19 Март, 2018 14:46 11 904 9

Изумителна истина за любовното минало на Лили Иванова

  • лили иванова-
  • любов-
  • любовник-
  • връзка-
  • минало-
  • история

Лили Иванова е имала краткотрайна афера и с легендарния народен певец Борис Машалов по пътя си към върха, пише "Уикенд".

Преди няколко десетилетия, естрадната певица успяла да омае и изпълнителя на прочутата народна песен „Заблеяло ми агънце”, който тогава стана един от любимците лично на Тодор Живков. Гласът ѝ особено много се харесал на Борис Машалов, с когото съдбата ги срещнала през 1960 година, когато той бил в разцвета на силите си, на 45-46 години. Изпълнителят на „Заблеяло ми агънце” бил впечатлен от таланта на младата певица, която нямала музикално образование, но пък вадела невероятен слух и сценично присъствие.

Ако се вярва на слуховете от онова време, именно благодарение на Машалов през 1961 година Лили започнала самостоятелна кариера. Машалов потърсил подкрепата на другарите от ЦК на БКП, за да популяризират „другарката Иванова”. Той направил пътека до Комитета по култура, за да улесни пътя на любимата си Лили. Народният певец и носител на няколко ордена имал привилегията да говори по петолъчката с важни другари, а такова обаждане винаги имало силата на нареждане от високо ниво. Така Лили Иванова набързо прекратила уроците при пианиста Евгени Комаров, който и без друго ѝ преподавал руски романси, които никак не и се нравили. Мечтата на Лили била да пее като прочутата в ония години Рита Павоне и до някъде изпълнителката на „Детелини” успяла да я превърне в реалност, благодарение на връзките на Борис Машалов и на неговите симпатии към нев. Двамата даже тръгват на огромно турне по естрадните сцени в страната и обикалят половин България, пише "Уикенд".

Всичко това продължило около година и половина.

"След като стана популярна, на Лили Иванова вече не ѝ бе необходим Борис Машалов. Впусна се в други връзки и го отбягваше. Той, разбира се, не страдаше особено, но не спираше да я пустосва в компании. Запомнил съм думите му: „Ей, тая, малката, е много голяма певица, но страшно лош човек! През трупове ще гази, ама ще си постигне заплануваното”, разказва престарял естраден деец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Инд . Джоунс

    28 7 Отговор
    А стига вече ТОВА НЕ Е НОВИНА
    Аз си помислих че е била тайната любовница на Клеопатра , и е спала с Рамзес (който и да е)

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Вуте

    18 5 Отговор
    Аз пък си мислех че е имала нещо тайничко с Тутанкамон ама явно съм сгрешил ...
  • 3 зомби килър

    9 9 Отговор
    По вероятно с Тутанкамон да е имала нещо.
  • 4 незнайко

    15 5 Отговор
    "Който си то може, го може" е казал народа. Колко певици като Лили Иванова сме имали ? Отначало се натискал с нея а после била "газила"! Той да не е искал да му лази в краката ??? Много тъпа статия !!!
  • 5 незнайко

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Инд . Джоунс":

    Имаше статия за Райна Кабаиванска, че са я ограбили !!! Тя на колко години е ??? Подигравките не са никак умесни. Затова ще изчезне БЪЛГАРИЯ, щом като има хора като Вас !!!
  • 6 Прост, Ален Прост

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Инд . Джоунс":

    Разсмя ме, да си жив и здрав!
  • 7 Бако

    4 6 Отговор
    оВцъъ проста, жена която не е раждала айде бегай да и е...ма...та.

    Коментиран от #8

  • 8 Кака Гинка

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бако":

    Бако, гле'й си оФцетИ - другото не ти е в компетенЗията...
  • 9 Не мога да повярвам

    0 0 Отговор
    Отново се изтъква ролята на партията.Ми то и сега си е така,забелязва те някой и те продуцира.Да не би Борис Машалов да е пял вместо Лили?Едно свястно нещо да имаме и ще го оплюем.Сега очаквам статия,как Стефка е скочила 2,09,заради Лилов,а Стоичков е спечелил златна обувка,благодарение на Станко Тодоров.