Last news in Fakti

20 Април, 2018 13:05 2 563 1

Почина най-възрастният човек в света - 121 годишен чилиец

  • столетник-
  • чили-
  • почина-
  • чилиец-
  • 121 години-
  • най-възрастният човек-
  • селино вилянуева харамильо
Почина най-възрастният човек в света - 121 годишен чилиец - 1

Чилиец, за когото се предполага, че е най-възрастният човек в света, е починал в болница на 121 г., пише британският вестник Guardian.

Селино Вилянуева Харамильо е починал в сряда в чилийския град Сан Хосе де Марикина.

Харамильо е роден на 25 юли 1896 г., но не е признат от "Гинес" за най-възрастния човек на планетата, тъй като датата му на раждане не е официално потвърдена от властите. Причината за това е, че когато е на 99 години, Дон Селино - както го наричат всички - пожар, изпепелил дома му и всички негови лични вещи, сред които и оригиналното му свидетелство за раждане.

Столетникът е паднал от леглото преди седмица и си счупил три ребра. Едното от тях се забило в белия му дроб. Лекарите извършват спешна операция, за да спасят живота му, след която мъжът е бил настанен в интензивно отделение. Лекарите били оптимисти и смятали, че възрастният мъж има добри шансове да се възстанови. През следващите дни обаче, Харамильо получил усложнения и в следствие на тях починал.

"Ние сме много тъжни", заяви пред местните медии Ивон Моралес, която заедно с майка си Марта Рамирес приема Селино в дома си след опустошителния пожар, при който старецът губи всички свои притежания. "Той беше неразделна част от семейството ни, човек от домакинството ни."

В интервю за Guardian от февруари, Марта Рамирес, която е на 85 години, категорично заяви, че няма да изпрати стареца в дом за възрастни хора: "Уморена съм и не ми е лесно да се грижа за него без никаква подкрепа, но не мога да го оставя. Той просто няма да оцелее в дом, хората там умират толкова бързо."

През последните месеци, преди падането му, Дон Селино бе прикован към леглото заради изтощителен престой в болница през юли 2017 г.. След него здравето му рязко се влоши.

Харамильо, който цял живот е бил селскостопански работник, никога не се е женил и не е известно да има роднини, щеше да навърши 122 години това лято. Той ще бъде погребан в петък сутринта в местното гробище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    1 0 Отговор
    никога не се е женил...