2 268 5

7 прогнози за най-близкото технологично бъдеще

Как ще се развият медицината, търговията, интернет и техниката в следващите няколко години

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

В най-близкото технологично бъдеще ще има повече кибератаки, услугите ще са по-автоматизирани и виртуалната реалност ще е неизбежна, пише американското списание Wired.

Прогнозите, направени от експерти за списанието, са за развитието на медицината, търговията, интернета и техниката.

1. Кибератаки

Първата прогноза е свързана с кибератаките. Според експерти от списанието те ще станат по-чести, а от действията на хакерите ще страдат както обекти на инфраструктурата, като например големи заводи и предприемачи, така и обикновени граждани.

2. Автоматизирани услуги

Магазините скоро ще бъдат автоматизирани и няма да имат човек на касата. Ще можем също да си пазаруваме необходимите продукти чрез приложение, а те ще ни бъдат доставяни от роботи, прогнозират авторите.

3. Изкуствен интелект, който разпознава човешките емоции

Засегнат е и въпросът за обработката на лични данни. Според експертите в бъдеще изкуствения интелект ще може да разпознава човешките емоции по изражението на лицето и така да предлага тези или онези стоки и продукти.

4. Промяна на човешката ДНК

Що се отнася до медицината, до няколко години лекарите сигурно ще могат успешно да променят човешката ДНК, така че да могат да лекуват генетични заболявания и тази технология би трябвало да стане достъпна.

5. Роботи вместо шофьори

В транспорта пък роботи ще заменят шофьорите на дълги курсове. Това ще позволи на превозвачите да направят много икономии.

6. Виртуална реалност

Според шестата прогноза виртуалната и допълнителната реалност ще се използват повсеместно и в бъдеще без тях работата ще е невъзможна.

7. Блокчейн технологии

Седмата прогноза е за блокчейн технологиите. Те ще позволят в работата на големите доставчици на услуги, като например таксита, интернет-магазини, социални сайтове, да участват всички ползватели.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГосТ
  Отговор
  1 06:00  27.05.18
  Личи си,че е от американско поп списание. Ако чакат на лекарите да променят ДНК ще си чакат. Се едно космонавтите да строят космически кораби. Трябваше да напишат-в скоро време, няма да има нужда от лекари,защото всички наследствени болести ще се лекуват от молекулярните биолози,а за останалите ще има роботи правещи прецизни и точни манипулации.
 • Марони
  Отговор
  2 14:57  27.05.18
  Искам да се извиня на "ФактиБГ", че ги обидих и да им благодаря,че отново мога да споделям своите виждания и становища за нащата от живота!Единственото ми желание е да допринеса,хората да станат по-малко заблудени и по-добри! И да са наясно всички,че доброто и злото не са абстрактни понятия! По-добрите нации и държави са тези,където хората са по-щастливи и позитивно настроени.Това е последица от рационалното,а не тиранично боравене с властта там.Затова прогресът идва от Запада и Япония разбира се.

  Коментиран от #3

 • ГосТ
  Отговор
  3 17:41  27.05.18

  До коментар #2 от "Марони":

  Марони,Япония е красива страна и най важното страна с традиции, които се спазват. Трябва да ти кажа, че Япония е по близо до социална страна отколкото до див капитализъм. Има няколко основни огромни корпорации,които плащат огромни данъци. Здравното осигуряване е прогресивно. В тази връзка, не е нужно да си предприемач или т.нар. бизнесмен за да си "успял". Може да бъдеш учен (4% от БВП отива за наука ), инженер или лекар също така. Такива малки фирмички и бизнесчета няма. Пак повтарям, няколко основни огромни корпорации, плащащи огромни данъци. Въпреки тези факти обаче, не смятам че Япония е за европейци. Голяма стагнация е,казарма...1,2-3 години да,но да живееш там...мерси. какво за запада? аз харесвам Франция и се надявам да изчистят това петно което е президент. Харесвам и севера- Дания, Норвегия, Финландия. Въпреки че не съм бил там. Харесвам ги обаче защото знам, че са социални. Нищо добро няма в тоя див хамерикански капитализъм.нищо добро не идва от там.купиха си мозъци,да продават и технология наред с покварата и боклука. Мозъците обаче, видяха че не е добре там. Вече предпочитат да си стоят в Европа,Япония, Русия, Индия и Китай. Технологията започна сериозно да им куца на янките.накрая ще си останат само с покварата и боклука.
 • deadman1488
  Отговор
  4 05:39  28.05.18
  ЛОШИ ВРЕМЕНА ИДВАТ ЗА МАЙМУНЯЦИТЕ

  Коментиран от #5

 • Минувач
  Отговор
  5 16:38  28.05.18

  До коментар #4 от "deadman1488":

  Точно! Без да искам дадох отрицателна оценка на коментара, съжалявам!

Напиши коментар:


Публикувай