1 540 2

Любопитни факти за морковения кейк

Стефанаки Йоанис

Морковите са били използвани в сладкарството още от средновековието, през което подсладителите са били оскъдни и скъпи, докато морковите са достъпни и съдържат повече захар. Популярността на морковения кейк идва от Великобритания и става много предпочитан през Втората световна война. Официално 3 февруари е празникът на морковената торта и се чества по различни начини във всички точки на света, съобщават от foodpanda.

Ето и няколко забавни факти за вкусния морковен сладкиш:

Морковената торта е по-плътна от обикновената торта.

Често се използва крем от моркови и марципан.

Най-често срещания вариант на морковена торта е с крема сирене, захар и масло.

Морковеният кейк е обявен за един от петте най-важни десерта на 70-те години на ХХ век.

Изследване на "Радио Таймс" през 2011 г. нарече морковената торта- най-популярната торта във Великобритания.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 23:34  03.02.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Дикембе Мутомбо
    Отговор
    2 00:55  04.02.18
    Мдам. И това в раздел "България"... Стефанаки, наздраве!

Напиши коментар:


Публикувай