МИ Е БИЛ ПРИЯТЕН,НО Е ПРАВ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ПОЗИТИВНИ......
    ДАНО СЕ Е ПООЧОВЕЧИЛ.....
  • 14 Ши....ан МИШОК!

    10 3 Отговор
    Избяга и се скри в Фащ,да лиже хамериканските мазни ,дебели ,тлъсти задници ,а тръгнал акъл да дава(а няма и грам в неговата гумена глава)Да заповяда пак на митингите с бабите и дедовците да БЛЕСНЕ,да бълва обиди и ругатни ама несмее защото с краката напред ще се върне в Фащ!
  • 15 Малко смешно човече!

    12 5 Отговор
    Избяга смешника в Америка тирче да кара!защото тука го чакаше дръвцето ,което си заслужаваше!ама се надявам и там да го достигне някой напушен негър с томахавката!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хохо

    3 0 Отговор
    Интересно тука е,че такива като него едно говорят,друго правят.преди години Ивана казваше на момичетата"не ни подражавайте,ние го правим за пари".и това ако не е съзнателен разврат!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    нагуши се тука с пари
    плюеше по бойко борисов
    и се скри в америка
    нямаше друга алтернатива
    после говорише а аз няма да се върна никога в българия
    аз съм българина който най не искам да се върна
    ще ходя в австралия или нова заландия
    продаваше наркотици и учеше децата да вадят ножове
    джудже 150 с вдигнати ръце
    а и разправяше че имало рапъри на 60 и 70 г
    като го питаха как се вижда след 20 г
    сега друга песен пее