Last news in Fakti

20 Април, 2018 18:05 15 588 7

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус (ВИДЕО)

  • дейвид копърфийлд-
  • илюзионист-
  • измама-
  • съдебно дело-
  • прочут-
  • фокус-
  • изчезването-
  • илюзия-
  • магическо шоу

Невероятният трик се оказа семпла, но опасна за здравето измама

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус (ВИДЕО) - 1
Снимки: АР/БТА

Световноизвестният илюзионист Дейвид Копърфийлд бе принуден от съда да разкрие тайната на знаменития си фокус "Изчезването". Демонстрацията на номера, в който от сцената изчезват хора, а след това като с магия се появят в дъното на залата, се случи пред очите на съдебните заседатели в Невада.

Това се случи, след като британец отправи обвинение, в което твърдеше, че е получил травма, заради опасния номер на илюзиониста през 2013 г., съобщиха американските медии.

След като взел участие като доброволец в шоуто на световноизвестния магьосник, британецът е трябвало да понесе няколко тежки операции, като за всичко обвинява Копърфийлд и фокусите му.

Знаменитият трик с изчезването на 13 доброволци е неговата своеобразна "визитна картичка" и през всички тези години никой не успя да го разгадае. Без значение колко упорито най-добрите фокусници на планетата се опитваха да разбулят мистерията, тя си оставаше загадка до днес.

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус (ВИДЕО)

Оказва се, че всички детайли на сложния трик могат да бъдат поместени в диаграма с размерите на училищна дъска.

"Маските са хвърлени. Участниците, намиращи се на платформата, я напускат незабелязано от зрителите и се отдалечават през таен коридор, за да се появят отново в залата", кава Тед Блумбърг, адвокат на Копърфийлд.

Според показанията на бизнес партньора на Копърфийлд, фокусът изисква от участниците да тичат трескаво из тайни коридори, над зарязани сценични декори, през различни помещения около залата, в която се поставя шоуто (в случая на британеца, който съди илюзиониста - кухнята на казино в Лас Вегас) и дори извън сградата.

"Публиката няма никаква представа в какво се забърква, много от тях не са подготвени и подходящо облечени и биват преведени с фенерчета през абсолютно непознат терен", заяви адвокатът на Кокс.

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус (ВИДЕО)

Макар и с нежелание, Копърфийлд бе принуден да разкрие тайните си в името на професионалната си репутация.

"Гонеха ни работниците от сцената, крещяха ни: Бягайте, бягайте", разказва Кевин Кокс, един от героите на трика, представен по време на представление в Лас Вегас.

По думите му, всичко това се разиграва в пълна тъмнина. Заради тези неприятни детайли, като "награда" за участието си във фокуса, мъжът паднал и получил изваждане на рамото, сътресение на мозъка и три операции, направени една след друга.

Той твърди още, че само сметката от лечението възлизала на 400 хиляди долара и настоява парите да бъдат платени от Копърфийлд.

Дейвид Копърфийлд също даде показания по делото, защото е обвинен в небрежност.

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус (ВИДЕО)

Това не е първият път, в който магьосникът попада в криминалните хроники. Преди десет години фотомодел го обвини в сексуален тормоз, но се оказа, че тя просто е искала да измъкне пари от него. Сега журналистите отново си задават въпроса дали не се касае за нещо подобно.

Дейвид Копърфийлд е едва на четири години, когато поразява гостите в местна синагога и показва първия си фокус. Именно там бъдещият маг показал триковете си. Днес той е на 61 години и наистина е изправен пред сериозен проблем. Собствениците на няколко комплекса изразиха съмнение в готовността да си сътрудничат занапред с него. Освен това Копърфийлд е застрашен от многомилионен иск, ако съдът действително реши, че фокусите му са опасни за здравето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    26 0 Отговор
    Тъкмо мислех да напиша, че Давид е извънземен, но по- надолу в текста прочетох, че е еврейн. То, пак същото.
  • 2 Патриот

    15 0 Отговор
    Хубаво пишете, че го е разкрил. Ама къде го е разкрил?

    Коментиран от #7

  • 3 Вечния кмет

    5 8 Отговор
    Мръсен еврейн.

    Коментиран от #4

  • 4 Дъра Бъра

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вечния кмет":

    ЕвреИн
  • 5 Брат ми

    5 2 Отговор
    Какво да очакваш от чифута,само за пари мисли.И майка си продава за некой грош.
  • 6 Гост

    3 2 Отговор
    Чета ви коментарчетата и за пореден път се удивлявам колко злобни човечета са българите. Воните!
  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    В съда.