Last news in Fakti

18 Април, 2018 21:42 10 492 7

Няма да повярвате какво прави днес Здравко от Биг Брадър

  • здравко-
  • биг брадър-
  • голяма мечта-
  • гларус-
  • приморско

Гларусът от Приморско е на път да сбъдне една от големите си мечти

Победителят в първия „Биг Брадър” Здравко Василев е на крачка да сбъдне още една своя мечта. Гларусът от Приморско предприе дълго пътешествие по море, което смята да е подготовка за негова следваща експедиция. С нея риалити шампионът се надява да обиколи света за година и да се запознае с най-отдалечените и малко населявани кътчета на планетата.

Още от годините, в които се прочу в Къщата на „Биг Брадър”, Здравко говореше, че някой ден ще се прослави с подобно приключение. Дори тогава брадърът намекваше, че неговата мотивация да участва в шоуто е именно, за да види какво е да си в изолирана среда — едно от условията за всеки пътешественик. Липсата на роднини, любими хора и неочакваните ситуации също калявали духа му при една експедиция, пише в. "Уикенд".

Малцина обаче тогава повярваха на Гларуса от Приморско, че има кураж и постоянство, за да стане истински приключенец. Далеч по-реален изглеждаше сюжета, в който Здравко пътува по света само, за да сравнява жените и да натрупва нови и нови истории за споделяне на по чашка. Дори най-близките му едва ли са се надявали, че той може да се кротне.

Точно 14 години след като се прочу с плейбойския си характер, брадърът е станал нов човек и тези евтини сюжети далеч вече не го привличат. Семеен с две деца, посветен на бизнеса си и съпругата си Христина, Гларуса от Приморско се е обърнал към света на духовното просветление.

Преди година по Великден той приключи първата си продължителна експедиция пеш, с което се убеди, че животът, който иска да води е именно по път.

Тогава Здравко тръгна по стъпките на поклонниците — Камино, маршрутът на пелегрините. Последователите на Христовата вяра го следват от стотици години в търсене на просветление, опрощение и отговори на въпросите за смисъла на живота им. Маршрутът е доста тежък и минава през Северна Испания, а крайната му точка е Сантяго де Компостела. Той започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до прочутата катедрала „Сантяго де Компостела”, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев.

Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша. Вярва се, че пътят върви под проекцията на Млечния път, а по него човек се отърсва от земните си грехове. След като го измине, става едно от любимите деца на Господ и цялата благодат се изсипва върху него.

Това обаче, са само малка част от истинските мотиви на Здравко да го последва. Идеята за това посвещаване на религията пламнала в брадъра преди доста години, но мотивацията му била да провери как ще се чувства толкова време далеч от дома си, в тежки условия, сред непознати или напълно изолиран както било в някои от най-стръмните и трудни участъци. Точно такива условия, че и по-лоши го очаквали в бъдещето му на приключенец.

Всичко това, разбира се, си има цена. По Великден Здравко отново бил в морето, далеч от дъщерите си и семейството. За да не изпитва носталгия, дори боядисал яйца на борда на лодката си. Гларусът обаче си обещал веднага щом се прибере от пътешествието си, да компенсира любимите си хора с внимание и подаръци.

„Поредното приключение из хърватските и гръцките острови и пристанища завърши успешно! Едни незабравими 850 мили”, похвали се пред приятелите си часове, след като стъпи на сушата брадърът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голям по голям най голям

    13 9 Отговор
    Здравко е голям , вярвам напълно просто си прави кефа
  • 2 Ако ще и пола да си смени

    25 7 Отговор
    Боли ма дедовия за здравко !
  • 3 Неграмотник

    18 2 Отговор
    Пилигрим се пише, неграмотнико млад...
  • 4 Грамотник

    3 8 Отговор
    На къф език бре

    Щото знам не колко
  • 5 Аз Варна

    19 1 Отговор
    Какво прави-живурка си живота с парите от Биг Брадър,после Вип Брадър. То и сватбата му направиха безплатно.Айде сега чакаме да му порастнат децата,че и на тях да им подложи Биг Брадър.Само,че народа поумня и вече не се впечатлява от нагласени постановки и халтурки.Не е интересно!!!
  • 6 Нова тв

    13 2 Отговор
    Като му свършат парите на пЕлЕгрима ,ще го вкараме в някое риалити .
  • 7 mediator37

    16 1 Отговор
    Здравко е здраво стъпил на земята и живее разумно. С парите от първия Биг брадър, каквато му беше мечтата си купи яхта, с която превозва чуждестранни туристи от Приморско до малкото райско плажче на Маслен нос и след 4 часа престой ги връща. Труди се и хората са доволни от него и той от тях. Поел е отговорност да създаде и отгледа две деца, какво повече .
    Да е жив и здрав Здравко!