Last news in Fakti

5 Юни, 2018 13:53 8 046 5

Жените започват да се чувстват "невидими" след 45, мъжете след 47

  • жени-
  • самота-
  • самотни-
  • чувстват-
  • възраст-
  • 45-годишна възраст-
  • проучване-
  • невидими-
  • незабележими-
  • непривлекателни

Това разкри допитване, проведено във Великобритания

Жените започват да се чувстват "невидими" след 45, мъжете след 47 - 1
Снимки: shutterstock

Жените започват да се чувстват невидими и нежелани, след навършване на 45 години. 67% от дамите, участвали в ново допитване, твърдят, че след тази възраст вниманието, което са получавали до сега от страна на мъжете, рязко спада. При мъжете същото усещане започва да се проявява след 47. Това сочат резултатите от допитване, проведено наскоро от клиника за пластична хирургия във Великобритания, пише вестник Daily Mail.

Анкетата, проведена сред 2000 души, установила, че почти две трети от дамите се оплакват, че интересът на мъжете към тях е спаднал още щом са навършили 40 години. На 45 това вече било съвсем осезаемо. 46 % от анкетираните са заявили, че биха искали да върнат времето и да получават същото внимание както когато са били на 20 и 30 години.

Проучването разкрива още, че около две трети от самотните, необвързани жени, чувстват спад в "сексуалната си увереност", след като ударят 40-те, а 5 години по-късно увереността им се изпарява напълно.

Това се дължи на стареенето и неговите признаци, които стават все по-видими с напредване на възрастта — побелели коси, по-дълбоки бръчки и по-тъмни торбички под очите.

Жените започват да се чувстват "невидими" след 45, мъжете след 47

Жените над 40 също твърдят, че са подложени на огромен натиск от страна на социалните медии да бъдат по-секси и по-красиви, макар и вече поостарели. Много от анкетираните споделят, че се чувстват некомфортно и изпитват самосъжаление, когато видят съпоставка на настоящия си външен вид и начина, по който са изглеждали като по-млади. Ето защо, 67% от представителките на нежния пол заявяват твърдо, че искат да подобрят външността си, да се подложат на дребни разкрасителни процедури или дори на по-драстични интервенции като пластични операции, цитира резултатите от анкетата британският сайт heart.co.uk.

Чувството за непривлекателност и липса на интерес от представителите на срещуположния пол се открива и сред мъжете. Те също започват да се чувстват пренебрегвани, но малко по-късно. Една пета от тях забелязват, че започват да изглеждат по-малко привлекателни на 40 години. Те посочват, че сред нещата, от които се срамуват са появата на бюст, увисналите бузи и двойната брадичка.

Повечето мъже и жени на тази възраст се притесняват да пускат свои снимки в социалните мрежи заради външния си вид.

Британските пластични хирурзи отчитат повишаване на интереса към предлаганите от тях интервенции с 15 %, както сред жените, така и сред мъжете.

Жените започват да се чувстват "невидими" след 45, мъжете след 47


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    13 2 Отговор
    тогава ли им свършват парите?

    Коментиран от #2

  • 2 Расулюлах

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Идва времето когато женските ше стоят на пеиката пред блока ше ги кацат муите и ше ронят сълзи за всички строшени пишки дето са изпуснали през живота от високомерието си ...хахаххахаха
  • 3 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор
    ТЕ ГРОЗНИТЕ И БЕДНИ МЪЖЕ И НА 20-25 ГОДИНИ СА НЕВИДИМИ, ГРОЗНИТЕ ЖЕНИ СЪЩО, НО ЗА ГРОЗНИТЕ МЪЖЕ ОСТАВА НАДЕЖДАТА ДА СТАНАТ БОГАТИ, А НА ГРОЗНИТЕ ЖЕНИ НИЩО НЕ ОСТАВА ОСВЕН ТОВА ЕДНА ХУБАВА ЖЕНА И НА 45 СТАВА, НО ЕДНА ГРОЗНА НА СЪЩАТА ВЪЗРАСТ НЕ СТАВА, ТАКА ЧЕ ТОВА Е ОТНОСИТЕЛНО.
  • 4 smeh

    4 1 Отговор
    Ама четете бе, жените описани в статията не им липсва секс, а внимание. Смятайте Егоцентризма какви мащаби е достигнал, щом на 45 години зрели жени вместо да си гледат децата и да се фокусират върху тяхното израстване/не само физическо, а и духовно/, са се втренчили в това колко внимание генерира жалката им персона.

    И понеже изследването е за Англия, ще намеся в това число и България. Не една или две познати подминаха трийсетака и сега се чудят как да омотаят някой по успешен, ама уви не става. Срока на годност им изтича, комплексират се, озлобяват се, а преди време - претенции, чупки, стойки, ама колкото и да си велик/а, времето не можеш го спря и който не уцели момента после дълго съжалява.

    Коментиран от #5

  • 5 Мила

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "smeh":

    Вярно, само дето на 40-45 вече нямаш деца за гледане- те са 20 годишни самостоятелни индивиди.