Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 15:24 11 433 13

Скритите перверзии на Махатма Ганди

  • ганди-
  • тайна-
  • мъдрос-
  • перверзии

Какво се е криело зад благочестието на мъдреца?

Не е тайна, че Мохандас Ганди е имал своеобразен поглед върху половия живот. Често говорил за интимностите и давал на последователите си доста необичайни наставления за това как най-добре да съблюдават целомъдрие. Например, младоженците съветвал да избягват "съпружеския дълг", за да спасят душата си. Известно е и това, че учителят лягал да спи гол до разсъблечени, възбудени жени, за да закали така духа си, пише "Блиц".

Но какво всъщност се крие зад благочестието и целомъдрието на великия мъдрец? И защо премиер министърът на индийския щат Траванкор нарича "Бащата на нацията" - "най-опасният, полурепресивен извратеняк"?

Един ден баща му се разболял тежко и всички очаквали смъртта му. Ганди дежурил край леглото му, но го напуснал, за да прави любов с жена си. Когато бащата издъхнал, синът не бил до него. Това дълбоко чувство за вина предизвикало отвращение към "похотливата любов", която от този момент винаги щял да свързва със смъртта на баща си.

Ганди не повдигал темата за полови взаимоотношения, докато не навършил 30 години. В този период работел като доброволец в корпуса за Бърза помощ, помагайки на колониалната британска армия в боевете в Южна Африка.

Попадайки на бойното поле в периода на Бурската война и зулуските въстания, Ганди намерил мисията си - да служи на човечеството и да носи идеята за целомъдрие и скромност. На 38 години той приел обет за целомъдрие и се посветил на духовния живот. През първата година призовавал ревностно читателите на вестника си "Индийско мнение" да не стъпват в брак. Ако все пак женитбата била неизбежна, мъжът трябвало да се въздържа от полов акт с жена си.

В първите си ашрами Ганди започнал да провежда опити с въздържанието. Момчетата и момичетата трябвало да се къпят и да спят заедно. Каквито и да е съприкосновения или разговори на срамни теми били строго забранени. Мъжете и жените спали отделно и ако мъжът случайно поискал да прави секс с жената, трябвало да приеме студена вана.

Тези правила обаче не важали за самия Ганди. Нерядко той спял или се къпел заедно с привлекателната сестра на секретаря си - Шушила Наяр. На всички обвинения към него той отговарял свободно и без обида: "Докато тя се къпе, аз си затварям очите. Не знам дори дали е гола или по долно бельо. Само по звука разбирам, че използва сапун."

Махатма Ганди е роден в индийския щат Гуджарат и се жени на 13 години през 1883 г. за момиче, по-голямо от него с една година. Двойката водела нормален полов живот и делила легло в отделна стаичка в дома на родителите на Ганди. Скоро жената му - Кастурба забременяла.

Привилегията да обслужват лично Ганди получавали само избрани и това предизвиквало ревност сред останалите жени от ашрама.

През леглото на Мохандас минали много жени, на които иначе било забранено да спят със собствените си мъже. В рамките на "експериментите" послушниците трябвало да изпълняват различни задачи - четели му писмата, приготвяли храна, бръснели го. Много материали оттогава били унищожени, но все пак са останали някои уличаващи следи.

"Може ли да се нарече случаят, в който Вайна е спала с мен в едно легло - нечестив? Ще кажа само, че тя действително е спала до мен", пише Ганди.

Между другото, тежкото въздържание, за голямо съжаление на Ганди, никак не спасявало мъжете от полюции. Учителят имал почти мистична вяра в силата на спермата и често обичал да повтаря: "Този, който пази семето си, получава сила."

В края на 40-те години Индия била покосена от ислямския сепаратизъм. Онези времена изисквали укрепване на духа и по-привлекателни жени. През1947-ма година 33-годишната Шушила била изтласкана от леглото на Ганди от 18-годишната внучка на сестра му. Махатма Ганди предложил на младата Мана да делят една постеля с думите: "И двамата можем да бъдем убити от мюсюлманите, трябва да се пречистим!"

