17 Юни, 2018 00:30 35 494 65

Защо мъжете харесват по-пълни жени

Сигурно всеки ден пред погледа ви попадат снимки на красавици с изваяни тела, които прекарват часове във фитнеса. Списанията не остават по-назад със своите корици, на които модели задават „стандартите на красотата“.

От няколко години тази тендеция обаче се пропуква и все по-често хора признават своето влечение по пищни жени. Списанията, в опит да не изглеждат „старомодни“, промениха възгледите си и престанаха да възприемат наднорменото тегло при жените като нещо неприлично.

Фактът, че преставаме да свързваме сексуалността с параметрите на модела, вече е значително постижение, пише tialoto.bg. Все повече и повече мъже, без страх от осъждане и подигравки, открито заявяват, че определящият фактор при избора на партньор вече не е теглото.

Освен това, желанието на жените да приличат на кукли – с дълги крака и тънка талия, все повече се счита за инфантилно и комплексарско.

Дори и за тези, които не са психолози, е ясно, че външният вид не може да осигури комфорт в отношенията, а мерките „90-60-90“ не гарантират оргазъм.

Тес Холидей, най-дебелият модел в модната индустрия, тежащ 155 кг, е убедена, че мъжете я намират за невероятно секси. Ето какво казва тя: „Дебелите хора правят секс. Често и много. И те го правят, по дяволите!“.

Ашли Греъм също се хвали постоянно с интимния си живот със съпруга си.

Нормално ли е или не?

Разбира се, не може да се отрече, че за много хора цифрите на кантара все още са мярка за привлекателност. Но все повече мъже целенасочено избират партньори с тегло, което надхвърля 100 кг. Сексоложката Наталия Романовска смята, че когато човек иска само жени с наднормено тегло, може да се говори за фетиш.

Откъде идва?

По дефиниция фетишът е просто вид сексуално поведение. Оказва се, че за някои мъже „спусъкът“ на възбудата е допълнителното тегло на партньора. Формирането на такъв фетиш може да стане по различни причини. Може би първият оргазъм на такъв човек се е случил именно с дебел съученик или съученичка.

Също така в някои култури пълнотата е символ на женственост, майчинство и плодовитост.
„Мъжете от такава среда подсъзнателно избират жени с подобна физика. Те просто копират поведението на техните бащи, дядовци“, смята Романовска.

Също така се случва мъжете да развият комплекс на непълноценност и синдром на тревожно очакване на сексуална недостатъчност. И подсъзнателно тези мъже смятат, че такива жени са непретенциозни в секса и са благодарни за всяко внимание. Пълните дами им дават чувство на доверие, а с такъв партньор се чувстват като истински мъже.

Има и банална любов към екзотиката

Някои мъже не са фиксирани конкретно към пълните жени, но пък обичат екзотиката и нестандартните връзки. „Обикновено тези хора са в позицията на „дете“ и възприемат жената като играчка“, обобщава Романовска.

Какво не е наред?

В същото време Наталия Романовска не споделя ентусиазма на Тес Холидей. Според нейния професионален опит, не всички съюзи между красиви мъже и пълни дами водят до дългосрочни хармонични взаимоотношения. И това се дължи на поредица от физиологични и психологически трудности, пред които са изправени жените с наднормено тегло.

Първо, това е затруднението с оргазъма. Според Наталия, голямото тегло ограничава възможността за използване на пози, които дават почти 100% гаранция за оргазъм. Например, позата „ездачка“.

На второ място, някои дами с наднормено тегло във времето развиват безразличие към секса. Според Романовска те просто заместват сексуалното удоволствие с храната. Много пълни жени постоянно се страхуват, че партньорът им ще ги напусне или ще спре да ги обича.

С техните страхове и депресивно състояние те определено тровят климата на взаимоотношенията. И в резултат на това самите те провокират раздели или тласкане към изневяра. И това не се дължи на наднорменото им тегло, а на патологичната неприязън към себе си, тялото си и отхвърлянето на собствената си сексуалност. Тези дами трябва да работят върху собственото си самочувствие.

