4 356 4

Китай забранява стриптийза по време на.... погребенията (СНИМКИ+ВИДЕО)

Министерството на културата е започнало последната си съпротива срещу феномена

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Китай предприе нови мерки срещу една странна и смущаваща тенденция, която се шири из страната — стриптийз по време на погребения.

Министерството на културата обяви, че започва мащабна и яростна кампания, насочена към "неприличните, порнографски и вулгарни представления", случващи се на погребения и сватби.

Последваха публикации в държавния вестник Global Times, описващи шумни тълпи, които аплодират, подвикват и псуват, докато полуголи жени танцуват и се разсъбличат на погребения.

Изданието твърди, че стриптийзьорките се разхождат из събралите се опечалени, отъркват се в мъжете и правят неприлични движения в скута им, а понякога дори им напомнят, че не е позволено да правят снимки.

За да се справи с порочната тенденция, министерството на културата създаде горещи телефонни линии в 19 града в провинциите Хенан, Анхуей, Дзянсу и Хъбей, на които съвестни граждани да съобщават за извършването на подобен род "престъпни погребални церемонии". За да насърчи хората да подават сигнали, от ведомството дори са предложили парични възнаграждения на онези, които се обадят и докладват за погребален стриптийз.

В някои провинциални общности в Китай се смятат, че наемането на подобен род изпълнители привлича повече хора на погребенията, което е важно, тъй като според вярванията им колкото по-голяма е посещаемостта, толкова по-голяма почит се отдава на покойника.

В опит да покажат колко са заможни и да увеличат броя на присъстващите, някои домакинства плащат повече от годишния си доход за стриптийз, както и за други развлекателни дейности, наемайки актьори, певци и комедианти, пише китайският вестник.

Зрители на тези еротични шоу програми неволно стават всички присъстващи, сред които има и деца и възрастни хора.

Пекин бе първият град в страната, в който погребалният стриптийз беше забранен. Това стана през 2015 г., след като бяха докладвани два случая на "непристойни и неприлични представления" на погребение, в които участваха екзотични танцьорки.

Порочната практика обаче, все още е много популярна в някои по-отдалечени провинции.

Global Times разказва за траурна церемония в провинция Хъбей, по време на която две стриптийзьорки, облечени в непристойни тоалети, цяла нощ танцували на сцена, издигната на централния площад в едно от селата.

В друг подобен случай, властите са арестували шест екзотични танцьори, наети за погребението на възрастен жител на град Хандан.

"В някои местни култури, танците с еротични елементи се използва, за да предадат желанието на покойника, наследниците му да бъдат благословени с много деца", обяснява пред изданието Хуан Джиансинг, университетски професор.

"Аз не приемам тези представления като "упадъчен елемент, покварил традиционната провинциална култура". Те са нашето наследство от местната цивилизация. Вместо да ги забраняваме и заклеймяваме, е по-важно властите да предоставят на хората от тези райони по-добри културни продукти", добавя той.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хаха
  Отговор
  1 19:01  22.02.18
  Дори и комунизмът не е в състояние да унищожи здравата селска култура.
 • Гала
  Отговор
  2 19:26  22.02.18
  Пак си останах безработна! :(
 • 3 19:27  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сенко
  Отговор
  4 21:46  22.02.18
  Хммм странен начин да покажеш колко си заможен като каниш хората (колкото повече толкова по добре).По принцип в жълтурковците има нещо много гнило перверзно.

Напиши коментар:


Публикувай