25 Февруари, 2018 05:43 20 536 26

4 причини да закриете профила си във Facebook още сега (ВИДЕО)

  • facebook-
  • социални мрежи-
  • причини-
  • профил-
  • закриване на профил

Социалните мрежи промениха живота ни, но дали тази промяна е положителна?

4 причини да закриете профила си във Facebook още сега (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Социалните мрежи наистина промениха живота ни. Дали обаче промяната е за добро? С появата на Facebook, Twitter, Instagram и Tinder, ние получихме възможността с лекота да общуваме с всеки и навсякъде. Да обменяме информация, снимки и видеа, че дори да правим включвания на живо, стига да има какво да покажем. Но това прави ли ни по-щастливи и по-удовлетворени?

Отдавна се правят проучвания по темата за социалните мрежи, а едно скорошно проучване установи, че хората, които не използват Facebook, живеят по-щастливо от останалите.

Ето ви 4 причини да деактивирате профила си във Facebook още сега:

Несъзнателно пристрастяване

Напълно възможно е да се пристрастим към Facebook, сочат някои изследвания. За разлика от пушенето и други опасни навици, пристрастяването към мрежата се забелязва много по-трудно. Средно жените прекарват по 81 минути на ден във Facebook, докато мъжете — 64 минути.

Facebook е като кредитна карта, с която харчиш повече в момент, в който не можеш да си го позволиш.

4 причини да закриете профила си във Facebook още сега (ВИДЕО)

Ниско самочувствие

Според едно изследване потребителите на социалната мрежа стават изключително критични към своя външен вид, когато гледат снимките на свои приятели. Те искат да имат същото тяло, дори решават да отслабнат.

Младите потребители са най-податливи и могат да развият дори хранителни разстройства вследствие на натиска, който социалните мрежи им показват. Те дори биха могли да развият агресивно поведение и да имат проблеми със съня.

4 причини да закриете профила си във Facebook още сега (ВИДЕО)

Пречи на обучението, най-вече преди изпит

Ако сте студенти, то със сигурност знаете колко трудно е да се накани човек да учи за следващия изпит, то едно от нещата които трябва да направите е да се отделите от мрежата.

Деактивирането на акаунта по време на сесия ще улесни живота ви и без съмнение ще доведе до по-добри резултати.

4 причини да закриете профила си във Facebook още сега (ВИДЕО)

Лично пространство

Запазването на лично пространство в мрежата е сериозен проблем за всеки интернет потребител. Фактът, че Facebook постоянно променя условията за защита на личните данни, е достатъчен, за да ви накара да се махнете от социалната мрежа.

Да, наистина може да изтриете снимките и статусите си, но в интернет нищо не изчезва току така. Версия на всяка ваша информация се пази някъде в "облака".

Без Facebook вашите снимки, мисли, работа и идеи остават ваша лична собственост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    73 5 Отговор
    Отдавна го закрих тоя Сурат Тефтер-Фейсбука..И даже съжалявам ,че съм го имал някога.

    Коментиран от #8

  • 2 ХепиМенов

    23 2 Отговор
    МуцунаБук се храни от Вашето ВРЕМЕ, желания, надежди, суета, слабости и запълва инфрмация с психологическия Ви профил!!!
    МуцунаБук обещават 30часов ден ако гласуваме на Референдум, за да може да имаме 8 часа присъствие/работа в МуцунаБук - безплатно!
    Гласувайте, бухайте "Лайкове" и споделяйте!
    Може да съдим и Слънцето, Луната, Ветъра, Светлината...
    Замислете се - така ще станете по-млади с 6 часа на ден, ще удължим времето за пенсия и ще... абе схванахте ми мисълта - 30 часов ден - тва е агитацията, няма Тикви, няма Съсели - аз съм Пътя, Истината, Живота и МуцунаБук...

    Коментиран от #10

  • 3

    14 2 Отговор
    Това за извънземни не важи.