В същото време не бива да забравяме, че много пълни дами са доста доволни от тялото си и излъчват такава енергия, че предизвикват завист. Но нека бъдем честни – сексуалният живот на тези жени не може да се нарече перфектен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 740

    108 34 Отговор
    Мии, аз не харесвам "кръчмарски" тип жени. Туй сичкото мИсо, къде виси и се лашка ми докарва морска болест и ми иде да повърна. По пинцип в аристокрацията подобни "кръчмарки" са рядкост и що креват ти трябва да обърнеш такаа пържола?! Мани бе, тва е гадно - да си ги лайкват чалгарите...
  • 2 гост

    82 13 Отговор
    А мъже дебели няма ли? Спира някакъв със скъпа кола,и аз си казвам ,сега ще излезне някакъв красавец от колата! С по големи гърди от на жена ,голям диференциал!А някои жени са пълнички,но не грозни! И наистина са харесвани!Има и мъже и жени, грозно дебели!А пък и от слабите има доста годзили!
  • 3 Бат Ботьо

    52 34 Отговор
    Голям майстор с голям инструмент на голям тезгях работи.

    Коментиран от #35, #60

  • 4 Дедо МъдрЮ

    92 20 Отговор
    Сетих се за ония....:
    На плажа, седи дебела жена. До нея лежи мъж на същата възраст с безучастен вид.
    Минава много красива блондинка, но мъжът изобщо не я поглежда.
    Дебеланата се навежда към него и съска:
    - Лицемер!

    Мили деца това с дебелите жени е същото, като джендърската пропаганда! Вместо да отслабнем по-лесно е да накараме, дори принудим другите да мислят, че дебелото е хубаво !
  • 5 Мухаха

    113 9 Отговор
    За разлика от жените, за нас мъжете дебела жена в Porsche си остава дебела жена.
  • 6 арабски идеал

    22 10 Отговор
    Руса, бяла, дебела - ако е много дебела, може и чернокоса да е...
  • 7 Мъж

    69 27 Отговор
    Какви пълни жени, полудяхте ли журналята в тоя сайт? Дебелани си харесват сигурно 1-2% от мъжете и то някакви пълни перковци..
  • 8 ежко бежко

    20 5 Отговор
    От всяка категория ,има грозни хора!Като сложим и проклетията! В Ада!
  • 9 Въпрос

    45 7 Отговор
    Вени, ти да не си напълняла, та изтърси тази статийка!? Щото много се смях като я четях..!

    Коментиран от #47

  • 10 Виго

    60 8 Отговор
    По пълни жени никой не харесва,а по завързани. Разликата между дебела и завързана,сочна е огромна!Трябва да има за кво да се хванеш,но не и да потънеш в него! Дебеланка е едно,а дебела съвсем друго,мисля всеки го разбира,Кардашиян едно,Вачкова съвсем друго.
  • 11 Алфа Ромео

    54 4 Отговор
    Кефят ме леко закръглените жени, но не и тези които са наистина дебели.
  • 12 Lady

    44 8 Отговор
    Не е хубаво и най-вече никак не е здравословно човек да има излишно тегло. Независимо дали е мъж или жена. Просто е грозно и вредно. А неадекватните оправдания в случая, че уж имало доза "чар" в пълните звучи като израза "наше лошо нема"! Хайде моля ви се! Нека да бъдем реалисти! Това, че наднормените ги боли от истината и страшно се дразнят си остава техен проблем. А истината е, че трябва да се вземат в ръце, да свалят килата и да станат нормални хора. Тогава няма да има от какво да се дразнят.
  • 13 Къртев 🐓

    29 9 Отговор
    Жените са ни дар, трябва да ги уважаваме! А тез гърчавите да храним!
    С любов!
    Аз☺️
  • 14 ванката

    25 14 Отговор
    стига и вие никой не харесва дебеланите защо се опитвате да ги залъгвате с тази евтина статия пълни глупости са това

    Коментиран от #16

  • 15 Старият моряк

    52 14 Отговор
    По-добре да се люшкаш на вълните,отколкото да се блъскаш в скалите.Стара моряшка поговорка!

    Коментиран от #17

  • 16 Хмм

    24 6 Отговор

    До коментар #14 от "ванката":

    Защо ли... Защото на дебелите от комплекси за малоценност им избиват чивиите и някой после трябвало да им съчувства... някой, който се хване... И тъй като в живота това едва ли се случва, пробутват като крайна мярка такива безсмислени статии. Наистина пълни глупости.
  • 17 Фактология

    22 7 Отговор

    До коментар #15 от "Старият моряк":

    Стара БАСНЯ, утеха за бидони и за техните компаньони!!
  • 18 клечо

    34 3 Отговор
    Те това 155 килограмовото да ти седне отгоре и си до там! Край с теб! И какво удоволствие има в това да си премазан като от валяк?! На това му се вика садо-мазо извращения! Отделно, ако си се престрашил да правиш джиджи-биджи с момата, ще се наложи да използваш поне кило брашно, за да намериш заветната цел и да влезе с голяааааама мъка в рая! 😁 Това упражнение е само за истински ентусиасти! 😰
  • 19 гост

