Last news in Fakti

1 Май, 2018 00:30 6 194 15

Спортът прави мъжете маратонци в секса

  • спорт-
  • секс-
  • мъже-
  • жени-
  • тренировка-
  • либидо

А при жените увеличава желанието за секс

Спортът прави мъжете маратонци в секса - 1
Снимка: Shutterstock

За да бъде едно удоволствие максимално изпепеляващо и ескалиращо напрежението под завивките, специалистите по сексология препоръчват няколко вида тренировки, с които да се предразположи организмът към голяма издръжливост и пълно отдаване на страстта, желанието и удоволствието. Най-директно казано - сексът се нуждае от добра спортна форма, пише puls.bg. Двете тела в пълен синхрон, енергия, желание и огромна страст за нейното усвояване и отдаване.

1. Истината за секса и спорта

Тренировките повишават желанието за секс средно при 60% от жените. Доказано е, че продължителното спортуване прави мъжете истински маратонци в креватния спорт. Учените са доказали, че 90 минути след тренировка, желанието за секс ескалира неимоверно поради повишения приток на кръв към половите органи и хормоналното производство в тялото.

Редовните тренировки и желанието за секс са във взаимна връзка. Американските учени смятат, че диванът може да се използва и по друго предназначение, освен за гледане на филм или някое телевизионно предаване. Поставете ръце върху първия фитнес уред в залата и усетете приливът на енергия. Дайте началото на едно ново пътешествие в джунглата на истински добрия секс.

Връзката между секс и спорт е доказана още от американските учени, които са изследвали над 1000 жени на възраст между 18 и 45 години. Тестваните жени се включили в програмата с редовно прилагане на аеробика, тичане, каране на велосипед, изкачване на стълби и йога. В крайна сметка, резултатите показват, че 60% от тях са подобрили сексуалния си живот и са засилили сексуалното си желание.

Сексолози са доказали, че по-голям процент от проблемите в сексуалния живот на жените идва от това, че не харесват телата си. Чувството ги кара да потискат самочувствието си, което неимоверно се отразява на сексуалния им живот. Тук идва ролята на позитивното мислене и джогингът. Борбата с наднорменото тегло или застоялия начин на живот, както и подобрената физика, значително намаляват хормоните на стреса в кръвообращението и отварят човешките сетива, което е предпоставка за по-добро бъдеще под завивките.

2. Кои видове спорт са подходящи?

Преди всичко това са категориите спорт, които повишават удоволствието – колоездене, ходене, изкачване на стълби, плаване с лодка, аеробика, танци и йога. Учените съветват да се практикува най-много три пъти седмично, по един час, с висок интензитет. Причината е, че по този начин се предпазва организмът от „претрениране” – тоест преумора вследствие на прекалено много спортуване. Това е следващата по ред причина, която най-често влошава сексуалния живот .

Телесната активност повишава хормоналното производство, което събужда желанието за секс. При спортуване по еднакъв начин, при мъже и жени се стимулира производството на тестостерон, който е правопропорционален на желанието за секс. Редовното и здравословно спортуване увеличават нивата на естествените ендорфини – хормони на щастието. Прекаляването с тренировките изтощава организма и унищожава производството на ендорфини в тялото, което е предпоставка за депресии и намалено либидо.

Непознат до момента страничен ефект на тренировката е отделянето на летливи субстанции на привличането. Забелязали ли сте значителния интерес към вас, когато спортувате активно? В потта се съдържат феромони – ароматни вещества, които действат възбуждащо върху противоположния пол.

Хората, които не желаят сексуално „пенсиониране”, трябва да спортуват редовно. Това ги прави поданици на еротиката до дълбока старост. Три пъти седмично спорт за издръжливост – колоездене, плаване с лодка и разходки в планините гонят проблеми в сексуален аспект.

3. Освобождаване от стреса

Стресът, нездравословното хранене и начинът на живот буквално убиват либидото. Най-добрият начин за освобождаване от ежедневния стрес е продължителен, качествен и здрав секс придружен с порции здравословно хранене всеки ден.

Отдавна се говори за пълноценния начин на живот. Той е най-важната хармония в душата и тялото. Сексът сам по себе си е изключително добра тренировка, която поддържа тялото и душата в синхрон. Чрез него тялото унищожава излишните си калории, тренира сърдечната дейност и спомага за поддържане на баланс във вътрешността на организма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерген

    32 5 Отговор
    Не съм спортист , но редовно " довършвам" на един културист приятелката !

    Коментиран от #6

  • 2 Мераклия

    5 4 Отговор
    Вени ,сън не те хваща за този секс ,но от спорт до спорт има огромна разлика ! За мен само секса е спорт !
  • 3 Koko

    13 3 Отговор
    Не знаех, че ходене и изкачване на стълби са видове спорт. Винаги можеш да научиш нещо полезно от тези статии...
  • 4 грешка

    4 3 Отговор
    не е вярно това ... синтетиката го прави !!! ;)
  • 5 112

    10 6 Отговор
    Няма нищо по-добро от силовите тренировки, разходките ги оставям на вас...

    Коментиран от #9

  • 6 МАШИНА

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ерген":

    Представи си той пък на колко като теб им е вършил семейните ангажименти!!

    Коментиран от #15

  • 7 Аяя

    12 1 Отговор
    Не бих се поколебала да заменя
    тренировката , с качествен секс !... 😊
  • 8 Биг гън

    10 4 Отговор
    Аз спиртувам с мастика и яко рипа ли рипа ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сексо

    6 6 Отговор
    Не съм спортист, но редовно "спортувам" със самотни женички на гербераски политици.
    Докато мъжете им са заети с "държавни" дела -да крадат,лъжат,продават интересите на народа и да трупат имане,аз и дръпвам по едно яко е...не.

    Коментиран от #11

  • 11 Да бе да

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сексо":

    Ще ти се :)
  • 12 кучето шаро

    12 0 Отговор
    Днес стават 3 месеца без абсолютно никаква захар. Спрях да ям месо, млечни продукти и брашно... Промяната във фигурата ми е страхотна! Чувствам се перфектно. Никакъв алкохол, дори капка! Пазя здравословна диета, която е изцяло веганска без глутамат, кофеин и захар. Правя 2-чaсови тренировки всеки ден! Свалих 8 кг мазнина и се сдобих с мускули!!! Не знам чий е този статус, но така се гордея с човека, че реших да копирам и да споделя... МА НЕ Е ЗА МЕНЕ ТАЗИ МЪКА!

    Коментиран от #13

  • 13 Котето Мяу

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "кучето шаро":

    😃😃😃
  • 14 Спас

    4 0 Отговор
    Най добре се спортува на къра въртиш мотиката и вечерта за нищо не се сещаш.
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "МАШИНА":

    На ергена ?