2 703 9

Следващият Айнщайн ще бъде тази жена

Сабрина Гонзалез Пастерски е най-младата жена гений

Венелина Маринова

Да бъде сравняван с гений като Алберт Айнщайн не е нещо, което се случва на обикновения човек.
На 24-годишна възраст Сабрина Гонзалез Пастерски, гений във физиката, вече е постигнала повече, отколкото по-голямата част на хората за целия си живот, пише flashnews.bg.

Когато е само на 14 години, Сабрина конструира собствен двигателен самолет.

И ако това не е достатъчно, тя задвижва апарата над езерото Мичиган и се превръща в първия човек, който издига собствения си самолет.

Работата по създаването на летателния апарат отнема две години, а Сабрина документира всичко в YouTube:

През 2010 г .завършва Илинойската академия по математика и наука. Бакалавърската си степен получава в Технологичния институт в Масачузетс.

Макар че има впечатляваща биография, Сабрина трябва да изчака преди да бъде приета в Технологичния институт в Масачузетс, защото професорите Алън Хагърти и Ърл Мърмън са против момичето да се обучава там. Но веднъж, след като преподавателите гледат видеото, всички съмнения изчезват.

За най-младата жена гений Хагърти споделя:

„Устите ни увиснаха, след като видяхме видеото. Потенциалът й е извън класациите.“

Сабрина завършва института с най-високата възможна оценка – 5.00.

Понастоящем Пастерски е съсредоточена върху докторската си степен в световноизвестния Харвардски университет с пълна академична свобода и без чужда намеса.

Още по-забележително в биографията на Пастерски е, че тя вече не се интересува от конструирането на самолети, а насочва вниманието си към физиката – изучава черните дупки и как гравитацията въздейства на времето и пространството. Оттук идват и сравненията с Айнщайн и Хокинг.

Това, с което иска да се занимава в частност, е „квантовата гравитация“ и ще се опита да открие връзката на гравитацията с квантовата физика.

Ако проучванията й се окажат успешни, откритията в тази област може значително да променят разбиранията ни за вселената.

Цялата си работа Сабрина публикува на своя уебсайт.

В интервю за Marie Claire младият гений споделя:

„Бъдете оптимисти относно това, което мечтаете да постигнете. Когато сте малки, искате да се занимавате с много неща като възрастни – мисля, че е важно да не се отказвате от тези мечти.“Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:53  14.02.18
  Сравнението с Айнщайн е хипер неуместно!!! Нека първо се види какво точно е публикувала, какво е революционното му и дали ще се приеме, пък чак тогава може да се сравнява с великия Айнщайн! То и аз имам хипотези за гравитацията и квантовата механика, но не съм Айнщайн, нали?
 • Бат Саше
  Отговор
  2 19:03  14.02.18
  Да сравняваш Айнщайн с жена, е слабо казано смешно. Женският интелект не е сътворил нито едно запомнящо се научно-техническо или цивилизационно достижение!

  Коментиран от #4, #9

 • тЪпЕт
  Отговор
  3 19:10  14.02.18
  Самолетите не бяха ли измислени отдавна....отдавна.Изобрети нещо,открий нещо пък тогава може да търсиме признание и сравнение.

  Коментиран от #5

 • НямамДуми
  Отговор
  4 20:14  14.02.18

  До коментар #2 от "Бат Саше":

  А теб кой те е сътворил такъв...Щя изпий една ракия и се направи на самолет от 10 тия етаж

 • 5 22:59  14.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Патето Яки
  Отговор
  6 11:20  15.02.18
  А защо не се е изплезила като чичо Айни.
 • Митко
  Отговор
  7 16:40  16.02.18
  Какво ви става бе хора? Не можете ли да се зарадвате на това, че се раждат такива деца? Плюете плеймейтките и обикновените, чалгите и рокаджийките, умните и глупавите... Женомразци ли сте?
 • Именно
  Отговор
  8 10:07  17.02.18
  И аз разбрах че момиче много кадърно като авио-инжинер е РЕШИЛА че ИСКА да се занимава с теоретична физика ... мда от "реших че искам" до "Айнщайн" разликата е малка ;) Дано успее де, но пишете новини когато се случат, а не примерно 20 години по-рано че "решихме че искаме" да се случат :P
 • OMG WTF
  Отговор
  9 17:37  17.02.18

  До коментар #2 от "Бат Саше":

  Това, че Бай Ганя не е чувал за това, не означава, че "женският интелект не е сътворил нито едно запомнящо се научно-техническо или цивилизационно достижение". :)

Напиши коментар:


Публикувай