    4 2 Отговор
    И двата сина на ало хей са свободни,агит табло!Имаш избор!
  • 20 Грубиян

    31 19 Отговор
    Болните мозъци харесват пълни жени,нормалните си харесваме по-слаби.Мода стана някви лелки по 80-90 кила да ми правят фотосесии твърдейки,че мъжете били луди по тях...чай ся кои мъже?Ония загорелите дето 10 години жена не са виждали ли?Нормално,те и затворниците налазват останалата паплач около тях след известно време.Няма такъв филм,дебеланите са с тази представа,защото искат да не им се подиграват.Който си мисли че разлика няма и "все е дупка" значи е задръстен и никога не е бил с 2 различни жени :D Плюс това съм убеден,че тия дето харесват дебеланите ги харесват защото самите те са отпуснати нещастници.Успех.

    Коментиран от #46

  • 21 руйййй

    4 2 Отговор
    Едно е да си Джордж Клуни,друго е да си Господин Никой!Мисия е да влизаш,в чужда 00!
  • 22 Разбирача

    20 17 Отговор
    Мен пък ме кефят жени, на които като извадиш килограмите от височината се получава число по-голямо от 10. "Големите" майстори да си работят на големите тезгяхи. Истинските майстори работят на малки тезгяхи.

    Коментиран от #37

  • 23 шефа

    20 4 Отговор
    по закръглени да но тикви не д не знаеш къде да го намъкнеш ужас...........
  • 24 Рос

    12 10 Отговор
    Аиде всички дебелани и към анадола там много ще ви харесат даже повече отзад ще работят и много ще ви харесва.туркие
  • 25 гощо

    21 12 Отговор
    Дори не прочетох статията защото не смятам,че мъжете харесват пълни жени. Е винаги има някакви извратеняци мечтали да бъдат Боримечката.
  • 26 пешо

    14 4 Отговор
    Това са ГМО моделите. И все повече ще стават ,щото е доказано ,че женския организъм се оправя много по трудно с модифицираните храни.
  • 27 гоггог

    25 13 Отговор
    Глупости на търкалета. Че кой може да хареса тия свинки? Айде сега понеже ги мързи да отслабнат, на черното да кажем бяло. Е, няма да стане с тия джендърски пропаганди. Няма нищо секси в полюшващи се телеса, хеле пък на плажа, бррр.
  • 28 ханко брат

    25 17 Отговор
    Дебелите жени са злобни и отмъстителни. Крият комплексите си зад миловидна физиономия.

    Коментиран от #63

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 цоле

    18 1 Отговор
    епа я кат се напия кой че ме носи
  • 31 Христо

    19 1 Отговор
    Бе да е приятно пълничка ок ама тая от първата снимка...
    Точно два опита ти трябват да я лашкаш на гръцка количка и гарантирано си инвалид с подбити прешлени и някоя херния...
  • 32 Светльо Витков

    9 0 Отговор
    Чифт очи останалото г......
  • 33 Шаран БГ

    11 3 Отговор
    Най-важната функция на жената като част от човешкия род е да зачене, да изхрани, роди и отгледа здраво поколение.
    При зачеването все ще се намери някой мъжкар, който да се жертва, при все, че не разглеждам жената единствено, като средство, предмет, способ за удоволствие. Бих желал специалист-гинеколог или акушер / полът няма значение/,да даде мнение - при кои жени / дебелите или слабите/ бременността протича по-леко и при кои процесът" раждане" е нормален. Т.е. как влияе пълнотата на тия два етапа от женската същност или няма значение ??
  • 34 слави

    20 3 Отговор
    Жени над 100кг се харесвали на мъжете.. Боже, Боже всичко го е напекло слънцето.
  • 35 Ппппп

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Ботьо":

    Така е но ,на големкя тезгях по-лесно се губи инсрумента!!!😰😰😰😰
  • 36 SAAB

    14 2 Отговор
    Въх......:) Туй ща устай без.......сичко ! На тръгване и хладилника ще е празен ! ...:)
  • 37 Друг разбирач

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "Разбирача":

    Аз харесвам числото да е от 5 до 10. Това са перфектните жени за мен и доколкото знам за 99% от мъжете. Към жените - Никой не харесва дебели жени!!! Статията е пълна само с глупости.
  • 38 Ал Купоне

    21 1 Отговор
    На мен ми харесват леко така заоблени сладурани, но не дебели и тлъсти, като тая дето си прави селфи.
  • 39 Дългият

