1 999 4

Изненада! Оплешивяването е полезно за здравето (ВИДЕО)

Освен това мъжете без коса са смятани от жените за по-мъжествени и секси

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Когато си на 30, последното нещо, за което се притесняваш е оплешивяването. Въпреки това, много мъже на тази възраст започват да губят косата си, а това често пъти води и до проблеми с егото и самочувствието. Но екип от американски специалисти са открили, че загубата на коса има и своите положителни страни.

В своето изследване, публикувано в научното списание „Ракова епидемиология” (Cancer Epidemiology), учените твърдят, че колкото по-рано един мъж започне да оплешивява, толкова по-малка е вероятността той да развие рак на простата.

За пример и успокоение те дават за пример принц Уилям, чиято коса започна да оредява още на 27-годишна възраст. Въпреки липсата на коса, британският престолонаследник се смята за един от най-щастливите мъже.

Изследването обаче, влиза в противоречие с повечето публикации по темата, според които косопадът увеличава риска от рак.

„Първоначално откритията ни бяха изненадващи. Ние обаче открихме, че ранното оплешивяване е пряко свързано с редуциране на риска от рак на простатата с 29 до 45%.”, заявява пред Daily Mail проф. Джонатан Райт, специалист по рак на простата от Сиатъл.

Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса — жените в действителност ги намират за по-мъжествени и властни в сравнение с онези представители на силния пол, които все още имат буйни коси на главите си.

В друго изследване, също проведено в САЩ, експерти са установили, че жените харесват гологлави мъже. Те ги определят като по-секси, силни и мъжествени.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЛТУ
  Отговор
  1 13:12  06.02.18
  По-лесно е да се обръснеш голя глава, отколкото да си добавиш коса. Айде нЕма нужда да е полезно и приятно. А за простата и други неща си има други фактори и причини.
 • гощо
  Отговор
  2 07:52  07.02.18
  Бе аз да си имам коса по дълго време па все се намират и не до там извратени жени?!?!
 • гост46
  Отговор
  3 13:49  07.02.18
  Ами сигурно за това долната ми глава е най-здрава и много секси
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:06  08.02.18
  Какви са тези простотии ??? Още малко остана и да изкарате, че е по-добре да си плешив , отколкото с коса?! А не е ли по-добре, да си с една ръка , отколкото с две? ОПАДАНЕТО НА КОСАТА Е ПРИЗНАК / СИГНАЛ/, ЧЕ ИМА НЯКАКВО СМУЩЕНИЕ /НЕЩО НЕРЕДНО/ В ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ИЛИ В НАЧИНА МУ НА ЖИВОТ !!!! Същото важи и за ненормалното /маймунско/окосмяване ! Възможно е с това "смущение" да се доживее до почтени старини и човек да няма и да не чувства до кончината си никакви сериозни болежки и здравни неприятности, но това е доказан от медицината факт !!!! Разбира се, че е важна и наследствеността ! Пра,пра,пра, прадядо ми Цезар е бил също плешив и при мен тази плешивина на генна основа излезе на яве и станах мъжествен и секси !!!

Напиши коментар:


Публикувай