1 846 0

Няколко малки хитринки за онези, които мразят да чистят (ВИДЕО)

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Почистването на дома отнема доста време, сили и енергия. То е уморително, изнервящо, досадно задължение, което всички ние сме длъжни да вършим ако не искаме да потъне жилището ни в мръсотия и прах. И макар да знаем колко важна е хигиената и чистотата, много от нас не обичат да чистят, онези, които с радост хващат парцала, прахосмукачката или препарата за почистване, се броят на пръсти.

Ако чистенето не е сред любимите ви занимания, то има различни простички хитринки, с които можете лесно може да поддържате дома си чист и спретнат без много много да се морите.

Вижте ги:

Матраците може да почистите с водка. Налейте водка в бутилка със спрей помпа, напръскайте матрака и оставете да изсъхне от въздуха. Спиртът ще убие бактериите, причиняващи неприятен мирис и ще дезинфекцира матрака.

Фурната се чисти лесно с амоняк. Сложете половин чаша амоняк в напълно студена фурна. Оставете да престои през нощта и избършете с парцал на следващия ден. Не правете това, ако фурната работи на газ.

Чашите ще заблестят, ако ги напръскайте с оцет и избършете с кърпа.

Мазните петна ще премахнете с бял тебешир или креда и влажен парцал.

В мокрите обувки сложете смачкани вестници, които ще попият влагата.

Петната от червило могат да се почистят с лак за коса. Напръскайте, оставете да престои 10 минути.

Решетката на скарата може да почистите с глава лук. Лукът ще изчисти наслагванията и ще придаде аромат при готвенето.

Ако водата в мивката се оттича бавно, отпушете канала с таблетка Алка-Зелцер.

Петната от килима се почистват лесно с вода и оцет. Напръскайте петното с разтвор от 2 части вода и една част оцет. Поставете мокър парцал върху петното, след което притиснете с гореща ютия за около 30 секунди.

Дезинфекцирайте гъбата, като я накиснете с вода и пуснете в микровълновата на максимална мощност за 2 минути. Това убива 99% от микробите.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай