7 Февруари, 2018 13:10 4 606 10

"Лудият" Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО)

  • самоук-
  • ракетен инженер-
  • майк хюз-
  • самоделна ракета-
  • земята е плоска-
  • теория-
  • провал-
  • изстрелване-
  • техническа неизправност

Самоукият ракетен инженер Майк Хюз не успя да изстреля своята домашно изработена парна ракета

"Лудият" Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

"Лудият учен", който планираше да изстреля себе си в Космоса с домашно направена парна ракета, отново претърпя неуспех, в опита си да докаже, че Земята е плоска.

"Лудия" Майк Хюз, шофьор на лимузина и самоук ракетен инженер, който вярва в конспиративната теория, че Земята е плоска, привлече вниманието на света за пръв път, когато обяви своя план да се изстреля с ракета, конструирана от самия него в домашни условия. С това си действие той искаше да докаже тезата си, като донесе неопровержимо доказателство, че планетата има форма на фризби, а не на сфера.

"Лудият" Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО)

В събота (3 февруари) той отново застана под светлината на прожекторите с втори подобен опит, който обаче, също претърпя болезнен и зрелищен провал.

Телевизионният канал Noize TV, който трябваше да излъчва изстрелването на живо, в крайна сметка документира 11-минутния жизнен цикъл на събитието, завършило с нов грандиозен провал, при който ракетата така и не помръдна от стартовата площадка.

Планът на Хюз бе да се изстреля на 550 метра над пустинята в Калифорния и да направи снимки, преди да се спусне обратно към земята с парашут. С тези снимки, направени от височина, която може да бъде достигната от всеки, изкачил се на върха на небостъргач или на малка планина, той искаше да докаже тезата си, че планетата ни е плоска.

В публикувано видео в YouTube Хюз заяви, че провалът този път се дължи на дефектно бутало или изгорял пръстен. За да установи истинската причина, а не да се осланя на догадки, самоукият ракетен инженер ще трябва първо да изчака творението му да се охлади, за да може да го отвори и разгледа по-подробно.

"Лудият" Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО)
Снимки: Facebook

По думите му дефектът налага полетът да бъде отложен, но има шанс той да бъде осъществен още тази седмица.

Първият опит, с който конспиративният теоретик привлече вниманието към себе си, претърпя провал през есента на 2017 година заради спорове с властите, които откриха куп нарушения от страна на Хюз. Тогава Бюрото за управление на земите предвиди, че ракетата му ще се разбие върху обществена земя.

"Лудият" Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО)
Снимки Архив: АР / БТА

Но първият му полет в пределите на атмосферата, който също бе грандиозен и зрелищен неуспех, беше регистриран още през 2014 година. Тогава Хюз се отърва само с леки наранявания и с няколко дни, изкарани в болницата.

"Не вярвам в науката. Ще затворя вратата на тази кръгла Земя", бяха думите, които Хюз изрече миналата година, точно преди излитането на ракетата му да бъде отменено.

Сега той отново се провали, но този път причината бе техническа и може да струва доста пари на Хюз, който е похарчил около 17 000 евро за построяването ѝ сегашната ракета.

Според някои американски медии, настоящият неуспех може да сложи кръст върху плановете на 61-годишния ексцентрик да докаже, че Христофор Колумб много се е объркал и Земята е плоска като тепсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой

    5 2 Отговор
    Кой, кой се е объркал...
  • 2 kur

    6 7 Отговор
    Уж ходили на лоната те ако бяха ходили щяха да знаят как изглежда земята

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Скорпион29

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "kur":

    Така е, прав си другарю Бесен Язовец (мислиш, че като пишеш под различни имена, не те познаваме по неграмотността ти?...) - само другарят ти Путин е ходил по луната и знае.

    Коментиран от #7

  • 4 ИЦУ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "kur":

    громотен си.
  • 5 асдас

    8 0 Отговор
    Този на самолет качвал ли се е. Поне един дрон да си направи. Всякакви чалнати има на тоя свят.
  • 6 Дали ако

    7 2 Отговор
    Си беше купил самолетен билет нямаше да му е по лесно...
  • 7 крокозъбица

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    И тебе те познаваме много лесно, киртак. По характерния ти псевдомисловен процес в красиво изгладеното ти мозъче.
  • 8 Иванчо l-ви

    3 0 Отговор
    17000 евро !!!
    Този човек как си изкарва парите че ги хвърля така...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Morgoth

    6 0 Отговор
    Привържениците на конспиративните теории масово са малоумници, но този вече чупи тъпометъра. Ако иска снимка от височина 500 метра да си вземе билет за самолет - ще си направи такава от 10000.