2 031 2

Илиян Михов "Баровеца" - сутрин учител, а вечер пее в кръчма (СНИМКИ)

Скандалните му признания за мутрите, Тодор Живков и срещата си с Муамар Кадафи

Илиян Михов "Баровеца" - сутрин учител, а вечер пее в кръчма (СНИМКИ)
Милена Трачева

Той е бил военен музикант, след това чалга звезда, а сега е любимият учител по музика в столичното 144-то училище. Кой друг, ако не Илиян Михов "Баровеца" може да остане баровец дори с учителската си заплата.

"По-голям моралист съм от много от вас", каза в ефира на Нова телевизия легендата от 90-те години, който днес виждаме в напълно различна светлина.

За преподаването той споделя: "Правя го с най-голямо удоволствие. Така дойде моментът. Всъщност аз съм симфоничен музикант. Случайно попаднах тук. Дойдох да замествам. Директорката ми каза, че много деца, като ме видели, имали желание да се запишат при мен на пеене. Тогава реших да опитам и вече 5 години съм тук."

"Не съм човекът на сухата и измислената реклама. Стеснителен човек съм. Никога не съм искал да пишат нещо сензационно за мен. Тогава живеех в такова време, нямаше какво да направя. Всички мутри ме познаваха. Всяка вечер си взимах сбогом със семейството, защото не знаех дали ще се върна жив", каза още певецът.

"Завършил съм военно музикално училище със златен медал. Избрах си да служа във гвардейския оркестър. Посрещал съм всички, бил съм на първата редица - Муамар Кадафи, Робърт Мугабе... Знаех химните на Мавритания, на Израел, на адски много държави", разказа Баровеца

.

Запитан дали е пял зад гърба на Тодор Живков, той отговори: "На него не съм му пял само зад гърба, а и в лицето."

На въпрос как си е купил апартамента, Михов каза: "Взех си го от военните, купих си го за една вечер. Бях на едно място, изкарах много пари и на другия ден отидох и си купих апартамента. Как стана ли? От едно място, в друго, после в една дискотека. Всичко това стана за една вечер и бе свързано с огромни бакшиши. Дори се чудих дали ще се прибера в София, защото при толкова много бакшиши, все някой щеше да ме настигне и да си ги вземе".

Бившият поп-фолк певец сподели още, че е помагал на някои днешни чалга звезди като Алисия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 11:56  12.02.18
  Да е жив и здрав!
 • гостенче
  Отговор
  2 12:18  12.02.18
  Е така се прави..... една вечер, фрас пляс и довиждане, апартамента е факт. Заслужил си го е човека. Имал е възможността и таланта, уцелил е момента и парите са на лице. По онова време мутрите имаха по-малко пара от сега ама пък за сметка на това всичко беше на показ и се раздаваше яко. По прости бяха и не осъзнаваха колко точно пари притежават. За 5 мутрака цената на един апартамент в центъра на луд купон си е капка в морето.

Напиши коментар:


Публикувай