29 Май, 2018 00:30 13 645 17

16-те зони на сексуалното удоволствие

  • зони-
  • секс-
  • удоволствие-
  • устни-
  • слабини-
  • гърди-
  • тестиси

Изследвайте сантиметър по сантиметър своето тяло и това на партньора си, за да откриете коя точно зона реагира най-чувствително на ласки

16-те зони на сексуалното удоволствие - 1
Снимка: Shutterstock

Осезанието - едно от петте човешки сетива, в сексуалните взаимоотношения е на особена почит, защото най-вече чрез него се дава и получава удоволствие. Да умееш да галиш и целуваш „където трябва", е задача, с която всеки, който държи на секса, трябва да се справи.

В действителност всяка част от човешкото тяло (и при мъжа, и при жената) е чувствителна към допир, но има места, където усещането е по-силно, и това са т. нар. ерогенни зони.

Когато ги докоснете с върха на пръстите от тях блика непозната и много ефикасна сила, способна да извърши истински сексуални чудеса само като натиснете определени точки от тялото, пише rozali.com.
Можете да намирате тези зони и да ги използвате, за да увеличите удоволствието или си помогнете при решаването на проблемите с импотентността, половата студенина и преждевременната еякулация.

Взаимното опознаването на телата ви е важна гаранция за задоволителен и емоционален секс.

Ето кои са 16-те зони на удоволствието:

Устни

Не напразно първият физически контакт между мъжко и женско тяло, които се желаят, се осъществява чрез устните. Целувката, особено с език, създава не само сексуално удоволствие, но и усещане за свързаност и топлина.
Древни трактати по китайска акупресура свързват по загадъчен начин горната устна у жените с клитора. Точката се намира върху средната линия на горната устна на една трета от носа. Натиска се по посока на основата на носа. По този начин се засилва оргазмът у жената.

Долната месеста част на ушите

Гъделичкането или облизването с език на “обечките” е специален начин за доставяне на удоволствие. Но имайте предвид, че не на всеки му харесва.

Зони върху стъпалата на краката

За да ги откриете, сгънете навътре пръстите на краката. Появява се хоризонтална линия, точката се намира върху нея, приблизително под втория пръст. Ако след това натиснете странично крака, появява се вертикална линия. Точката е точно пресечна на двете линии. Средният пръст на дясната ръка на мъжа се поставя върху точката на левия крак на жената и (или) обратното. Пръстите на лявата ръка се поставят върху точката на десния крак.
Твърди се, че това е единствената точка на контакт между двата пола. Ефектът й се изразява в засилване на оргазма както при жените, така и при мъжете.

Зоните на окото

Намират се между вътрешния ъгъл на окото и носа. Трябва да се натиска внимателно под ъгъл 45 градуса спрямо плоскостта на носа.
Точката е ефикасна както за преодоляване на половата слабост, така и за събуждане на по-голямо желание и увеличаване удоволствието от половия акт.

Анус и перинеум

Много хора смятат това място за табу, но една от всеки три двойки (на възраст под 35) включва аналната стимулация в любовната игра. Ерогенната зона се намира в центъра на перинеума между гениталиите и ануса.
Натиска се с показалеца и средния пръст достатъчно силно, за да се раздвижи кожата при въртенето на пръстите, без да се предизвика болка.

Клитор

Най-възбудимото място при жената. Разположен е под големите срамни устни, между малките. При опипване еректира (подобно на пениса) и „разпръсква" чувство на божествено удоволствие по цялото тяло посредством своите нервни окончания.

Външната част на вагината

Изключително чувствителна зона, снабдена с много кръвоносни съдове. От по-интензивно докосване се зачервява и подува.

Големи и малки срамни устни

Кожни гънки, които заобикалят входа на вагината и клитора. Реагират на пипане особено благодарно.

Пенис и тестикули

Пенисът отговаря на стимулирането на ерекцията, като увеличава размера си и се пълни с кръв.
Галенето на мъжките тестиси предизвиква повече отпускане, отколкото възбуда.

Зона над дясната гърда

Натиска се с показалеца и средния пръст на лявата ръка. Това е точка за самолечение. Натискът е непрекъснат без движение на пръстите. Прилага се изключително при мъжете. Техниката е призната като много ефикасна.
Самоприлагането трябва да става с лекота и внимание точно в моментите, когато мъжът се опасява, че ще загуби контрол върху оргазма.

Зона на сакралната кост

Намират се върху хоризонталната линия, която минава през втората дупка на сакралната кост, във вертикалната бразда, която се усеща при допир. Натискът е постоянен, без движение на пръстите. Прилага се също при загуба на контрол върху възбудата. След приложението трябва да настъпи отпускане, което премахва прекаленото желание.

Бедра

Галенето по външната им част предизвиква отпускане, а движенията по вътрешната им страна са придружени от по-силни сексуални емоции.

Зона под слабините

Намират се откъм вътрешната страна на бедрото, под мястото, където се усеща пулсирането на феморалната артерия. Натискът е лек по посока на мускула, като се внимава да не се засегне артерията.

Зона върху гръдната кост

Намира се точно в центъра на линията, минаваща през зърната на гърдите или през четвъртата междуребрена празнина. Натискът се упражнява с показалеца и средния пръст, като се извършва леко въртеливо движение.
Може да се използват и палците, стига да не се претоварва точката с тежестта на тялото.

Зоната на врата

Намират се от двете страни на ларингса, под челюстта, точно на мястото, където се усеща пулсирането на сънната артерия, на външния ръб на вратния мускул. Натискът е лек по посока на мускула, без да се засяга артерията. Зона с изключително голямо въздействие.

Зона на глезените

Намират се в дупчиците, разположени малко под ръба на глезена. Натискат се с пощипване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    29 0 Отговор
    Епа ако ти бръкнат у окото или носа усещаното също ще е по-силно. Тава ерогенна зона ли е?
  • 2 Дивотии..

    30 5 Отговор
    Бе кви са тия глупости бе.! Е.. Ш яко и това е!

    Коментиран от #16

  • 3 onq s konq

    9 7 Отговор
    Па моита най еругена зона е ануса и най ма кефи да си тукам тиквички ама последниат път стана афария и ма расбра цялото бг голям срам браф но пък имах и моменти на гордост като ми мина срамъ и зеха да ма търсат журналисти от сички меди усазнах че вече сам пошти толкова популярен колкото боико

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БайТози

    22 3 Отговор
    Вене, най аресвам млади булки дето само за х.........й мислят,па зоните ке ги намерим заедно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Маличка

    3 2 Отговор
    👠💎👙
  • 11 Елиана

    5 0 Отговор
    Имам, впрочем смятам да го разкарам, един безотговорен мързел, дето все лежи, чака всичко на мене (и в секса и в живота), и на всичкото отгоре лъжлив тарикат с огромни претенции!.
  • 12 гост

    6 0 Отговор
    видиш ли кола с регистрация ххххх, бягай колкото е възможно по далече!

    Коментиран от #13

  • 13 Елиана

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Колко пари ми е изпотрошил...
    Впрочем, има да ми дължи още много, и не само пари, ама както винаги сама ще се оправям.
  • 14 ffff

    1 0 Отговор
    интересно васичка атанасова какво ще каже
  • 15 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Е, па и коня не беше гладен, да изде тивичките.!
  • 16 @re we

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дивотии..":

    евала
  • 17 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Не разбрах де се намира тая сакрална кост?