    Коментиран от #20

  • 4 Фак Фейсбук

    18 1 Отговор
    Аз откога казвам да не се купуват акции на Фейса. Отдавна му видях и предрекох края на тоя шит сатанински. Горките заблудени асоциални потребители, и не само на фейса, но и на всички платформи като него.
  • 5 no name no face no number

    20 3 Отговор
    Загуба на време, нищо полезно не открих и не ползвам такива простотии
  • 6 Радо

    16 2 Отговор
    Да оставим суратя на жените да си чатят празни приказки и да си споделят снимки и др....истинските мъже не трябва да си губят времето с глупости.
  • 7 Гоуст

    5 20 Отговор
    Същите дърти комуняги, които пишат по всички други теми. Като не искате технологии, като не искате развитие... като нямате и капацитета да го постигнете - марш в С. Корея
  • 8 Зоро с трабанта

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Бях във Фейса и не съжалявам. Сайта не е виновен, това е поле, за комуникация. При това се свързваш с хора от цял свят, музиканти, писатели,... Сайта е много добър. И зная, че който иска може да те следи, може какво ли не. Но помисли- ако нямаш връзка с такива хора по-щастлив ли си? Не е казано, че трябва да висиш, с часове, а съм го правил! Но и един път да поискаш да си пишеш с някоя звезда, става бързо и лесно. А иначе едва ли ще можеш и да им звъннеш нали? Не си длъжен да си публикуваш всички данни. Името, града, снимки да, но ако искаш да си напълно скрит, бягай в горите... там няма и хора! А, корпорации, които ти използуват данните и си ги приватизират по свои цели те по-щастлив ли те правят? На мое име е сключван договор, без мое присъствие, а един машинист имал казват 6 договора без да е сключвал нищо? Сключването онлайн на договори е престъпление без лично потвърждение в писменн вид, защото всеки може да те имитира с редица хитрини. А "държавата" защо позволява това? Или Фейса и е крив само? Не можеш да се скриеш дори и един договор да сключиш с фирма - данните ти вече са рискови и всеки може да ги вземе и използува. По-щастлив ли си без Фейса?

    Коментиран от #14

  • 9 viber

    10 3 Отговор
    Фейса е добър за клюкари и ексхибеционисти те никога няма да се откажат. Има и една категория,които са вътре за да са в крак с модата само си губят времето и дават храна на клюкарите.

    Коментиран от #12

  • 10 Зоро с Трабанта

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХепиМенов":

    Иронията ти е уместна, но донякъде.... Ако говорим за шпионаж, нима родните институции са нещо по-сигурно? Всяка мутра, може да влезе в базата им като хакер, отделно и че може негов-а човек да ти дзде данните, отделно, че сигурността на личните данни в регистрите тук е ниска, отделно, че веднъж, ако си пазарил с карта в маркет, сключил си договор с оператор или на лизинг с някой молл, то всеки хакер може да ти вземе базата данни. Да не говорим спец. служби, дето това им е работата... И мога да ти кажа, че страха от загубата на лично пространство е правилен и необходим, но тоталната параноя те прави затворен. А да си затворен и окован в една догма е мечта на всеки диктатор по света - Тит Веспасиан, Сула, Сюлейманн, Хитлер, Сталин, ... и всеки такъв иска да виждаш света както той иска. Фейса е не повече рисков, от това да си извадиш карта за пазарене или телефонен договор. Данните ти вече са публично маркирани и няма гаранции, че ще бъдат опазени дискретно. Откъде рекламни агенции ти намират данните, за да ти звънят и правят оферти мислиш? Ако Фейса е виновен, ряпа да ядем. Но не е. И там има шпионаж, но той е навсякъде. Ами аз харесвах Фейса, даже прописах стихове, докато се бъзиках с поетесите там, че върха на нахалството и ги харесаха, но го изтрих профила, щото ме постнаха разни откачалки комунисти, фашисти, сини, червени...и само се карат и плюят и ме имат за тяхна поддръжка? Накрая им предложих да ме изберат и да оправя тая кочина, но не им изнася и с
  • 11 фейкбук

    2 1 Отговор
    С една дума фейсбук е Мефистофел !

