6 619 7

Любовта на Ким Чен-ун: Какво е известно за първата дама на КНДР? (СНИМКИ)

Съпругата на севернокорейския лидер не е сред най-популярните първи дами в света

Снимка Архив
Снимка Архив
Мария Атанасова

Първите дами на винаги са в светлината на прожекторите, независимо от коя държава идват. Тяхната роля за добрия имидж на съпрузите им пред обществото е изключително важна и дори да не им е по вкуса, те са длъжни да се появяват на публични места или в медиите.

Имената на президентски съпруги като Мелания Тръмп или Бриджит Макрон са известни на всички. За медиите пишат често, показват техни снимки или видеоклипове от събития, на които са били.

Някои първи дами будят възхищение, други често създават поводи за клюки, а към трети интересът не е толкова голям, но действията им винаги привличат вниманието на медиите и обикновените хора.

Но информацията за първата дама на Северна Корея е оскъдна. Откакто бе идентифицирана през 2012 година, като съпругата на Ким Чен-ун, Ри Сол Джу и днес е загадка за повечето хора. За нея се знае изключително малко, а информацията за нея трябва, едва ли не, да бъде събирана троха по троха.

Тази година се случи наистина знаково за Северна Корея събитие: страната изпрати 22-ма спортисти в съседната "враждебна"Република Корея, за да вземат участие в зимната олимпиада. Това предизвика определен оптимизъм и надежда за подобряване на отношенията между двете страни, които бяха засилени и от новогодишната реч на Ким Чен-ун.

Конкретно, Ким Чен-ун е страстен любител на спортните състезания. И макар външният му вид да не издава това, той много обича футбол, баскетбол и ски. С идването на Ким Чен-ун на власт, бе даден нов тласък за редица спортове, както и сериозна подготовка на мажоретните групи или т.нар. групи за подкрепа . В тях влизат само момичета от добри семейства и с определена външност. Представленията им винаги са грандиозни по своята красота и грациозност събития.

Историята за запознанството на Ким Чен-ун и Ри Сол Джу местните медии крият по всевъзможен начин. Съдейки по наличната информация, първата им среща е била през 2009 година. При това не е известна дори и точната дата на раждането на момичето. Предполага се, че тя се е родила между 1985 и 1989 година.

Официално за Ри Сол Чжу в качеството ѝ на съпруга на Ким Чен-ун бе съобщено едва на 25 юли 2012 година.

По данни на южнокорейското разузнаване сватбата е била вдигната още през 2009 година. Редките появи на съпружеската двойка пред обществото са били маскирани от местните медии, които наричали Ли ту певица, ту сестра на севернокорейския лидер.

Въпреки това, под влиянието на жена си Ким Чен-ун се съгласил да отслаби до известна степен изискванията за външния вид на жените в страната. Сега те имат право да носят панталони, дънки и обувки на токчета. Също така севернокорейците получиха право да карат колела.

Ри Сол Чжу рядко се появява пред публика. Понякога тя просто изчезва за няколко месеца, а западните медии започват да правят предположения, че Ри е бременна. Според наличната информация, съпружеската двойка има 3 дъщери. Във връзка с това върху Ри се оказва натиск да роди момченце, което да наследи лидера.

Както се вижда, не е лесно на първата дама на Северна Корея. Тя е критикувана за прекомерната си любов към западната мода, за скъпите дрехи и бижута. Критикувана е дори за това, че не може да роди наследник.

Корея (Демократична Народна Република)


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Pompev
  Отговор
  1 22:49  25.02.18
  Ми като не може момче ше напрай дъщерята диктаторка И наследник бе,ко толкова.Тоя не е майстор,само женско вади,жена му е отгоре затва
 • Тодор
  Отговор
  2 22:50  25.02.18
  северна корея е болна нация

  Коментиран от #3

 • 3 23:00  25.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • OMG WTF
  Отговор
  4 23:17  25.02.18
  "Критикувана е дори за това, че не може да роди наследник." Е тя какво е виновна? Жените имат само Х хромозоми. Y идва от бащата.
 • Aham
  Отговор
  5 00:46  26.02.18
  Разрешиха им да карат дори колело... Верно ли бе..?
 • Темерутин
  Отговор
  6 12:38  26.02.18
  Тодоре,а нашата нация пращи от здраве ли?...
 • аха
  Отговор
  7 16:56  27.02.18
  Момичето , изглежда приятно ,но Ким и Тръмп имат страхотни прически

Напиши коментар:


Публикувай