2 017 5

Плувец се хвърли във водите на Тихия океан в опит да го прекоси (СНИМКИ + ВИДЕО)

Той ще се изправи пред акули, бури и плаващи острови от боклук по време на предизвикателството да преплува 9000 км. за половин година

Снимки: АР/БТА
Снимки: АР/БТА
Милена Трачева

Плувецът на дълги разстояния Беноа Льоконт е на път да стана първият човек на планетата, преплувал Тихия океан, съобщава BBC News.

Французинът, започна изключителния си опит, планиран в продължение на 6 години, от японския крайбрежен град Чоши.

В продължение на повече от половин година той ще се опита да прекоси разстоянието от 8 850 километра, преди да достигне бреговете на САЩ.

По пътя си 51-годишният плувец ще се изправи пред акули, медузи, бури и изключително ниски температури на водата.

Часове след началото на изключителното предизвикателство той вече срещна първото си изпитание.

Ето какво сподели французинът на стената си в Twitter за него: "Ден 1 "Пет часа след началото, моят екип получи обаждане от Seeker, които ни уведомяваха, че са забелязали акула с дължина метър и половина. Те изпратиха с каяк нашия медик Макс да ни донесе защитната екипировка за акули."

По пътя към Сан Франциско Льоконт ще се изправи и пред едно доста мръсно препятствие — огромен плаващ остров от боклук, който се носи свободно из водите на Тихия океан. Това плаващо сметище е съставено от купища боклуци, сред които преобладават пластмасовите и найлоновите отпадъци, съобщава CNN.

Льоконт планира да плува по 8 часа на ден, като за това време той се надява да изминава по около 50 км. Ако поддържа планираното темпо той би трябвало да преодолее разстоянието между Източното крайбрежие на Япония и Западното крайбрежие на САЩ за 5-6 месеца.

Това не е първото голямо предизвикателство, което Льоконт поема. Преди десетилетие той стана първият човек, преплувал Атлантическия океан, преодолявайки разстоянието от 6 400 километра между САЩ и Европа за 73 дни.

Сега той ще се опита да преплува Тихия океан, вземайки разстоянието от японската столица, намираща се на източното крайбрежие до американски град Сан Франциско.

Всеки, който желае може да следи прогреса на Бен на живо в социалните мрежи, както и на страницата на това историческо плуване, в който има карта, на която се отбелязва в реално време всичко случващо се с френския ентусиаст - от изминатото разстояние и времето до температурата на водата, скоростта и посоката на вятъра и силата на вълните.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чичо
  Отговор
  1 17:12  06.06.18
  Психопати секви - и тоя луд као алпинисто, дека се затри у...ква бее онаа, чужбинската планинъ.
 • ГосТ
  Отговор
  2 17:53  06.06.18
  Епа то не мое се плужеци да са.
 • Песимист
  Отговор
  3 02:48  07.06.18
  Поредна измама ! 8 часа плуване ,16 часа возене на придружаващият кораб ! ТВ екип от NG или Discovery , с поредният манипулиран филм .

  Коментиран от #4

 • 4 07:14  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  5 16:02  07.06.18
  Браво на човека и едно голям евала.

Напиши коментар:


Публикувай