    Коментиран от #13

  • 12 Зоро с Трабанта

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "viber":

    Няма по-глупаво нещо, от самозаблудата. И аз съм го изпитвал... Да си "мъжкар" е сложно понятие... Ако се гордееш, че си из..кал съседтката си, докато мъжлето и бачка за лебо, едва ли е голям героизъм. А съм виждал Рамбо-вци мъжкари да пребледняват като умрели в рискови ситуации, а мамини синчета да се държат като на майтап и без страх. Фейса като негативи е ясен - риско от шпионаж, риск от кражба на самоличност, риск да си загубиш тиквата, щото аз там срещнах една мацка..., риск да те нарочат за нещо. Но има и плюсове. Там открих, чудесни хора, оттук, даже емигприрали по цял свят. Хора, които иначе няма как да срещнеш освен случайно. А Фейса се е превърнал в социален център, свързващ хората, да общуват. А, щом общуваш с хора, риска да се прецакаш винаги съществува и без мрежата. Там открих невероятни таланти. Например художниците Бахнева и мъжа и, музиканти Райчев, Ралчев, Райна, Цветелина, .... хора, с които няма как да общуваш пряко, защото ви дели разстояние и начин на живот. Това плаши ли те, че някой ти е узнал името и града на живеене? Че то мои роднини ме прецакаха и лез Фейса, отделно съселяни и съграждани, отделно непознати, трябва ли да се страхувнам от Фейса? Ако имаш излишни пари, потърси картините на Мариана Бахнева като художник - като живи са ! А без Фейса, нямваше никога да чуя вероятно за нея и други талантливи хора...
  • 13 Зоро с Трабанта

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "фейкбук":

    Браточка, ти си направо откривател? Ердоган ако ти прочете извода и ще ти кихне 10000 турски лири за кааве от възторг... нали манията на всички диктаторски натури е такава - да изолират хората като малоумно неуко подчиняващо им се стадо и да властвуват... БКП, БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС,.... правят същото - големи локуми за "справедливост, демокрация, правата на човека,...", но всеки иска властта и ти налага своята версия на живота, който иска да живееш, без да му пука за теб и да те пита. Ако Фейса ти е проблема, тогава ти си истински щастливец! На мен Фейса не ми пречеше с нищо, знаех и че който иска може да ми вземе данните и да ме следи, дори по GPS като движение ако иска. Но пък аз не се крия и не бягам - няма и защо. Тис и истински радетел на "пряката демокрация" - фанатичен извод извади и то какъв? Дявола е Фейса - това е гениалната ти мисъл, приятелю. А, че тук в кочинката ни има хиляди проблеми престъпления отгоре и надолу нерешими, от които я духаме няколко поколения пряко, не ти дреме? Ако и затова е виновен Фейса, направо трий профила си! А, че вода газим, а цената постоянно ни скача не те плаши?
  • 14 САП

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Зоро с трабанта":

    Ти наистина ли си вярваш наистина, че някой от тия известните ще седне да си пише във фейсбук с теб.

    Кой има толкова време да прочете всички коментари и да им отговори. Погледни на тебе, колко време ти отнема ровенето във фейсбука и се замисли, каква е реалността.

    Те си имат екипи и програми, които се занимават да отговарят на постове.

    Това с известните във фейсбука е, като едновремешното, царя мина през село и ми помаха. Пък дали минал, дали е помахал на теб или си е веел да се разхлади или да разкара миризмите ви от носа си иди проверявай и доказвай.

    Коментиран от #18

  • 15 САП

    2 0 Отговор
    Фейсбук имам, но отдавна спрях да публикувам в него, каквото и да е било.

