1 742 1

4 трика, с които ще сте по-щастливи (ВИДЕО)

Не всеки съумява да запази за дълго щастливите емоции

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Питали ли сте се някога защо щастието, което изпитвате, отминават така бързо? Независимо каква е причината, която ви е направила щастливи – започнали сте да се храните здравословно, получили сте повишение или сте се оженили за любовта на живота си – в един момент приливът на позитивни емоции се изпарява. Защо? Отговорът е т.нар. "хедонична адаптация" - явление, при което бързо свикваме с по-добрите условия, пише Psychology Today.

Психолозите посочват четири стратегии, които ще ви помогнат да цените повече това, което имате.

Вижте ги:

1. Откажете се от нещо, което обичате
Ако прекарате известно време без любимата си храна или дейност, това ще ви помогне да им се насладите повече, казват психолозите. Те препоръчват временното лишаване, за да оценим отново всичко, което обичаме - от шоколада до секса.

2. Припомнете си живота без онова, което имате днес
Склонни сме да приемаме всичко за даденост. Затова трябва да се опитаме да поживеем така, както по времето, когато сме били гладни студенти или преди да се запознаем с любимия си човек. Ще оценим живота и съдбата си много повече.

3. Направете си почивка
Когато прекъснете едно приятно занимание за минута или повече това го прави още по-приятно. Паузата ни изкарва от привикването. Това важи за всичко - от масажа до любимото ни телевизионно предаване.

4. Бъдете любители
Нови изследвания показват, че ако се смятате за експерт в нещо, то му се наслаждавате много по-малко. Не се взимайте твърде на сериозно, съветват психолозите.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • qqqqqq
    Отговор
    1 16:02  17.02.18
    Има само един трик наречен :"Здраве и Пари" . Другото се купува.

Напиши коментар:


Публикувай