Last news in Fakti

20 Юни, 2018 13:45 6 368 4

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

  • опасни-
  • животни-
  • крокодил-
  • питбул-
  • убийци-
  • смъртоносни-
  • класация-
  • домашен любимец

Страховитата голяма бяла акула е кротка и добродушна в сравнение с най-добрия приятел на човека

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора - 1
Снимка: shutterstock

Хората ходят на лов и убиват животни от хиляди години, но понякога забравяме, че животните също ловуват хора. Но знаете ли кои са онези хищни и опасни видове, които отнемат най-много човешки животи за година?

Не е изненадващо, че повечето от животните, включени в класацията на най-видните животни убийци на хора, са диви. Ще се изненадате обаче да разберете, че в челната тройка попада животно, което сме приели в домовете си от край време и смятаме за наш най-добър приятел.

В класацията за животни убийци на хора изненадващо напред попада домашното куче.

На първо място, с един милион отнети човешки живота годишно е комарът, чиято смъртност се дължи на болестите, с които заразява хората.

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

Далеч зад кръвосмучещото насекомо са змиите — отровни или удушвачи: техните жертви за година са около 50 000.

Третото място в тази шокираща класация е отредено на домашното куче с 25 000 отнети човешки живота на година. Само в България тази година има няколко убити деца от "най-добрия приятел на човека“.

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

Четвърта в списъка е мухата цеце с около 10 000 човешки жертви годишно от заболяванията, които причиняват ухапванията й. Толкова души заболяват смъртоносно на година и от причиняваната от сладководните охлюви болест шистосомоза.

Със 7000 човешки жертви на година е друго добре познато, но подценявано от хората насекомо — дървеницата. Което е 2 пъти повече от далеч по-страховития и внушаващ ужас сред хората скорпион — 3250. Детските глисти и заболяванията, които причиняват, се оказват фатални за 2500 души годишно.

Далеч назад са огромните хищни рептили — крокодилите, с 1000 убити човека за година. Следват два други непредсказуеми гиганта — хипопотамите и слоновете (по 500 души).

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

Царят на животните — лъвът, е причина за 250 смъртни случая сред хората на година, зад него е тревопасният кафърски бивол с 200, следва еленът, който е смъртоносен и за хората в периода на чифтосване (130). Зад благородния тревопасен елен е най-голямата котка — тигърът, със 120 човешки жертви годишно.

Пчелите и паяците са с по 50 убийства на година, медузите — с 40, мравките — с 30, леопардите убиват по 20 души, колкото и други човешки любимци — конете и преживящите крави.

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора

Оказва се, че в тази жестока и смъртоносна класация не присъства едни от смятаните за най-опасни и жестоки убийци на хора - акулите и вълците.

Най-свирепият представител на акулите - голямата бяла акула, заедно с нейните посестрими - годишно взимат по 10 човешки жертви. Същият брой убити хора се приписва и на вълците.

Домашен любимец е в топ 3 на животните, убиващи най-много хора


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nonamenofacenonumber

    23 2 Отговор
    Изпуснали са лидерите - жените, те са от разред върли хищници и годишно убиват най-много хора директно или чрез разпространяваните от тях болести
  • 2 Random

    7 5 Отговор
    Затова - котка.
    Ем не ще разходка, ем само се оправя, ем пък е и по-хубаво.
  • 3 stupid dog

    5 1 Отговор
    Те са душички,пред зли индивиди!
  • 4 Hornet

    1 1 Отговор
    Тази статия е толкова тъпа - 50 души се килвали от пчели и паяци.....това е само за Балканския полуостров най-много, не ставайте смешни, че за целия свят това са жертвите на отровни паяци, пчели, стършели, оси....