Last news in Fakti

13 Юни, 2018 16:37 3 316 6

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си

  • дезодорант-
  • ролон-
  • възможности-
  • пот-
  • лято

Ето няколко полезни приложения на дезодоранта, различни от обичайните

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си - 1

Дезодорантът е една от най-важните тоалетни принадлежности за повечето хора особено през лятото. Ако сте забравили да слагате дезодорант под мишниците сутрин, тогава до средата на деня ще бъдете източник на неприятна миризма, ако не и по-рано. Ето защо не е изненадващо, че почти всеки трети човек на Земята използва дезодорант. Но не много хора знаят, че той може да има и много други приложения.

1. Спрете потта от гърдите си

Независимо от това дали носите сутиен или не, лятото и жегите със сигурност причиняват силно потене. Това води не само до неприятна миризма, но и е идеална среда за развитие на бактерии и вируси. За да предотвратите това, използвайте дезодорант в долната част на гърдите всяка сутрин. Подобен "трик" можете да правите и с много други части на тялото, в зависимост от това, къде се случва секрецията на потта най-често - задната част на коленете, кръста и др.

2. Отстранете пъпките

Дезодорантът ефективно облекчава не само неприятната миризма на тялото, но и акнето. Използвайте антибактериален рол он върху акнето и пъпките си и ще очистите кожата си.

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си

3. Избегнете падането на слънчевите ви очила

Почти всеки се дразни, когато очилата му се свличат надолу по носа му. Можете да предотвратите това чрез използването на дезодорант върху носа. По този начин очилата ви ще останат там, където трябва да бъдат.

4. Предотвратете залепването на косата

Много жени са запознати с този проблем, който често се случва в горещи или влажни дни. Излизате навън и косата ви веднага започва да се навива и да се прилепя към тялото. Потта по косата, особено на челото или около шията, разваля стила ви и косата става мазна и не изглежда никак добре. В този случай дезодорантът може да стане най-добрия ви приятел. Сложете го върху кожата, около линията на растежа на косата и ще забравите за този проблем.

5. Леко носете тесни джинси

Тесните дънки са много популярни, но има един проблем с тях. Както подсказва името им - "тесни", те са прилепнали към тялото и много жени са принудени да ги обуват с големи усилия. Можете да избегнете тези неприятности, като просто сложите от дезодоранта си в горната част на бедрото и при глезена си. Това ще им помогне да се плъзнат по-лесно по тялото ви.

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си

6. Кажете "сбогом" на неприятната миризма по краката си

Същият ефект, който има дезодорантът върху подмишниците, може да се забележи и при зле миришещи крака. Краката съдържат 250 000 потни жлези - това е повече от всяка друга част на тялото. Ето защо трябва да обърнете специално внимание на тяхната хигиена. Сложете в обувките или на краката си малко дезодорант и забравете за този проблем.

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си

7. Отървете се от мехури

Обувки, които сте купили наскоро, или обувки, които са прекалено стегнати, могат бързо да причинят болезнени мехури по краката ви. Влагата в обувката може да помогне за образуването на мазол. Дезодорантът може да спре това като попие потта в обувката.

8. Предотвратете раздразнението от бръснача

През лятото носенето на леки и къси дрехи изисква и редовно обезкосмяване. Но често, в резултат на дразненето от бръсненето се появяват грозни червени петна. Дезодорантът може да помогне за предотвратяването на това дразнене. Просто го нанасяйте веднага след бръснене в зоната, която сте обезкосмили и кожата ще остане гладка.

Дори не подозирате за това, което можете да направите с дезодоранта си


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПОЗНАВАЧ

    6 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Дезодорантът може да спре това като попие потта в обувката." Ще попие в дезодоранта?? Каква глупошч....
  • 3 Dgd

    3 2 Отговор
    Дезодорант в обувки? Става невероятна кочина. Късмет.
  • 4 Какво "невинно" заглавие...

    5 1 Отговор
    За 2 неща става... да се парфюмираш и за другото...
  • 5 Въпрос

    11 1 Отговор
    А не е ли по-добре просто да се изкъпете...и повечето от тези "трикове" губят смисъла си...
  • 6 Onq bez konq

    2 0 Отговор
    Я се къпа от мързел...га почне да ме мързи дасе чеша