Last news in Fakti

22 Май, 2018 05:47 3 697 0

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет

  • храни-
  • диена-
  • разнообразно хранене-
  • пролет-
  • хранителен режим-
  • полезно-
  • здравословно-
  • плодове-
  • зелемчуци

Забравете за сложните и тежки манджи и се насладете на свежите храни

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет - 1
Снимки: shutterstock

Пролет е! Забравете за супите, яхниите и сложните манджи, с които бяхте привикнали през зимните месеци.

Важно е да запомните, че през пролетта организмът ви изпитва сериозен стрес и недостиг на витамини, така че не трябва да прекалявате с диетите. Пролетният ви хранителен режим трябва да бъде разнообразен и богат на храни с високо съдържание на витамини.

Такива са плодовете и зеленчуците, които задължително трябва да присъстват в ежедневното ви пролетно меню.

Вижте няколко предложения за свежи храни, с които да се подготвим за лятото, да сме здрави и във форма.

Зеленчуци

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет

През пролетта има голямо разнообразие от зеленчуци. Те са един от най-добрите начини да си набавим желязо и фибри, които подпомагат извеждането от организма на шлаките и токсините. В менюто ни трябва да има зелени салати, домати, чушки, зелен лук, коприва.

Царевицата е добър пример за това какви продукти да избирате през пролетта. Тя е вкусна, полезна и засищаща, богата е на антиоксиданти и е добър източник на фибри. Може да я овкусявате според вашите предпочитания — сирена, подправки или само малко сол.

Плодове

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет

Плодовете са основен източник на витамини, но те също така играят съществена роля в борбата с пролетната умора. Най-добре е да ядете плодовете на гладно, половин час преди хранене.

Какво по-тонизиращо и енергизиращо можете да си подарите за старт на деня от един прясно изцеден фреш от грейпфрут и лимон.

Намалете месото, но не го изключвайте от менюто си

Не е добре да се придържате към строго вегетариански хранителен режим. Най-малко три-четири пъти седмично организмът ви се нуждае от месо и продукти от животински произход. Наред с протеините тези храни съдържат и мазнини и вещества, силни активатори на отделяне на храносмилателни сокове. Благодарение на тях, храната се усвоява по-добре, а метаболизъм е балансиран.

Прочистете организма си от натрупаните токсини

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет

Пролетта е идеално време и за прочистване на организма. Проучете за диета, която може да ви помогне да се отървете от натрупаните токсини през зимата и я започнете. Това ще ви помогне да се чувствате, по-свежи, по-здрави и по-щастливи.

За освобождаването от токсините ще ви помогнат и течностите. Пийте много вода, като можете да я освежите с парченца плодове и билки. Така водата ви е по-вкусна, ароматна и освежаваща и същевременно подсилва организма ви с допълнителни дози витамини.

Храни, на които трябва да наблегнете тази пролет


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА