4 Април, 2018 00:30 14 889 10

Секс договор: Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично

  • секс-
  • договор-
  • обеащавам-
  • седмично
Секс договор: Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично - 1
Снимка: Shutterstock

Сексолозите предлагат договори, които не само да оправят проблемите в леглото, но и да заздравят връзката. Докато все още се обсъжда доколко е смислено двама души, които се обичат, да подписват предбрачен договор, то се роди пакта за идеалния секс. Една от първите, която го препоръчва, е сексологът Трейси Кокс.

Ето така би изглеждала само част от един секс договор:

„Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично и да разнообразявам любовния ни живот два пъти месечно. Ти, от своя страна, обещаваш да ме целуваш повече, да се стараеш и да отделяш повече време за любовната игра и да ми правиш много комплименти в леглото“.

Бихте ли подписали подобно нещо, ако половинката ви помоли за това?
Повечето, запитани този въпрос, отговарят почти механично, че сексът трябва да бъде спонтанен. В идеалния свят, би трябвало да бъде. За съжаление, обаче, ние не живеем в него, а ставаме подвластни на битовизмите, рутината и тежкото ежедневие. Сексът често присъства в графика ни за деня, но след края на работния ден, някак си преминава в графика за следващия. И така интимният контакт се мести ден след ден. По тази причина много двойки започват да се замислят дали да не подпишат т.нар. „секс договор“ с надеждата да върнат интимностите в живота си.

Замислете се, че повечето неща се получават при доброто планиране. Защо и сексът да не бъде едно от тях?

Миналата година индиец пожела от съпругата си да подпише документ, в който се задължава да прави секс с него три пъти седмично. Той я заплаши, че в противен случай, ще се разведе с нея. Секс експертът Трейси Кокс обаче, има не чак толкова радикални виждания за подобен договор. Според нея секс договорът трябва да помогне на двойката да изглади проблемите си в леглото, често ставащи причина и за други проблеми извън него.

Знаете ли, че много от ежедневните ви навици касаят пряко сексуалния ви живот. Така че, ако имате проблеми в леглото, вижте плюсовете от подобен документ:

Ангажиментът към този договор е и ангажимент към самите вас

Кара ви да се фокусирате, защото трябва да определите какво ще включите в него и така имате възможност да се задълбочите в тема, която по една или друга причина сте игнорирали дълго време.
И тъй като е в писмена форма, това го прави истински. Не можете да избягате от обещанията си, защото те са пред очите ви черно на бяло.

Действа успокояващо, защото вече имате план за справяне с проблемите, което реално не ги прави толкова драматични

Можете да маркирате напредъка си, което ви дава допълнителен стимул да продължавате да се придържате към обещанията си.

Тези договори често се трансформират с времето в списъци, в които всеки е написал какво иска да опита. И така няма как другият да забрави кое ви доставя удоволствие.

Как се изготвя един секс договор?

Анализиране: И двете страни сядат и написват какво мислят съвсем честно за сексуалния си живот. Какво им харесва; коя част от акта им допада най-много; коя най-малко; знаят ли какво са сексуалните нужди на другия; какво очакват от секса с другия; доколко той съвпада с очакванията им и т.н. Не се притеснявайте, ако се чувствате малко неловко, слушайки списъка на половинката си. Критиката се приема трудно, но запомнете, че вие сте екип и вината за проблемите е и на двамата.

Действие: Използвайте листа, който сте направили и вижте какво искате да се промени в него – да правите по-често секс, да залагате на оралната любов, да увеличите продължителността на акта, да промените... Фокусирайте се върху това какво ви харесва в момента, а не какво липсва. Изберете си 10 неща, които ви допадат и 10, които бихте искали да опитате. Не се чувствайте глупаво, седейки и пишейки подобни неща. След като веднъж започнете, ще видите колко освобождаващо е това.

Преговори: От тези списъци ще придобиете точна идея какво целите, с каква честота и вариация и най-вече какви промени са необходими, за да го постигнете. С времето това няма да остане само на хартия, а реално ще бъде постижимо.

Договорът: Промяната става нещо постоянно най-малко след шест седмици, така че нека това е минималният срок, за който вие обещавате да правите определени неща.

Текстът може да се напише по следния модел, съветва rozali.com:

„Съгласен/на съм през следващите секс седмици да правя това и това. Обещавам да направя Х неща през този период от време и само извънредна ситуация „на живот и смърт“ може да ме накарат да не спазя обещанието си“.

И двамата се подписвате в долния край и си стискате ръцете.

В края на периода на договора ще осъзнаете, че идеята не е никак лоша. И двамата ще сте наясно какво обича другият и ще сте подобрили значително сексуалния си живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерос

    47 3 Отговор
    Най-интензивните любовни ласки, които мъж може да даде на жена, са да измие съдовете, изчисти къщата, простре парането, изчисти банята и тоалетната. След като свърши с увертюрата, ако още има желание за секс, може да продължи... Аз съм уверен, че и да е изгубил желание заради физическа умора, половинката му ще е задоволена.

    Коментиран от #9

  • 2 гост

    44 3 Отговор
    Вении , обещавам да правя секс с теб всеки ден !
  • 3 Тоягата

    17 2 Отговор
    Абе верно ли има мъже където отказват секс на жената Тя чак се принуждава да си пише договор?? Аз мисля че май ще е обратното.. мацките сигурно просто им писва да се включват по едно време и пичовете се принуждават да ги Нали се сещате
  • 4 Тоягата

    26 3 Отговор
    Сама, Вени - Браво моето момиче Този път наистина си намерила нещо по разнообразно, стига с тия анални мушкания и вагинални оргазми
  • 5 ДЕДО ВЛАДИКА

    24 5 Отговор
    Преговори, анализиране ,договори...тинтири минтири ! Или СЕКС...или комшийката/ комшият / !!!Друг е въпросът, ако е като в този виц :

    - Мамо, наистина ли съм грозна.
    - Не, бе Миме, добре си. Виж като се роди беше страшничко. .......Докторът каза : "Ако това мръдне, направо стреляйте.
  • 6 mediator37

    26 1 Отговор
    В присъствието на двама свидетели на изпълнението на договора се съставя протокол заверен от домоуправителя.
  • 7 Ами като ще е така

    14 2 Отговор
    то като се стигне до договор, по-добре кой от къде е и работата е чиста...
  • 8 гост

    16 2 Отговор
    Венинцееее, така яко ще те АНАЛИЗирам
  • 9 Багатур

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ерос":

    Истината е , че българката е заспала овца ! Не че не е готова на всякакви перверзии, но това се отнася само за перверзиите и то от любопитство. Българката става все по-неспособна да върти семейство и да го укрепва със здрав редовен секс. Това си личи и по безбрачието в обществото и по демографската катастрофа. Прието е да се смята, че мъжете държат на свободата си и на ергенлъка, но от доста време в България е точно обратното !
  • 10 БАЙ ГАН4О

    4 1 Отговор
    Ало Трейси я покажи твоя договор бе джендър скапан