    Кога спрях, когато открих, че фирмената сигурност (на фирмата в, която работех) го следи, и използва да проверява работниците си. Имах колеги, които бяха глобени, наказани или изгонени заради публикувани снимки (геотагинг) във фейсбук.

    Повечето хора за подбор на кадри го ползват да събират информация за кандидатстващите за работа и си правят изводи на база на него, а обикновено всеки е склонен да преувеличи нещо за себе си в мрежата и това може да му навреди много.

    Фейсбук може да те прецака по толкова много начини, че не е истина. Липсата му също, за това не изтривам акаунта си.
  • 16 Fake profile

    2 2 Отговор
    Даже ще до направя още един профил във фейса!
    Комунягите веднага да си трият профилите от фейсбука!
    Що котета "изгоряха" във фейса... Не е истинА
  • 17 само главни букви

    3 1 Отговор
    Аз съм доволен от фейса,верно, че е клюкарник,но се научават много новини и новости,също те свързва с хора от цял свят,зависи какви езици знаеш,а на мен с немския ми стават пет езиците на които пиша и говоря,ако сте ром и не изсате да се снимате с каруцата,щото съседа има мерцедес,изтрийте си профила от фейса
  • 18 Зоро с Трабанта

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "САП":

    Бре, че що да не си вярвам? Аз съм писал и на Александър Райчев, Райна, Пантева, на разни изпълнители, музиканти, певици, певци и макар и нарядко, сме си чатили по няколко думи. Че иначе, всеки си има ангажименти в живота, къде ще ги срещнеш? И на концерта да отидеш, едва ли ще можеш да си кажеш дума с тях. Че защо да не е и през Фейса? Това е един социален сайт. А, като ни следеше при соца ДС, да не би да си сложим дънки, ввесто ученическите сини панталонки и сака, да не би да са по-доброто от това, че някой шпионирал във Фейса? Ми там влизат и китайско и юесей и всякакви хора, защо да няма и шпиони? Аз помня как съседа от отсрещния блок редовно снасяше доноси за татето - как си паркирал колата, имало ли е аверски купон у нас и вкякакви дивотии - тия да не са по-добри от останалите? С малко политици съм чатил във Фейса - не харесвам повечето като поведение от десетилетия насам. А не обичам да се мазня и лицемеря - по-добре далеч. Че ако исках щях да си чатя и с някой от световните Рок вокали, ала няма какво да ги питам, освен че ми харесват изпълненията им. Що да не пиша и на Ани Ленъкс или Саманта Фокс или на София Лорен? Вярвам си, разбира се. Но съм чатил с български звезди. Че какво му е чудното? Аз съм музикален фен.

    Коментиран от #23

  • 19 Крум

    1 1 Отговор
    Всичко върви с пакет от девиации. Въпросът е да ползваш ресурсите осъзнато и критично. От моя опит забелязвам, че когато човек престане да си губи времето с едно - започва с друго. Напълно нормално и необходимо е да нямаш 100 процента полезно уплътнявяне на своето време. Между другото ми допада иронията сайтът да се нарича "факти" и статията да е пълна с концепции и интерпретации без нито един факт.
  • 20 Да да да да да да да

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от " ":

    Хахаха
  • 21 Иван

    0 0 Отговор
    Според мен трябва феисбук да изчезне от интернет защото във днешно време има много хакери които разбиват паролите на хората влизат вътре и си правят каквото искат а това не е хубаво това е мое мнение
  • 22 Петко

    2 0 Отговор
    Ако имаш от онези малки сиви клетки, никакви внушения не биха ти подействали
  • 23 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Зоро с Трабанта":

    Ти верно си заблуден та дрънка.
  • 24 JamesPed

    0 0 Отговор
    Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А Р Р

    0 0 Отговор
    Телевизията е по-важна от Фейсбука според мен.