Last news in Fakti

8 Март, 2018 00:30 28 018 12

Секс след 35 г. - количеството не е равно на качеството

  • секс-
  • 35-
  • години-
  • количество-
  • качество-
  • промени-
  • тестостерон-
  • хормони

Kак промените в тялото на една жена след 35 влияят на сексуалния ѝ живот

Секс след 35 г. - количеството не е равно на качеството - 1
Снимка: Shutterstock

Много жени смятат, че сексът остава един и същ чак до менопаузата, но всъщност основните промени започват още в средата на 30-те години, пише missbloom.bg. Това обаче не трябва да ви плаши – както всичко останало, и този период от живота има своите добри и лоши страни.

Сексуалният пик не е гарантиран

Почти всички сме чували, че жените достигат пик в своята сексуалност чак след 30-тата си година и той продължава до 40-тата, и това наистина е така, само че не за всички жени.
“Много дами се изненадват, когато чуят, че тестостеронът, хормонът на страстта, в телата им започва да намалява още от 20-тата им година,” казва д-р Леа С. Милхистър, директор на програма за сексуалността на жените в Stanford Health Care.

“При повечето жени нивото на тестостерон пада с до 50% между 20-тата и 50-тата им годишнина.” Друга причина е стресът, който след 30-тата година е по-интензивен, благодарение на съчетанието от работа, семейство, деца, роднини, приятели и други. Жените, за разлика от мъжете, се влияят много повече от външни фактори, а когато живот им стане прекалено натоварен, либидото често спада.

Причината може да се крие и другаде

Промените в нивата на хормоните не са единственият причинител на понижаването на либидото с годините. Изборът на контрацептивен метод също играе важна роля. Според статистиката, над 75% от жените на възраст между 40-44 години използват някакъв вид контрацепция. Процентът е 69% при дамите между 30-34 и 58% - за тези от 20 до 24 години. Ако методът, който сте избрали, е противозачатъчни хапчета, търсете вината отново в тестостерона. Принципът на хапчето е да предотвратява овулацията, а с това намаляват и нивата на хормона в тялото. Друг страничен ефект е възникването на сухота при секс, което може да направи акта неприятен за дамите, но този проблем има едно просто решение – лубрикант.

Количеството не е равно на качеството

Обикновено достигайки такава възраст и мъжете, и жените спират да мислят за това по колко секс трябва да правят на седмица. Според скорошно проучване, двойките, които правят секс веднъж на седем дни дори са по-щастливи. Учените анализирали данни на повече от 30 000 души и открили, че повечето секс не се равнява на по-здрава връзка, макар отсъствието на такъв (по-рядко от веднъж на седмица) да води до незадоволеност и в душевен, и във физически план. Ето защо не трябва да се притеснявате от факта, че с годините количеството секс намалява, тъй като може би по-малкото любовни ласки ще са ви напълно достатъчни.

Кулминацията не е толкова далеч, колкото очаквате

Ново проучване на американски учени сочи, че с годините жените започват да достигат до оргазъм много по-лесно. Ако се чудите защо, отговорът е много прост – до този период в живота си вече сте натрупали достатъчно опит и знаете как да го постигнете. При мъжете процесът е по-скоро физически, докато жените изпитват удоволствие от секса най-вече с мозъка си. В 20-те си години много дами се фокусират върху самия акт и търсят ключа към оргазмите в него, но до 30 жените разбират, че комбинацията от докосване и мисъл е тази, която ще ти отведе до самия край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо

    83 8 Отговор
    Венелинче, трябва ти един здрав секс и на трите писти с Дядо и ще забравиш за %, хормони ,тестостерон и други глупости !

    Коментиран от #2

  • 2 пиенде

    75 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо":

    Не можеш да уплашиш кучето с кокал ! ))))))

    Коментиран от #4

  • 3 пешо

    29 0 Отговор
    Както си искаш и колкото можеш
  • 4 Дядо

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "пиенде":

    Наздраве !
  • 5 Ььььььь

    93 2 Отговор
    След 35 години до към 45-8 жените са огън...Винаги съм хващал "каки" за да има кеф. Това са жени които знаят как и какво трябва да правят в секса. А не малките диреци-които хем са скучни-хем се и цупят..

    Коментиран от #6

  • 6 Кака

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ььььььь":

    🤗 👍👍👍
  • 7 гостъ

    29 3 Отговор
    Тестостеронът не е женски полов хормон,
    а мъжки.И не е стресов,а обратното,анаболен.Жените по принцип слава на бога почти не го произвеждат.Иначе с тяхната психика вечер в къщи щеше да има не секс ,спорове и разпри ,а ежедневни спаринг срещи.Четете поне какво пешете.Това го знаят и децата.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 SexuNemaUmre

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "гостъ":

    да бе и аз това се чудех
  • 9 Дикембе Мутомбо

    27 1 Отговор
    Сега ще ви кажа няколко неща от собствен опит.

    Първо и най-важно е физическото привличане. Това, че сте женени и "се имате" не означава, че не трябва да се поддържате. И тук говоря за спорт и подходяща храна. "Няма време" е класическото оправдание, но от собствен опит ви казвам, че време не намира само този, който не иска.

    Второто, което ще дойде почти от самосебеси след първото е да правите секс редовно. Не, толкова, че ще ви стане навик, колкото това, че ще го имате нормално, а не да има "ама вчера вече правихме".

    Ако се карате често с жена си, сексът е полезен и за отношенията помежду ви, защото след него винаги напрежението спада и проблемите се разрешават по-спокойно.

    Тва е. Любете се. Щото беш, не беш, на тура времето минава! Нашето също :)
  • 10 Добри Джуров

    13 0 Отговор
    "Сега всеки ден, навсякъде има мат'рял!" както казваше един мой познат !!
  • 11 Мечо Пух

    5 2 Отговор
    Колкото повече,толкова повече...
  • 12 Минаващ от тук

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гостъ":

    В телата на мъжете и на жените има и от двата хормона. Зависи кой е повече. Има повече хормони, ама за тия двата става въпрос сега. Тестостеронът си го чувал само в залата и като добавки, обаче иначе нещата са малко по-различни. Учете бре! Ама сдържа ли в в училище.