2 102 0

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)

Федералният съд в Калифорния се произнесе по делото, заведено преди 3 години срещу компания за напитки

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Това не би могло да я усмихне и надали има нещо на света, което би могло да сложи усмивка на намръщената ѝ муцуна, но Сърдитата котка (Grumpy Cat) спечели малко пари в дело за авторски права тази седмица.

Съдебните заседатели в Калифорния застанаха на страната на тази намръщена пухкава топка, давайки на стопанката ѝ повече от 700 000 долара във федерален съдебен процес за непозволено използване на котешката самоличност.

Според документи, получени от вестник The Washington Post, собственичката Табата Бундесен от Мористън, Аризона е спечелила дело, заведено преди три години срещу компанията за кафе и топли напитки "Граната".

Тя подписала договор, с който дала съгласието си, намръщената муцуна на домашния ѝ любимец да бъде използвана за лице на напитка, наречена “Grumpy Cat Grumpuccino”. Впоследствие обаче, компанията използвала изображението на котката, за да подпомогне продажбата и на други свои продукти, което в понеделник осемчленното жури намери за неправомерно.

Според съдебните документи, петгодишната котка е присъствала в съда по време на процеса, но не е присъствала на произнасянето на присъдата.

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on Jan 15, 2018 at 9:18am PST

Grumpy Cat се превърна в интернет сензация и завладя сърцата на потребителите от цял свят през 2012 година, след като нейната стопанка за първи път публикува нейни снимки в мрежата.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай