1 880 3

Смелчага ще бъде заровен жив за три дни под земята (СНИМКИ)

Това представление на австралийският артист изразява мнението му за насилието в колониалната история на Австралия

Смелчага ще бъде заровен жив за три дни под земята (СНИМКИ)

Австралийски пърформанс артист ще бъде заровен жив под градска улица в столицата на Тасмания в продължение на три дни.

Това е част от новия пърформанс на художника Майк Пар, подготвено за тазгодишния фестивал Dark Mofo в Хобарт, пише австралийската редакция на вестник Guardian.

Пар ще бъде погребан под асфалтовата настилка на улица "Макавери", която минава през центъра на град Хобарт, в контейнер с размери 4,5 метра на 1,7 метра на 2,2 метра. След поставянето на контейнера под земята, улицата отново ще бъде затрупана и отворена за движение.

По този начин 73-годишният артист възнамерява да припомни на жителите на града за геноцида, извършен от британците при колонизирането на острова.

Пар ще се зарови в своя контейнер, в който ще има легло, вода, стол за медитация, моливи и дъска за рисуване, на 14 юни.

Засега не е ясно дали артистът ще има осветление и достъп до чист въздух.

Контейнерът, който е с дължина 4,5 м., ще бъде заровен под асфалта и улицата ще продължи да функционира както обикновенно и през трите дни на пърформанса. Пътни знаци ще указват, че Пар се намира под краката на преминаващите пешеходци и под колелата на преминаващите автомобили.

С протестното си заравяне австралиецът държи да припомни на новите поколения жестокостите, на които е било подложено тамошното тасманийско население след пристигането на 75 000 английски и ирландски затворници, изпратени от британската корона по тези места.

Австралия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Румбата
  Отговор
  1 11:23  27.05.18
  Браво
 • Кикимора
  Отговор
  2 13:39  27.05.18
  А тоалетна ще има ли?!
 • 3 14:15  27.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай