5 Февруари, 2018 12:10 7 789 1

Петко Венелинов от "Скъпи наследници" ще става баща

  • петко венелинов-
  • скъпи наследници-
  • баща

Днес Петко Венелинов е част от трупата на Младежки театър

Петко Венелинов от "Скъпи наследници" ще става баща - 1
Петко Венелинов

Младият театрален актьор Петко Венелинов, който направи дебют на малкия екран с ролята на Станислав в новата драмеди поредица на бТВ „Скъпи наследници“, е любител на екстремните спортове, а извън снимачната предпочита спокойствието на язовир „Огоста“ пред софийските улици.

Петко Венелинов призна, че е пълна противоположност на екранния си образ, в който зрителите го виждат като нахакано и разглезено градско момче, което се изживява като плейбой, но живее от издръжката на майка си Милица /Койна Русева/.

„Не съм женкар или мачо, а съм моногамен. Моят герой в сериала е надуто и глезено софийско момченце, на което хич не му е добре на село. А аз много обичам природата. Имам къща близо до Монтана и ходя там при всяка възможност с моята приятелка. Няма друго място, където да мога да си почина, както сред природата“, разказа актьорът, който е любител на екстремните спортове.

Видимо щастлив, Петко съобщи пред бТВ, че след два месеца ще стане баща за първи път, но предпочита да запази пола на бебето в тайна засега.

За историята на запознанството му с неговата приятелка твърди, че е почти нереална и би се превърнала в добър сюжет за филм. Преди да се срещнат, тя го сънува. В последствие случайно го вижда в представление и решава да се свърже с него, като му изпрати съобщение в интернет.

„Започнахме да се виждаме и се оказа, че между нас има нещо специално. Тя също е актриса, което й помага по-лесно да приеме моята роля в „Скъпи наследници“, където до 15-ти епизод вече съм се целувал с поне 5-6 момичета“, коментира с усмивка Петко.

Още нещо, по което Петко се различава от Станислав, е страстта му към екстремните спортове на открито. Петко е запален по маунтин байк, падъл борд, а отскоро и по сноуборд, но признава, че много внимава, за да избегне травми, които биха попречили на актьорската му кариера.

Екстремни ситуации не са липсвали и по време на продължилите година и половина снимки на „Скъпи наследници“. След като му се налага да се снима тънко облечен при температура от минус 21 градуса, се разболява.

„Бях по пуловерче и леко наметнат с палто. Замръзваше ми устата и не можех да говоря. Разболях се три пъти един след друг, наложи се да взимам и антибиотици“, спомня си актьорът, за когото това е първа роля на малкия екран. По време на снимките успява да направи и една театрална премиера, заради която взима 3 дни почивка от снимките на сериала, но ги отработва в последствие, когато често му се налага да снима по 20 часа на ден.

Сред екстремните моменти по време на снимачния процес Петко си спомня и разразилата се за секунди буря в планината, която наводнява кръчмата, където в този момент се крие екипът. Всички са били във вода до кръста.

Екшън сцените са една от причините Петко да поиска да стане актьор още като дете, когато мечтае да прилича на Жан Клод Ван Дам.

Роден и израснал във Враца, Петко посещава театралната школа в града, а след това завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Маргарита Младенова и Иван Добчев. Днес Петко Венелинов е част от трупата на Младежки театър.

„По време на снимките на „Скъпи наследници“ се запознах с много нови хора и с част от тях сме вече приятели. Най-благодарен съм за срещата си с режисьора Тодор Чапкънов. Допълваме се чудесно в работата и се надявам да продължим да работим заедно“, коментира още младият актьор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела Петрова

    1 0 Отговор
    Уааау страшно се радвам за Петко въпреки леко отрицателната му роля в"скъпи наследници "вярвате или невярвате това момче ми стана един от любимите герои