10 609 10

Жена свали 200 килограма и се омъжи за любовта на живота си (СНИМКИ)

След няколко операции, много сълзи и часове психотерапия, 34-годишната Ники преодоля хранителната си зависимост

Снимка: TLC
Снимка: TLC
Милена Трачева

Зависимостта от храната може да се нарече заболяването на 21 век. Това заболяване е сред най-страшните и сериозни проблеми, пред който се изправя съвременният човек. Желанието непрекъснато да яде, без да има нужда от това, се превръща в неконтролируема мания, която трудно може да бъде спряна.

Именно пристрастяването към храната било причината до преди няколко години 33 години американска Ники Уебстър да смятала себе си за най-нещастната жена. Храната била смисълът на нейния живот още от детските й години, но когато стрелката на кантара започнала да сочи 275 килограма, ситуацията просто станала непоносима.

Ники вече не можела по никакъв начин да удържа своя апетит, а гладът й като че ли ставал още по-неутолим. За диети и дума не можело да става, защото Ники нямала нерви и търпение да ги следва.

Снимка: TLC

В ума на младата американка се въртели единствено мисли за мазна, сладка и супер калорична храна.

Излишните килограми превърнали живота на Ники в ад. С времето за нея било все по-трудно да става от леглото, да се къпе и дори да върви. Наложило се жената да се премести да живее при родителите си. Странно, но нездравословната връзка на дъщеря им с храната въобще не ги притеснявала. Те дори направили специални стълби, за да може Ники по-лесно да се качва на втория етаж на къщата им.

Снимка: TLC

"Тялото ми стана моят затвор. Постоянно ме болеше, без значение дали лежах или седях. Изморявах се много бързо... Но просто не можех да не ям, това бе наркомания. Знаех, че теглото ми ме убива. Сестра ми Кортни забрани на децата си да общуват с мен, за да не се травмират от ужасяващия ми вид", споделя за своите мъки Ники.

Преломният момент в живота на младата жена настъпил, когато я поканили да участва в шоуто "Тежа 300 килограма".

Снимка: TLC

Ники тогава се решила да си оперира стомаха, за да бъде отстранена част от него. Заедно с баща си Тери тя напуснала родния Арканзас и отишла в Тексас, където се консултирала с доктор Назардан — специалист, който лекува най-тежките случаи на затлъстяване.

Снимка: TLC

По време на консултацията Уебстър научила, че ще трябва първо да отслабне с 20 килограма, за да може да се подложи на операцията. И това трябвало да направи сама.

Жената започнала жестока диета и след 3 месеца била готова да легне на операционната маса.

Снимка: TLC

Преди операцията обаче Ники била раздирана от редица страхове и съмнения. Тя се бояла, че отново ще се върне към старите си навици и ще преяжда или дори няма да се събуди след операцията. Но всичко минало успешно. Година след интервенцията Ники вече била по-лека с цели 90 килограма.

Снимка: TLC

За да затвърди резултата, Уебстър започнала редовно да посещава психоаналитик. Тя трябвало да разбере къде се крие основната причина за нейната зависимост от храната, за да я изкорени завинаги.

Успехите във войната с глада и трупането на килограми, не свършили дотук за младата жена.
С времето Ники успяла да свали общо 160 килограма. Тогава лекарите одобрили операцията ѝ за отстраняване на излишната кожа, която висяла върху тялото й като огромна чужда дреха, след стопяването на толкова много килограми. Така Ники свалила още 25 килограма.

За съжаление на Ники се наложило да преживее още една операция, защото след отстраняването на кожата тя получила вътрешен кръвоизлив. И това премеждие минало без усложнения и жената започнала бързо да оздравява.

Снимки: Facebook

Гледайки старите й снимки и тези, направени днес, е трудно да се повярва, че тази колосална промяна е станала само за няколко години и нещастната жена с тегло от близо 300 килограма е Ники.

Сега Ники тежи 90 килограма и се храни здравословно, като дори не смее да помисли за мазна и калорична храна.

Ники Уебстър през 2017 г. Снимки: Facebook

Тя се чувства превъзходно в новото с тяло, благодарение на което още едно щастливо събитие се случило в живота на Ники — тя открила любовта.

Младежът, който откраднал сърцето й сега е пискал ръката й.

Снимки: Facebook

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кофти
  Отговор
  1 16:31  13.03.18
  Тъпи американци.
 • 2 16:43  13.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Свиня
  Отговор
  3 17:02  13.03.18
  Удрии, тая свинкя не е наша.
 • Bocho
  Отговор
  4 17:28  13.03.18
  Браво на жената.Това е страшно трудно

 • Неграмотни
  Отговор
  5 20:35  13.03.18
  Публикувано във факти.бг: Именно пристрастяването към храната било причината до преди няколко години 33 години американска Ники Уебстър да смятала себе си за най-нещастната жена. Уникално изречение! ! !
 • 6 00:37  14.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Петко
  Отговор
  7 11:51  14.03.18
  А с излишната кожа си е направила тапицерия на холната гарнитура, подарък за сватбата
 • кукуруку
  Отговор
  8 16:36  14.03.18
  Явно не е ходела на работа... Отде пари тогаз за толкова много храна?! И как чак като станала 270 се замислила, че нещо й има? Тези хора наистина не са добре там горе....
 • ДрД
  Отговор
  9 17:14  14.03.18
  Бил съм в подобно положение, не чак 270 кг но бях малко над 110 при ръст 175, чувствах се зле, след това сам се записах на фитнес, смених храните почти изцяло, отказах се от сладко и газирано. Въпреки че работата ми е изцяло на компютър с правилно хранене и редовен фитнес вече съм под 85 килограма. Имам още да свалям но го правя само здравословно. За 1 година съм свалил над 20 килограма. Ако искаш нещо силно, единственото което може да ти попречи си ти самия.
 • 10 10:02  23.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай