8 Февруари, 2018 12:28 34 389 41

Пловдивският Индиана Джоунс: Тайнствен тунел свързва Родопите с Румъния

  • пловдивският индиана джоунс-
  • тунел-
  • тайнствен тунел-
  • свързва-
  • родопите-
  • река дунав-
  • румъния-
  • радиестезия-
  • доц. ангел калинов

Твърдението е на доц. Ангел Калинов, който с помощта на радиестезията е открил впечатляваща мрежа от подземни пътища, минаващи под страната ни

Пловдивският Индиана Джоунс: Тайнствен тунел свързва Родопите с Румъния - 1

Неподозирана връзка между Северна и Южна България съществува дълбоко под земята. Това твърди радиестезистът доц. Ангел Калинов.

Според него таен, величествен тунел, за който обществото дори не подозира, прекосява почти цялата територия на страната ни, свързвайки отделни важни места посредством цяла мрежа от по-малки тунели.

Но как траките са създали такива внушителни дори за днешните представи подземни лабиринти, можем само да гадаем.

Преди да стане радиестезист, доц. Калиновдълги години е бил начело на катедрата по генетика към Висшия селскостопански институт в Пловдив. След пенсионирането си се е отдал на голямата си страст.

Пловдивският Индиана Джоунс: Тайнствен тунел свързва Родопите с Румъния

Какво е радиестезия?

Всеки обект има собствено излъчване, което може да се улови. Именно с това се занимава радиестезията. Думата "радиестезия" буквално означава "усещане на вълните и техните колебания, излъчвани от живи и неживи обекти". Тези вълни се долавят от практикуващите радиестезия с помощта на простичък уред, наречен радиестезичното махало — малка тежест, окачена на връв.

Ангел Калинов е влизал в тунела и дава детайли за неизвестния подземен път.

Ширината му е 7 метра, копан е още по времето на траките. В него може да се влезе от параклиса „Свети Димитър“, който се намира до Асеновата крепост.

Началото на самия тунел е в полите на Родопите, минава под Стара планина и древната крепост Арчар, под дъното на река Дунав и излиза в Румъния.

Според доц. Калинов цялата територия на величествените Родопи е прорязана от подобни подземни пътища, в които могат да минават и коне Поредица от тунели има и край Белинташ.

Край скалния феномен са и големите тракийски съкровища, скрити в пещери край Момин камък и Равен камък.

Има предание, според което лично владетелят Александър Македонски е дарил златна колесница на светилището, твърди доц. Калинов.

Той разполага със стара карта на белинташките подземия, на която са посочени 3 олтара. Към основната зала има точно 6 входа, като само 2 от тях са използваеми, до останалите трябва да се копае. Един от подземните пътища излиза над Бачково, където се намира защитеният природен обект „Червената стена“. Според доц. Калинов има точно описание за една от тамошните пещери — бронзова врата в 61-вия тунел и няколко стъпала след нея.

Тунелът има пряка връзка с Бачковския манастир. Още от стари времена на днешното място, на което е разположена бачковската света обител, се е намирало светилище на траките.

Недалеч от Белинташ, край билния път, самият доцент Калинов е разкрил и скривалищата на Вълчан войвода. Пещерите, според Калинов, са били ползвани като тайници и от много други хайдути. На този етап човешки крак не е стъпвал вътре и никой не знае какво е скрито в тях.

С внушителния тунел, който стига чак до Румъния, са свързани и тепетата в Пловдив, твърди още доц. Калинов.

Според него над село Марково, където минавал тъмният тайнствен подземен проход, Александър Македонски е имал палат. Именно в двореца е била скрита цялата плячка от завоевателните персийски походи на пълководеца.

Според учения подземният дворец на Александър Македонски се намирана в подножието на Бунарджика, на стотина метра под земята в района около ресторант Голям Бунарджик. Главният вход бил затрупан, но можел да се разкрие. Сградата била захранвана с минерална вода от Родопите, а имала и собствен минерален извор. Подземното съоръжение имало няколко входа - теоретично би могло да се проникне вътре през някой от тях. Тъй като проходите са затрупани с камъни, се налагало сериозно разчистване. За съжаление ученият така и не доживя да види с очите си двореца, в чието съществуване го убедила радиестезичната техника.

