2 051 0

Вълшебен лек срещу кашлица. Горещият душ помага

Кашлицата е дразнещ симптом, най-често свързан с простуда и грипни състояния

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Кашлицата е физиологичен защитен рефлекс, който се появява в резултат от дразнене на дихателните пътища. Тя може да бъде предизвикана от редица дразнители като секрети, дразнещи вещества, чужди частици и микроби или усещане за сухота в гърлото и нейната роля е да ви помогне да дишате спокойно.

И докато редица медикаменти допринасят за облекчаването ѝ, хората могат да облекчат дразненето с някои лесни домашни средства, сред които е горещият душ, пише в. Express

Кашлицата най-често се причинява от вируси на настинка и грип, но също така може да се дължи на тютюнопушене, киселини, алергии, инфекции. Според Британската здравна служба тя обикновено минава в рамките на три седмици.

Мъчителният понякога спътник на настинката и грипа може да се облекчи не само с лекарства, но и с някои лесни домашни средства. При кашлица експерти от медицинския сайт Уеб Ем Ди препоръчват горещ душ, при който се отделя пара.

Топлината и влагата допринасят за отделяне на натрупаните секрети в носа, обясняват специалистите. Тази "парна стратегия" може да се използва и при алергична кашлица.

Овлажнителите за въздух също помагат. Ако в домашни условия въздухът е твърде сух, секретите в носа също стават по-сухи и дразнещи.

За облекчаване на кашлица експертите препоръчват също почивка и прием на повече течности, например топла вода с лимон и мед или с листенца мащерка.Напиши коментар:


Публикувай