4 331 2

7 антибиотика от природата, които подобряват здравето ни (ВИДЕО)

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Свикнали сме, че има лесно решение на всеки проблем и дори не се замисляме за последиците от това. Откакто човечеството е започнало своя дълъг и често пъти не лек път на Земята, умовете ни с времето са намирали лесни и хитроумни начини да заменят трудното с лесното и това важи за почти всичко, включително и лекуването на различни заболявания. Днес, когато медицината и фармацията са достигнали такова ниво, че могат да ни изцерят от почти всичко, ние често пъти посягаме към хапчета, прахчета и сиропи, разработени от химици в лаборатории. Правим го без да се замисляме, че тези наши действия в един момент могат да не подействат или дори да навредят на здравето ни.

Много хора прибягват до лечение с антибиотици при появата на най-леки симптоми на грип и настинка, което не винаги има желания ефект. Кашлица, хрема, болки в гърлото или мускулите могат да бъдат излекувани с алтернативни средства, с които природата ни е дарила.

Вижте кои са най-ефективните природни средства за борба с често срещаните заболявания:

Куркума и мед

Медът има изключителни лечебни свойства, включително и антибиотични.
Смес от куркума и мед е един от най-добрите естествени антибиотици, който е на разположение на нашата планета. Тя има много силни и лечебни свойства. Не само убива бактериите и вирусите, но тя стимулира имунната система.

Ехинацея

Ехинацеята е природен антибиотик, които е с доказани лечебни свойства от векове.

Боровинки

Специалистите препоръчват боровинките да бъдат консумирани в суров или в сушен вид.

Боб

Бобът е много полезен и леснодостъпен натурален антибиотик. Фибрите в него понижават нивото на холестерола. Той също така предотвратява повишаването на кръвната захар след хранене.

Чесън

Чесънът е един от най-могъщите природни лечители. Човечеството използва този зеленчук от незапомнени времена за подобряване на здравето. Дори в миналото чесънът е бил използван за борба с чумата.

Кромид лук

Лукът има доста сходни антибактериални свойства с чесъна. Той е пълен с витамини, антиоксиданти, желязо, минерали, калий.

Годжи бери

Годжи бери се използва в китайската медицина вече повече от 2000 години. Хималайските монаси са се хранели с него, като накисвали плодовете в топла вода, след което ги използвали за медитация с цел подобряване на здравето.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • аз бях
  Отговор
  1 11:27  30.01.18
  От боба много се пърди а моите са звучни като виенската филхармония
 • Георгиев
  Отговор
  2 12:46  11.10.18
  Изобщо не ми е ясно защо някой трябва да си демонстрира простотията? Бобовите култури всъщност съдържат и протеини които са изключително важни за мускулите на тялото,става въпрос когато трябва да избягваш месо,също е като метла за отпадъците в червата,така че поздравления за статията.

Напиши коментар:


Публикувай