3 234 4

Гришо се прости с дядо си

Григор Димитров публикува снимка с послание в памет на дядо си

Събина Андреева

Григор Димитров публикува снимка в социалните мрежи, чрез която почете един от най-близките си хора - дядо си Господин. 80-годишният дядо на Гришо починал преди дни, но родителите на тенисиста не му казали, за да се чувства спокоен по време на турнира в Австралия, пише dir.bg.

Димитров научил скръбната вест едва вчера след загубата си от Кайл Едмънд на Откритото първенство на Австралия.

Гришо публикува снимка от градината на дядо си, към която написа: "Липсваш ми <3"Приживе дядо Господин коментира пред медиите, че е много щастлив от успехите на знаменития си внук.

Тогава той призна, че в началото на спортната кариера на Григор Димитров, се е налагало да продават имоти, за да могат да помогнат на спортната му кариера.

„Докато момчето ни влезе в Топ 150 от листата на световния тенис, наистина се наложи да се търсят пари. Ние, родителите на Мария, както и баща му Митко, помагахме с каквото можем, но силите ни се изчерпаха. Наложи се да продадем колата, а по-късно и апартамента. Такива бяха времената, та как иначе да намерим пари и да помогнем. Сега вече е друго”, заяви тогава Господин Димитров.

Дядото, на когото е кръстен Гришо, разказа тогава, че най-добрият български тенисист е стъпил на корта едва на 3 годинки, а той все още пази малката ракета, с която е започнал да играе.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 656
  Отговор
  1 11:28  25.01.18
  Добре че все още нашите баби и дядовци са ни като майки и бащи, грижат се за внуците и им предават един изчезващ морал, това го няма много по света! Мир на праха му! Понякога лошите новини действат като придошла сила!
 • Попа
  Отговор
  2 11:35  25.01.18
  Лека му пръст и евала за горният коментар!
 • Бедността не е порок
  Отговор
  3 12:22  25.01.18
  Интересно каква би била историята на Гришо , ако дядо му не е имал имоти които да продаде.Не знам банка да е отпускала кредити за спортно развитие на млад спортист. Който се е родил беден , си умира глупав. Една сентенция , която важи за образованието , но може да се приложи и към спорта в България.
 • Гръка
  Отговор
  4 23:56  26.01.18
  Готина история, дано има повече такива и сънародници с които да се гореем!

Напиши коментар:


Публикувай