1 188 1

7 любопитни факта за хипнозата (ВИДЕО)

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има въздейства върху формирането на чувството на увереност в себе си и редуцирането на ежедневния стрес. Вижте 7 любопитни факта за хипнозата:

1. Популярен начин на хипноза е в голяма зала с хора някой да каже, че ще напои памучен тампон с миризлива течност, която ще замирише зле. Дори и да е чиста вода, повечето хора започват да усещат неприятна миризма. Някои дори излизат от залата, защото чувстват, че ще припаднат.

2. Когато човек се намира под хипноза, изчезват алергичните му реакции. Явно в много случаи проявата на алергии е зависима от човешкото съзнание.

3. Нито един човек не може да бъде хипнотизиран, ако сам не желае това. Ако няма желание и мотивация, няма да му подейства никаква техника.

4. По света хипнозата се използва най-често като успокояваща нервите терапия, за лечение на депресия, за лечението на алкохолна зависимост.

5. Хипнозата се е прилагала за обезболяване при операции още през 19 век.

6. Всеки от нас е подложен на самохипноза. Поне веднъж на ден човек изпада в краткотраен транс — така психиката ни се разтоварва.

7. Индивидуалният хипнотичен сеанс е много по-сложен от груповия. При групов сеанс хората по-лесно изпадат под хипноза, защото са в тълпата. Това се нарича взаимна хипноза.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ну погоди
    Отговор
    1 08:55  11.03.18
    Всички Българи сме под тиквотерапия кога ли ще се събудим???

Напиши коментар:


Публикувай