20 962 14

Какво е микроизневяра и как се отразява на връзката ви

Микроизневярата няма да разруши връзката, ако бъде спряна навреме

Какво е микроизневяра и как се отразява на връзката ви
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Колкото и да ни е тъжно да го признаем, много хора изневеряват на партньорите си. Напоследък стават все по-популярни и тъй наречените “микроизневери”, които стават все по-популярен термин сред западните психолози.

Микроизневярата е поредица от уж незначителни действия, които показват, че човекът емоционално или физически е съсредоточен върху друг, а не върху партньора си. Лъжите за съществуването на странични взаимоотношения, общуването с бивши гаджета в социалните мрежи, кореспонденцията с някого без знанието на партньора - има много разновидности на тази мини-изневяра. Разбира се, социалните мрежи и приложенията за запознанства са изиграли своята роля за разпространението на това явление. Но и преди тях са се използвали есемеси, а още по-рано - писма и бележки.

За някои връзки микроизневярата е пряк път към пълноценната изневяра, когато лекото писмено общуване прераства в любовна връзка. Освен това серийният “микроизневеряващ” понякога се държи по-внимателно с партньора, изпитвайки известно неудобство пред него. Но основният проблем е, че много хора изобщо не разбират, че изневеряват! Според тях коментарът или съобщението, адресирано до някой друг, не е голяма работа. Но всичките тези малки залитания издълбават пропаст във връзката и партньорът разбира, че нещо не е наред. Ако в двойката няма пълноценно и искрено общуване, тази странна ситуация може да продължава години наред.

Трудно е да се отговори изневяра ли е това общуване извън официалната връзка. В общия случай микроизневярата може да стане причина за тревога. Тя има потенциала да прерасне в пълноценна изневяра, а и като цяло тайните не спомагат за добрите отношения в двойката. Освен това романтичните стремежи към друг човек, дори и изразени в незначителни действия, вече са явен признак на изневярата.

Микроизневярата няма да разруши връзката, ако бъде спряна навреме. Решението е просто - искрен и честен разговор. Ако забележите подобно поведение у себе си, според специалистите, можете да се спрете сами. Това няма да ви освободи от необходимостта да поговорите с партньора си, но в резултат на диалога отношенията ви могат дори да се заздравят. Важно е също така да разбирате какво се смята за изневяра във вашата двойка и колко далеч можете да стигнете, без да прекрачите рамките на допустимото, съветва woman.bg. Връзката между двама души се гради на доверието и уважението. Помислете добре дали за един “микрофлирт” си заслужава да изгубите това, което вече имате.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 07:07  05.02.18
  От 1944г насам у нас има само условия за развъждането на материала и ромите, изневярата е едно от малкото удоволствия които имаме българите

  Коментиран от #11

 • БайТози
  Отговор
  2 07:26  05.02.18
  Щом е микро може нали Вени?

  Коментиран от #3

 • Камагра
  Отговор
  3 07:33  05.02.18

  До коментар #2 от "БайТози":

  Тя Вени допринася съществено за статута на жената в България, за любовта, семейството и всички тези добродетели които в материала са в недостатък или не съществуват
 • Радо
  Отговор
  4 08:01  05.02.18
  Микроизневярате е леко пообарване с елементи на поотъркване м-у интимните области, но без абсолютно никаква пенетрация!!!

  Коментиран от #5


 • 5 08:14  05.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • това е лесно
  Отговор
  6 09:45  05.02.18
  знам го: Ако кръшнете но се окаже че му е микроскопичен.

  Коментиран от #7

 • Вагината
  Отговор
  7 11:52  05.02.18

  До коментар #6 от "това е лесно":

  Не бе микроизневяра е кагато ми влезне само 1/4.

  Коментиран от #13

 • сталин
  Отговор
  8 20:19  05.02.18
  К....Р РОД И РАМЕНЕ НЯМА
 • Иван Господинов
  Отговор
  9 10:37  06.02.18
  А ако вкарваш само главата на пениса и главата е голяма това пак ли се води микро изневяра? И има ли значение къде точно се вкарва ?
 • Сиси
  Отговор
  10 11:22  06.02.18
  Само главичката
 • Bozhidar
  Отговор
  11 22:02  19.06.18

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Порното към микрото ли спада?
 • Селяндур
  Отговор
  12 12:08  31.07.18
  Ако не улаза целио не се брои... Мани майтапа, ама ако нема мераклии за поемане дома ще се намеят навън...
 • Венци
  Отговор
  13 09:59  03.08.18

  До коментар #7 от "Вагината":

  Baaaxaxa
 • Онзи
  Отговор
  14 11:11  03.08.18
  Рядко тъпа статия. Според тая кифла, всяко внимание и грижа към хора които не ги чукаш редовно е изневяра. ?!? Все едно чета некой активист на LGBT от братска Америка. Дълбокомъдро написано и идиотско по смисъл...

Напиши коментар:


Публикувай