6 Февруари, 2018 13:08 4 808 4

Изненада! Оплешивяването е полезно за здравето (ВИДЕО)

  • оплешивяване-
  • коса-
  • полезно-
  • здраве-
  • косопад-
  • простата-
  • рак-
  • рак на простатата-
  • изследване

Освен това мъжете без коса са смятани от жените за по-мъжествени и секси

Изненада! Оплешивяването е полезно за здравето (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Когато си на 30, последното нещо, за което се притесняваш е оплешивяването. Въпреки това, много мъже на тази възраст започват да губят косата си, а това често пъти води и до проблеми с егото и самочувствието. Но екип от американски специалисти са открили, че загубата на коса има и своите положителни страни.

В своето изследване, публикувано в научното списание „Ракова епидемиология” (Cancer Epidemiology), учените твърдят, че колкото по-рано един мъж започне да оплешивява, толкова по-малка е вероятността той да развие рак на простата.

За пример и успокоение те дават за пример принц Уилям, чиято коса започна да оредява още на 27-годишна възраст. Въпреки липсата на коса, британският престолонаследник се смята за един от най-щастливите мъже.

Изненада! Оплешивяването е полезно за здравето (ВИДЕО)

Изследването обаче, влиза в противоречие с повечето публикации по темата, според които косопадът увеличава риска от рак.

„Първоначално откритията ни бяха изненадващи. Ние обаче открихме, че ранното оплешивяване е пряко свързано с редуциране на риска от рак на простатата с 29 до 45%.”, заявява пред Daily Mail проф. Джонатан Райт, специалист по рак на простата от Сиатъл.

Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса — жените в действителност ги намират за по-мъжествени и властни в сравнение с онези представители на силния пол, които все още имат буйни коси на главите си.

В друго изследване, също проведено в САЩ, експерти са установили, че жените харесват гологлави мъже. Те ги определят като по-секси, силни и мъжествени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛТУ

    8 3 Отговор
    По-лесно е да се обръснеш голя глава, отколкото да си добавиш коса. Айде нЕма нужда да е полезно и приятно. А за простата и други неща си има други фактори и причини.
  • 2 гощо

    2 0 Отговор
    Бе аз да си имам коса по дълго време па все се намират и не до там извратени жени?!?!
  • 3 гост46

    3 1 Отговор
    Ами сигурно за това долната ми глава е най-здрава и много секси
  • 4 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Какви са тези простотии ???
    Още малко остана и да изкарате, че е по-добре да си плешив , отколкото с коса?! А не е ли по-добре, да си с една ръка , отколкото с две?
    ОПАДАНЕТО НА КОСАТА Е ПРИЗНАК / СИГНАЛ/, ЧЕ ИМА НЯКАКВО СМУЩЕНИЕ /НЕЩО НЕРЕДНО/ В ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ИЛИ В НАЧИНА МУ НА ЖИВОТ !!!!
    Същото важи и за ненормалното /маймунско/окосмяване !
    Възможно е с това "смущение" да се доживее до почтени старини и човек да няма и да не чувства до кончината си никакви сериозни болежки и здравни неприятности, но това е доказан от медицината факт !!!!
    Разбира се, че е важна и наследствеността ! Пра,пра,пра, прадядо ми Цезар е бил също плешив и при мен тази плешивина на генна основа излезе на яве и станах мъжествен и секси !!!