    8 1 Отговор
    Ами защото където и да пипнеш...всичко е нянка...
  • 40 stupid dog

    2 2 Отговор
    Затворник епи с криво гледа!Чудна картинка,никому Господ!
  • 41 Оптимус

    7 2 Отговор
    Wooow, Хипопотами....
  • 42 красавицата

    21 3 Отговор
    Мъжете не харесват дебелани и неподдържани жени!Несполучлив опит на автора да ни накара да приемем тресящите се сланини за нещо нормално и еротично. Не трябва да се стимулират жените да изглеждат по този начин, като току-що опрасили се майки-свине!
  • 43 PlimP

    15 4 Отговор
    я качета по една снимка на половинките си, да се посмеем малко, килограмите се коригират, грозната мутра си е за цял живот и с годините ства все по-грозна

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БайТози

    6 3 Отговор
    Вени,аз такиви дебелани не аресвам.Най аресвам фините мацета като тебе.
  • 46 Именно

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Грубиян":

    Най-якият коментар! Утрепва всички резили ОТВСЯКЪДЕ!!!
  • 47 Обяснението

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Въпрос":

    По-скоро е заспала на плажа и е слънчасала... За да пусне такава абсурдна информация...
  • 48 Ей Венче

    8 5 Отговор
    Заглавието трябваше да бъде следното: Защо мъжете НЕ харесват по-пълни жени! И да разясниш действително защо никой нормален мъж не харесва свинки!!
  • 49 stupid dog

    2 3 Отговор
    Да допълним, както епи е върху кривогледка, и припадне връз нея завинаги, и тя подир него! Не говорете хуморески! Харесвам принц ,Хари,и какво от това?!Мечтайте и дерзайте ,и си развявайте парцалите, който е с такива!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 вес

    8 0 Отговор
    Ха ха то май освен тарамбуките, други не си падат по дебелани
  • 53 Всичко е до ген

    9 3 Отговор
    Каквото е заложено, друго не може да стане. Стройните си имат хубав и качествен ген по наследство, дебелите са наследили грозния недодялан ген от рода си. Срещу природата не се върви.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 руйййй

    0 1 Отговор
    връзвай!!!!!!!
  • 56 Язе

    4 3 Отговор
    Ужас ке повърна!
  • 57 гост

    2 1 Отговор
    Жвакай и енергизирай се!
  • 58 Лопе де Вега

    6 1 Отговор
    Абе, важното е да е с добър характер...
  • 59 Мхм

    9 1 Отговор
    Като гледам само американците и арабите харесват свинете, в БГ няма такива тенденции.
    Американците нямат избор, а арабите са си такива по природа, лош вкус във всички аспекти:)
  • 60 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Ботьо":

    Това се твърди от хора които не могат да се уредят с друго и само такива с голям тезгях им връзват.
  • 61 Суйо

    3 2 Отговор
    Те Тръмп щели да го номинират за Нобелова награда за мир, вие за дебелите хамериканки се косите! Много ясно, че ще започнат да обръщат внимание на свинките, то женският пол в Щатите е с габаритите на Руски тежковоз, теглото - над 65.
  • 62 Гост

    3 0 Отговор
    само да не бъркаме пълнотата с дебелото.
    Има си някой, на хормонален проблем които наистина няма какво друго да направят освен да са пълни.

    Но това не значи другите да си мислят че е модерно и да се оставят, има си телесен индекс и е хубаво всеки (мъж/жена) да си го следи.

    на 15-ти, в едно пицария, гледам как клас се разпуска и са на "прощално" с класната. Младо момиче, имаше 8-9 деца само.
    Е че учителката бе най слабата... не можах да го повярвам...
  • 63 ХХХ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "ханко брат":

    Хайде ся те пък щото кльощавите не са! Цар Соломон е казал още преди 3000 години, че няма по голяма злоба от женската злоба! Пише го в Библиятя книга Премъдрост Соломонова.
  • 64 Пипи

    6 3 Отговор
    Всички сте много хубави ...красиви ....модели . Ако се погледнете с очите на другите , ще се отчаяте. Да ви имам пиканото самочувствие !
    Ебете си анорексички . Какво само плюете ?
    Боклуци ! Дебелите могат да отслабнат , ама грозотията е до гроб .
    За всеки влак си има пътници ..Ненапразно е казано . А с олигофреничния си поглед относно хората ....душата къде я слагате ?!
    Не сте дорасли в умствено отношение .
    Типичен манталитет на Бай Ганьо....
  • 65 много просто

    0 0 Отговор
    Защото никой друг не ги желае...