Доц. Калинов, който се е сдобил с прозвището пловдивският Индиана Джоунс, се е натъкнал на 7 прохода под Младежкия хълм в Пловдив. Всички те водят към масивна гробница на тракийски владетел. Близо до Младежкия хълм се е издигало селище. Хората от древния град са влизали в светилището по подземен път, за да направят своите жертвоприношения.

Доц. Калинов вярва, че цялата тази подземна мрежа от тунели в даден момент ще бъде разкрита и ще стане достъпна за хората.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    91 50 Отговор
    Той е просто луд. Добре, че е кротък
  • 2 смехурко

    52 11 Отговор
    Доц. Калинов вярва ...
  • 3 жоро

    45 17 Отговор
    Защо има толкова акота, сигурно, може би в тази статия. Като е толкова сигурен, че има несметни богатства да тегли един зем от банката и с една бригада строители да ги намери.
  • 4 Алеек

    75 23 Отговор
    Не са траките, аз гласувам за повелителят на Цимента и Асфалта "Боко"
  • 5 Алфа Ромео

    64 5 Отговор
    Човека вече не е между живите, като коментирате поне прочетете цялата статия.
  • 6 Стар миньор съм аз

    31 45 Отговор
    И този измислен професор колко ли студенти е зарибил с тези глупости...Работил съм на открити находища и на такива на 3000 м. под земята- ни руснаци, ни американци, ни канадци, ни японци са посмели да твърдят такива измишльотини. На този да му подарят бяла риза с по- дългички ръкави и да спре да спи на мокри вестници, че каквито ги е закаканижил може да се окаже, че разполагаме с цялата Менделеева таблица в изобилие и скоро ще наемаме арабски шейхове за сондьори!
  • 7 Насо

    30 12 Отговор
    Мислех и аз да напиша някои красив коментар ,че човекът се е чалнал. Но Вие сте го написали може и да е открил нещо ,но чак с такива мащаби. Един човек наричан от народа картуната или тиквата той давал милиарди за мостове ,тунели и магистрали ,а те били готови вече. Ще ше да е хубаво да има тунел под Дунава готов ,само се укрепва и е готов за експлоатация , не мостове за милиони. Ако има и под Шипка готово чиста работа.
  • 8 Гост

    21 12 Отговор
    Едно време изглежда е имало миньори!
  • 9 ЭОЖФЭ

    30 16 Отговор
    яко криптовалута се е копало в миналото
  • 10 Иван Господинов

    41 12 Отговор
    А вътре в тунелите мармоти още сглобяват Булгаррено и имат хиляди коли сглобени и готови за продаване.
  • 11 Закривай

    36 11 Отговор
    В тази бедна страна май няма нормални хора.
  • 12 гост

    40 21 Отговор
    Какво коментирате като съм сигурен ,че повечето тук сте със основно образувание !Кой може да докаже че няма ? Докажете ,че няма !!!

    Коментиран от #15, #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ШПЛ

    7 7 Отговор
    този Александър бил голяма къртица, 100 метра ги копа като нищо и си строи и дворец даже!?!?!
    Публикувано във факти.бг: стотина метра под земята в района около ресторант Голям Бунарджик
  • 15 ФПБ

    24 7 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А ти кога основно си се образУвал? предполагам на амеба си се образувал
  • 16 Томов

    5 7 Отговор
    До АЛЕЕК :Имаи малко ПОВЕЧЕ уважение към ПОВЕЛИТЕЛЯ на Асфалта и Бетона !!! ЦЯЛАТА ДУМА (ПОВЕЛИТЕЛ)ВИНАГИ ИЗПИСВАЙ САМО С ГЛАВНИ БУКВИ !
  • 17 На Екобар брачеда

    11 7 Отговор
    Колко дрога съм прекарал от тук...
  • 18 я па тоя

    19 10 Отговор
    Този да не вземе да открие тунел от тук до средата на Червения площад в Масква че леелеее какъв вой ще има от джендърите толерасти не е за казване !
  • 19 гост

    16 6 Отговор
    ПОД ПЕТРОХАН ИМА ЛИ?
  • 20 КЪРТИЦАТА

    12 8 Отговор
    А аз знам за още два такива даже и по дълги.единият е на Марс а другият е под Черно море та чак до Сибир ама него не са го завършили щот дойде ДЕМОКРАЦИЯТА И ПАРИТЕ СВЪРШИХА.
  • 21 Ново двайсет

    6 2 Отговор
    http://www.bulgaria.utre.bg/2014/02/18/210275-taynite_tuneli_na_bulgaria_edna_dobre_pazena_tayna
    Нищо ново под слънцето.От 2014 пак за тунели се пише в статията.
  • 22 да да

