5 482 8

Ужасяващо пророчество на учения, който си поиска евтаназия

Австралийският учен Дейвид Гудал отиде до Швейцария, за да може легално да бъде евтаназиран

Събина Андреева

Австралийският учен Дейвид Гудал, който се евтаназира на 104 години в Швейцария, остави смразяващо послание за хората по целия ден. Той не е бил уплашен от смъртта, но определено се е страхувал за бъдещето на човечеството.

Според учения, ако не започнем да правим нещо с прекалено огромното население на Земята, ще свършим зле. За страховете на Дейвид Гудал проговаря австралийският лекар Фипил Нитсшке, който от години се бори за това хората да имат право на евтаназия.

"Той приемаше решението си за евтаназия като собствен принос към решаване на проблема с пренаселеността", разкрива Нитсшке през австралийското подразделение на Дейли Мейл. Според него Гудал често говорил за притесненията си относно планетата и то от гледна точка на това, че никой не контролира популацията.

"Просто ние сме прекалено много, прекалено много консумираме, променяме твърде много екосистемата. Вече е късно да се променяме и да се върнем към 50-те години, когато можехме да си живеем спокойно в равновесие с природата", цитира думите на учения неговият колега Нитсшке.

"Единственото, което сега можем да направим, е да се приспособим към промените и вредите, които сме сътворили", продължава Гудал и изрича плашещо пророчество: "Можем да се опитаме единствено тези промени да не излязат от контрола ни. Ако това се случи, ще настъпи ад и може да унищожи популацията ни, превръщайки планетата Земя в доста неприятно и вражеско място. Една от крачките срещу това е да се разреши не само на болните, но и на старите да имат право да отнемат живота си", убеден е Гудал.

Австралийският учен се подложи на асистирана евтанация на 10 май в клиника в Швейцария. Той се принуди да пропътува хиляди километри, защото в родната му Австралия евтаназията е забранена. Преди смъртта си Гудал се оплака от здравословни проблеми и посочи, че на тази възраст животът просто вече не му е интересен. Изрази и надежда, че неговия край ще допринесе към това евтаназията да бъде разрешена най-вече в Австралия, където мечтаел да умре.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Човек
  Отговор
  1 19:01  24.05.18
  Спрете да ни оромиватв мозаците

  Коментиран от #6

 • 2 19:08  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 20:14  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сиромоха
  Отговор
  4 21:07  24.05.18
  Всички го знаят въпроса е само КОГА ??????????????????????????? Въпроса Е, ТРЯБВА ЛИ РИБКА В АКВАРИУМ ДА МИСЛИ " примерно " ИМАЛИ ИЗВЪНЗЕМЕН ЖИВОТ ???????

 • 5 23:43  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГосТ
  Отговор
  6 03:04  25.05.18

  До коментар #1 от "Човек":

  ???
 • Шаран БГ
  Отговор
  7 08:08  25.05.18
  "Великите" сили, начело със САЩ, Русия, Китай, Англия, че и Франция / и тя от 200 години насам все "барабар Петко с мъжете" го раздава/, са "помислили" задълбочено по въпроса !! САЩ започнаха с Хирошима и Нагасаки още в 1945 год. , но се спряха. Ядреният арсенал сега на всяка една от тях, като че ли е достатъчен да унищожи човечеството ? Някой "богоизбрани" си правят скривалища дълбоко под земята - те ще останат да "векуват" и да запазят " семето человеческое" Още преди години атомните мощности на САЩ в Западна Германия бяха достатъчни. Сега ги поразтикаха из цяла Източна Европа, ама не са ги намалили!!! За тези пък, където са на руска територия , въобще не ми се мисли. Висш руски военен бе казал, че не е нужно да воюват с никого, достатъчно е да се самовзривят - Земята ще се разцепи на две!? В края на зимата заваля някакъв леко оцветен снежец. Не съм прочел никъде , нито чул , но оцветяването било следствие авария в някакъв химически завод /в Словакия, Чехия или Унгария - там някъде по пъпа на Европа/. И.....всички смокини са изсъхнали, поне в нашия район. Ето така тихомълком и нас могат и имат" възможности" и нас да изтровят! Няма "новичок", няма "старичок" - всички наред............
 • Виго
  Отговор
  8 09:41  25.05.18
  На 104г решил да се раздели с живота и ни призовава да направим същото,то самоубийството е грях,но аз ще го послушам...като стана на 103 обаче

Напиши коментар:


Публикувай