Такова поведение не било често приета практика от брахмачари. Ганди преразгледал концепцията на обета: "Този, който живее без похот и постоянно присъства в Бог и той в него, може да лежи без дрехи до гола жена, колкото и красива да е тя, и колкото и силен да е гладът на плътта." С други думи - учителят преразгледал понятието целомъдрие и го преработил по свое усмотрение.

Преди да бъде обявена независимостта на Индия, Ганди поел върху себе си отговорността да придаде на опитите си национална значимост. "Смятам, че истинската служба на страната изисква съблюдаването на тези правила", твърди той.

Идеята му била разкритикувана от членовете на семейството му и водещи политици по онова време. Двама редактори на вестниците му и някои сътрудници на Мохандас дори подали оставка, но това само разпалило учителя повече.

"Ако не позволя на Мана да спи с мен, макар и да смятам това за необходимост, нима това не говори за моята слабост?" Скоро в ашрама се заселила 18-годишната Абха, жената на внука на Ганди и през август 1947 година тя започнала да спи в леглото на стария учител заедно с Мана.

Великият лидер бил застрелян през януари 1948 година и дори тогава Абха и Мана били редом една до друга. Независимо, че племенничката му била негова вярна спътница през последните години, родствениците му решили да я зачеркнат от историята на Бащата на нацията като "тъмно петно".

През 70-те години Шушила разкрила откровено спомените си от преживяванията през онези години. "Когато възникваха въпроси за физически контакт на учителя с жени, с Мана, с Абха, с мен, беше измислена идеята за опитите с брахмачария. Явно Ганди си живееше както му се иска и само, когато го притискаха към стената, превръщаше собствените си предпочитания в космична система от изгоди и поощрения."

Фигурата на Махатма Ганди е прекалено значима за историята на Индия. Великият обществен хуманист предотврати огромна кървава война и затворен кръг от насилие. Нееднозначното му виждане на понятието целомъдрие е разтревожило обществеността, но както и много други, велики хора, Ганди е диктувал условията на играта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изясниел

    51 6 Отговор
    От объркания текст става ясно само, че похотливият Ганди жулил наред, а предписвал на баламите въздържание и пречистване...
    Късно са го застреляли!
  • 2 Радо

    43 3 Отговор
    Напълно нормална и естествена циганска работа.
    Двама циганина си хафели:
    - Братчет, ти медицинска сестра таковал ли си?
    - Е, чак медицинска не съм!
  • 3 Сенко

    34 0 Отговор
    И какво излиза,че всички водачи на времето си са били просто едни лъжци. Ленин доказано гей,Ганди секс машина само Боко не знам историята как ще го запомни

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Гост

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сенко":

    Е как - на Шиши половинката !
  • 5 кучето шаро

    12 16 Отговор
    Един от най великите в световната история ! Имайте срам !

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 2 Отговор
    Кат земем 1 дарво ка замаааммммм ше ми стане само на въздържател само бои за ткива идиоти
  • 8 Кърк патрик от звездолета

    8 1 Отговор
    Ше ми дава акъл ка да живеем ка искаш ми даваш акъл ми даи милион евра па я знам ка да живея
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лоялността е моята чест.

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "кучето шаро":

    Тоя символ който хвърляш в кофата ще ти изяде главата.
  • 11 О'Пепи

    4 0 Отговор
    Вари го, Пепи го, ако искаш го застреля й... Циганинът си е циганин!
  • 12 Чочо

    0 0 Отговор
    Аман от такива въздържатели.Грях е да правиш секс на празен ход.ю Прави се секс за раждане на деца.
  • 13 Чочо

    0 0 Отговор
    Аман от такива въздържатели.Грях е да правиш секс на празен ход.ю Прави се секс за раждане на деца.