    12 6 Отговор
    Готино - намираме входа и ето ти магистрала..
  • 23 Юбряяяяяя

    10 7 Отговор
    В тая държава кой ли не е луднал вече за слава и пари?!
  • 24 Ads

    12 3 Отговор
    Туй разширение на метрото бе.
  • 25 mania

    9 3 Отговор
    В тия тунели като ги открият да не намерят траките?! Иначе се чудят къде изчезнали.
    А то хубаво тунели, ама колко надълбоко да са, че да не им влияе подпочвената вода на низината?!
  • 26 кавказ

    12 3 Отговор
    вярвам че е истина роден съм в шумен където този тип съоражения съществуват лично аз съм вървял 25 километра тунел
  • 27 Колю

    19 2 Отговор
    Най-истинското имане е това на тези дето им купувате билетчетата и търкане му е майката.
  • 28 jpower

    16 3 Отговор
    Хан Аспарух яко се е прецакал, то маса салове направи да мине Дунава, па то отдолу--- аутобан. След тази новина, Боко ще сложи тол такса на тунелите....















    сяяяя, ние
  • 29 Plovdiv

    9 2 Отговор
    Живея точно до Младежки Хълм и там наистина има пещери, които са затрупани. Но даже и да има нещо такова, то сигурно е погребано при добиването на камъни отпреди сто години. Някои скали и досега си стоят със забити в тях стоманени клинове.
  • 30 основния

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    .......ти ,като си с висшО , по колко продаваш марулите? Помниш ли ме , аз съм Пепи двойкаджията, тази година срещата на випуска ще се проведе на моЙта яхта! аааа допълнително ще те уведомя кой номер автобус да хванеш до кея!
  • 31 Joreh

    5 1 Отговор
    Говори се че Живков е строил тунели но до колко е вярно не се знае

    Коментиран от #33

  • 32 ЯКО

    22 5 Отговор
    Склонен съм да му вярвам на човечеца. Във Варна има Руски пеметник свързан с друг паметник в морската градина както и до един бункер свързани с тунели под земята. Лично съм влизал в тези тунели доста дълги при това, на места зазидани и затрупани от Общината. Освен това в тунелите има още доста стай големи помещения, голям бункер и подобни други помещения. Едно време сме били работлив и умен народ, за разлика от днешните поколения лекета, неграмотни и неуки.
  • 33 Говори Москва

    2 15 Отговор

    До коментар #31 от "Joreh":

    Не бе,Живков построи светлия социализъм,та за това сега живеем богато и щастливо.
  • 34 Този

    1 6 Отговор
    Калинов спри да гледаш предаванията за хитлер
  • 35 Бойко

    6 5 Отговор
    Глупости , какви траки? Това е създадено от Бат Бойко!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 НАТО ВЕЦ

    6 2 Отговор
    Който ще да вярва, но тунел под Дунав наистина съществува. Някой твърдят, че е от римско време, защото е свързан с римски път и е близо до римски гарнизонен град. Състоянието му в момента е много лошо и входът е затворен.
  • 38 Размишления

    5 0 Отговор
    Добре де, от статията аз останах с впечатление че човека знае къде са тези различни тунели и къде са им входовете макар и затрупани. Един багер (голям) или друг вид земекопна техника сравнително лесно биха могли да разчистят пръстта или камъните който затрупват входовете. То както е написано явно не е толкова много и за няколко дена ще се разчисти и готово много лесно ще се провери има ли тунели няма ли. Дори няма и да излезе толкова скъпо. Машино-смените на багери са по няколко стотин лева, не хиляди, а пък ако има такива неща ще си заслужава да се дадат няколко хиляди лева.
  • 39 Ванци

    0 5 Отговор
    Пълни глупости!!!
  • 40 Доцент Илиев

    2 0 Отговор
    ЩЕ ТРЯБВА ДА РАЗОЧАРОВАМ ПЛЮВАЩИТЕ тука! Реални факти са това. Sorry, обаче система от тунели няма как да се скрие, колкото и да не ви се харесва! И слава Богу!

    https://www.youtube.com/watch?v=wRq9sYff8yQ

    Коментиран от #41

  • 41 доцент Илиев

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Доцент Илиев":

    И снимката по-горе е на Милан Миланов, явно е във видеото от предишния ми пост!