6 Февруари, 2018 13:38 8 717 8

Мъж изпи 25 енергийни напитки за 6 часа и получи кръвоизлив в мозъка

  • енергийни напитки-
  • мозък-
  • кръвоизлив-
  • миктоинсулт-
  • великобритания-
  • monster-
  • red bull-
  • мозъчен кръвоизлив

Бащата на три деца превишил препоръчителната дневна доза кофеин в рамките само на няколко часа

Мъж изпи 25 енергийни напитки за 6 часа и получи кръвоизлив в мозъка - 1
Снимки: shutterstock

Баща на три деца, отървал се на косъм от смъртта, след като изпил 25 енергийни напитки за шест часа, призова те да бъдат забранени, пише британският вестник Metro.

56-годишният Ник Мичъл от Западен Йоркшир претърпял мозъчен кръвоизлив и три микроинсулта, след като изгълтал съдържанието на 25 кенчета Monster и Red Bull по време на запиване с приятели в местен караоке бар.

„Тези напитки почти ме убиха. Бях толкова близо до смъртта, че дори си мислех, че може и да не преживея операцията. Те не трябва да се продават. Те са толкова вредни и лоши, колкото и наркотиците и трябва да бъдат забранени“, споделя той.

Мъж изпи 25 енергийни напитки за 6 часа и получи кръвоизлив в мозъка

След като се прибрал у дома Ник започнал да усеща болки в главата. В крайна сметка бил откаран по спешност в болница Дюсбъри, където лекарите потвърдили, че има кръвоизлив, причинен от предозиране с кофеин.

През следващата седмица той получил три микроинсулта. Години по-късно той все още усеща последиците от неразумната си постъпка — има проблеми с говора и произнасянето на някои думи.

Адската нощ на Ник се случила преди 8 години. Макар и толкова години по-късно, той разказва историята си, за да предупреди младежите и да ги възпре да се пристрастят към тях.

"Връщайки се назад към случилото се, сега знам, че беше глупаво да пия толкова много, но нямах представа, че тези напитки са толкова опасни. Радвам се, че още съм тук, за да разкажа историята си. Оттогава не съм посягал към енергийна напитка", разказва Ник пред списание People.

„Имах чувството, че някой е разбил главата ми с чук. Можех да чуя как бие сърцето ми, все едно беше в ушите ми. В миналото страдах от мигрена, но това не може да се сравни с тях. Болката беше толкова силна, че дори не може да се опише“, спомня си още той.

Количеството енергийни напитки, които Ник е изпил в онази нощ надминава многократно дневното препоръчително количество кофеин.

Мъж изпи 25 енергийни напитки за 6 часа и получи кръвоизлив в мозъка

"Една кутийка от 250 мл. Red Bull съдържа 80 мг кофеин, почти същото количество, което се съдържа в чаша домашно кафе", обяснява говорител на компанията Red Bull, потърсен от списанието, за да коментира преживяването на Ник.

"Европейската комисия по безопасност на храните на свой ред заяви, че приемът на до 400 мг кофеин на ден (пет кутии от 250 мл или пет чаши кафе) не представлява опасност за човешкото здраве

Вестник Metro са се свързали и с другата голяма компания за енергийни напитки — Monster Energy Drinks, за да коментира, но в редакцията на вестника все още не е постъпил отговор.

Мъж изпи 25 енергийни напитки за 6 часа и получи кръвоизлив в мозъка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киР междупръстите

    16 1 Отговор
    ...нямал представа,че били вредни...хахахах малееее тъпи,прости и ограничени са рижите бради....
  • 2 жоро

    25 1 Отговор
    Аз като се прибера от работа. Мисля да изям 2 кила сол. След като ме свестят в пирогов ще кажа на репортерите, че искам солта да бъде забранена. След седмица планирам да направя същото и с 5 литра олио.

    Коментиран от #3

  • 3 Почвай почвай

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "жоро":

    Я почвай че много материал стана, съберете се приятели и се надумкайте хубаво
  • 4 Зорлем

    11 3 Отговор
    Този си е за награда Дарвин без конкурс!

    25 кенчета са около 10 литра течност. То за 6 часа да изпиеш 10 литра чиста вода, пак може да колабираш, ако не се потиш обилно.

    Коментиран от #5

  • 5 МаТематик

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Зорлем":

    25 кенчета по 0.250мл = 6.25л - около 10л течност

    Коментиран от #6

  • 6 Зорлем

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "МаТематик":

    Монстърите са по половин кило, така че усредняваме.
  • 7 dsadsa

    6 0 Отговор
    В алкохола е проблема, друже. Как на 56 години ще се наливаш така бе :Д:Д
  • 8 кукуруку

    3 0 Отговор
    Да вземе да се пече на слънце - на 40 градуса - за по 8 часа. Всеки ден. После да съди слънцето, че пече!