1 Март, 2018 10:13 3 503 1

5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си (ВИДЕО)

  • начини-
  • съвети-
  • идеи-
  • бели зъби-
  • избелване-
  • зъби-
  • лесно-
  • евтино-
  • паста за зъби
5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Блестящата усмивка е изключително важна както за жените, така и за мъжете. Вижте няколко полезни съвета как да избелите зъбите си в домашни условия, евтино и лесно:

Паста от ягоди

Да си миете зъбите с паста от ягоди може да ви звучи странно, но наистина има ефект. Смачкайте няколко ягоди, добавете щипка морска сол. Сместа трябва да е напълно гладка. Ябълчената киселина в ягодите помага за избелване на зъбите. Важно е обаче да знаете, че може да миете с ягодовата паста зъбите си само веднъж на две седмици.

5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си (ВИДЕО)

Почистване с лимон

Лимонът не само ще избели зъбите ви, но и ще направи дъха ви по-свеж.
Изстискайте сока на един лимон и го смесете с една щипка сол. С готовата смес жабурете устата си около 2 минути. Можете да правите това веднъж или два пъти седмично, но не забравяйте веднага след това да измиете зъбите си с паста за зъби, за да отмиете киселината.

5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си (ВИДЕО)

Паста от куркума

Смесете 2 супени лъжици куркума, 1 супена лъжица кокосово масло и един стрък мента. Смелете съставките до напълно гладка паста. Тази смес избелва зъбите и премахва оцветяването от кафето и храните, освежава и дъха. Може да я използвате веднъж седмично.

5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си (ВИДЕО)

Бананова кора

Не бързайте да изхвърляте кората на банана, а обтрийте с вътрешната част зъбите си. Изчакайте пет минути, без да пиете или ядете. След това измийте зъбите си с нормална паста за зъби. Банановите кори съдържат вещества, които изчистват зъбната плака и правят зъбите ви по-бели. Можете да го правите често, защото няма да навреди на зъбите ви.

Паста от босилек

За да си направите паста от босилек трябва да смелите листа от пресен босилек. С тази паста можете да миете зъбите си два пъти седмично. Босилекът премахва плаката и прави зъбите искрящо бели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Да,бе да. Да не светнат?