Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 00:30 25 311 14

Какво е микроизневяра и как се отразява на връзката ви

  • микроизневяра-
  • изневяра-
  • връзка-
  • секс-
  • флирт

Микроизневярата няма да разруши връзката, ако бъде спряна навреме

Какво е микроизневяра и как се отразява на връзката ви - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и да ни е тъжно да го признаем, много хора изневеряват на партньорите си. Напоследък стават все по-популярни и тъй наречените “микроизневери”, които стават все по-популярен термин сред западните психолози.

Микроизневярата е поредица от уж незначителни действия, които показват, че човекът емоционално или физически е съсредоточен върху друг, а не върху партньора си. Лъжите за съществуването на странични взаимоотношения, общуването с бивши гаджета в социалните мрежи, кореспонденцията с някого без знанието на партньора - има много разновидности на тази мини-изневяра. Разбира се, социалните мрежи и приложенията за запознанства са изиграли своята роля за разпространението на това явление. Но и преди тях са се използвали есемеси, а още по-рано - писма и бележки.

За някои връзки микроизневярата е пряк път към пълноценната изневяра, когато лекото писмено общуване прераства в любовна връзка. Освен това серийният “микроизневеряващ” понякога се държи по-внимателно с партньора, изпитвайки известно неудобство пред него. Но основният проблем е, че много хора изобщо не разбират, че изневеряват! Според тях коментарът или съобщението, адресирано до някой друг, не е голяма работа. Но всичките тези малки залитания издълбават пропаст във връзката и партньорът разбира, че нещо не е наред. Ако в двойката няма пълноценно и искрено общуване, тази странна ситуация може да продължава години наред.

Трудно е да се отговори изневяра ли е това общуване извън официалната връзка. В общия случай микроизневярата може да стане причина за тревога. Тя има потенциала да прерасне в пълноценна изневяра, а и като цяло тайните не спомагат за добрите отношения в двойката. Освен това романтичните стремежи към друг човек, дори и изразени в незначителни действия, вече са явен признак на изневярата.

Микроизневярата няма да разруши връзката, ако бъде спряна навреме. Решението е просто - искрен и честен разговор. Ако забележите подобно поведение у себе си, според специалистите, можете да се спрете сами. Това няма да ви освободи от необходимостта да поговорите с партньора си, но в резултат на диалога отношенията ви могат дори да се заздравят. Важно е също така да разбирате какво се смята за изневяра във вашата двойка и колко далеч можете да стигнете, без да прекрачите рамките на допустимото, съветва woman.bg. Връзката между двама души се гради на доверието и уважението. Помислете добре дали за един “микрофлирт” си заслужава да изгубите това, което вече имате.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    29 15 Отговор
    От 1944г насам у нас има само условия за развъждането на материала и ромите, изневярата е едно от малкото удоволствия които имаме българите

    Коментиран от #11

  • 2 БайТози

    29 5 Отговор
    Щом е микро може нали Вени?

    Коментиран от #3

  • 3 Камагра

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "БайТози":

    Тя Вени допринася съществено за статута на жената в България, за любовта, семейството и всички тези добродетели които в материала са в недостатък или не съществуват
  • 4 Радо

    38 1 Отговор
    Микроизневярате е леко пообарване с елементи на поотъркване м-у интимните области, но без абсолютно никаква пенетрация!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 това е лесно

    22 1 Отговор
    знам го:
    Ако кръшнете но се окаже че му е микроскопичен.

    Коментиран от #7

  • 7 Вагината

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "това е лесно":

    Не бе микроизневяра е кагато ми влезне само 1/4.

    Коментиран от #13

  • 8 сталин

    8 1 Отговор
    К....Р РОД И РАМЕНЕ НЯМА
  • 9 Иван Господинов

    8 3 Отговор
    А ако вкарваш само главата на пениса и главата е голяма това пак ли се води микро изневяра? И има ли значение къде точно се вкарва ?
  • 10 Сиси

    13 3 Отговор
    Само главичката
  • 11 Bozhidar

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Порното към микрото ли спада?
  • 12 Селяндур

    1 0 Отговор
    Ако не улаза целио не се брои... Мани майтапа, ама ако нема мераклии за поемане дома ще се намеят навън...
  • 13 Венци

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вагината":

    Baaaxaxa
  • 14 Онзи

    2 1 Отговор
    Рядко тъпа статия.
    Според тая кифла, всяко внимание и грижа към хора които не ги чукаш редовно е изневяра. ?!?


    Все едно чета некой активист на LGBT от братска Америка. Дълбокомъдро написано и идиотско по смисъл...