Last news in Fakti

13 Март, 2018 09:13 4 557 2

Ето защо крушите са супер храна. Хапвайте, за да сте здрави (ВИДЕО)

  • круши-
  • здраве-
  • ползи-
  • полезно-
  • плодове-
  • фибри

Този сладък плод може да намали риска от редица заболявания като рак и диабет

Ето защо крушите са супер храна. Хапвайте, за да сте здрави (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Крушите са известни със своите ползи за здравето ни още от древни времена. те са с ниско съдържание на мазнини и калории, като освен това са богати на витамини, минерали и фибри. Тези техни качества им дават статут на един вид супер храна, от която определено е добре да не се лишаваме.

Вижте кои са ползите за вашето здраве от похапването на круши:

Фибрите, съдържащи се в крушите, понижават високите нива на холестерола, което е изключително добра новина за хората, изложени на риск от атеросклероза, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Фибрите също така се свързват с причиняващите рак химикали в колона, предпазвайки от повреда клетките му. Може би затова диетите, свързани с храни, богати на фибри, се асоциират с по-нисък риск от рак.

Ето защо крушите са супер храна. Хапвайте, за да сте здрави (ВИДЕО)

Доказано е, че плодовете, богати на фибри, предпазват жените от рак на гърдата в периода след менопаузата. Такива плодове са ябълките, сливите и крушите.

Въпреки сладостта си, крушата може да се използва при профилактичните режими срещу диабет тип 2, основно заради съдържанието на три групи флавоноиди, които имат свойството да подобряват чувствителността на клетките към инсулина.

Известно е също, че те могат да потискат възпалителни процеси в организма, благодарение на антиоксидантите, които се съдържат в тях.

Според експерти флавоноидите в крушата, разтворими и неразтворими, допринасят и за превенция на сърдечносъдови заболявания.

Този плод е богат и на фосфор, калций, магнезий и съдържа изключително много калий, което я ораи подходяща и при профилактиката на високото кръвно и остеопорозата.

Ето защо крушите са супер храна. Хапвайте, за да сте здрави (ВИДЕО)

Крушите са плод, който не причинява алергични реакции. Първият плод, който се дава на бебетата, често е круша. Не само заради вкусния сок, но защото е малко вероятно да причини алергична реакция.

Изследванията показват, че витамините А, С и Е са изключително важни за доброто функциониране на очите. Добавени в млякото или зърнената закуска те имат благотворно влияние върху здравето ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    9 0 Отговор
    Я си кажете кой е внесъл тонове круши по това време?
  • 2 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор
    "Круши, наши" - Китай.