24 Юни, 2018 10:07 6 696 14

Най-скъпата яхта, направена от злато и платина, струва... (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • яхта-
  • лодка-
  • скъпо-
  • злато-
  • платина-
  • скъпоценни камъни

Яхтата "History Supreme", официално е най-скъпата в света. Тя струва невероятните 4,5 милиарда долара.

Известен британски дизайнер е направил интериора, за което му били необходими три години. Рекордно скъпата яхта е купена от анонимен бизнесмен от Малайзия през 2011 г., който дал пълна свобода на дизайнера да харчи колкото си пари иска за интериора. Човек би си помислил, че става дума за голям кораб с басейн и подобни неща, но всъщност това е яхта с дължина само 30 метра, което я поставя в категорията малки яхти.

Това, което прави яхтата толкова скъпа обаче е фактът, че цялата е облицована със злато и платина. В нея са вложени 100 000 килограма злато, а една част е направена от платина. Тези материали са използвани за палубата, салона, и дори тоалетната. В спалнята, която е от платина, има статуя, направена от кости на динозавър и парчета от метеорити.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    24 8 Отговор
    Боклуци за милиони за кретени с милиарди.
  • 2 Шляхтиц

    55 1 Отговор
    Госпожо Събина Андреева, мислете какво пишете! При сто тона само злато за вътрешно обзавеждане яхта с дължина тридесет метра не може да има свойството плаваемост и ще отиде на дъното.........
  • 3 гост

    25 0 Отговор
    Събина, оправи си стоте тона злато, щото ако ги вложиш в 30 м. яхта, ще плува само към дъното ... или сама си разделила обявената стойност от 4 млрд. на приблизителната цена от 40 000 $/кг и това ти се е получило ... е да де, ама трябва малко и да се мисли, а не да се правят елементарни сметки и да се излагаме. ;)

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Борис

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    100 000тона !То все едно да пуснеш локомотив в морето да плува .

    Коментиран от #12

  • 6 Stefko 88

    12 2 Отговор
    Ще си я занесе ли на ония свят? Пълен дебил вместо да купи оборудване за някоя детска болница се чуди какво да измисли. Хора опомнете се златото е медоциметал - брздушно парче желязо. Животът е безценното. Мен не би ме правило щастлив да живея като фараон и да знам , че народа ми е в нужда. Във всеки втори магазин има кутийка със снимка на някой бял нуждаещ се от помощ човек. Аз "не рева на чужди гробища" , а просто казвам , че знам че тези хора можеше да са по-малко. Ето това би ми донесло удовлетворение да виждам че мен подобните "растат и хубавеят".
  • 7 Непознат

    0 8 Отговор
    Ми не сте прави приятели,пишете без да знаете.Самолетоносач тежи 90 000тона +4500 души екипаж+самолети,хеликоптери и.........потъва ли?Разбира се че не,четете първо после пишете.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Ghost

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Непознат":

    Още 100 тона на 30 метрова яхта? Освен всички механизми и двигател и гориво и запаси с рана и вода? Как я мислите тая работа? Самолетоносачите освен това имат огромен пропулсивен комплекс за да се движи тоя мастодонт. Логиката ,по която по разсъждаваш е същата поради която би заключил, че щом има самолети превозващи огромни части то би трябвало и обикновен хеликоптер може да го направи. Дали?
    Прочетете малко хидродинамика пък тогава пишете.
  • 9 Koti Puka

    5 0 Отговор
    Алоооо,тонажа нещо,имате ли основно образование защото нулите ви са в ПОВЕЧЕ????
  • 10 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Непознат":

    Всъщност не е проблем 100 тона метал да плуват, просто обемът и/или площта ще са много по-големи от размерите на 30 м. яхта.
  • 11 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    убийствена е
    когато има хора с идеи и хора с пари
    нещата стават
  • 12 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    100 000 тона !!! Даже не е и грешка, да е килограма !!! Локомотивите тежат 100 тона а не 100 000 тона !!! Това да не е натоварен танкер ??? Може да е 10 тона !!!
  • 13 656

    0 0 Отговор
    Казват 100 000 килограма а не тона. алоооо този със самолетоносача чети малко. За облицовка (ламарина от злато) не е ли доста преувеличено...... а май и котвата е от злато https://stuarthughes.com/shop/luxury-yachts/history-supreme/
  • 14 competition

    0 0 Отговор
    Вижте какво всички братлета тука. Аз мисля че това е една голяма простотия. Категорично без съмнение 100 процента тази статия е измислена от някой чишит-пишман келеш в някакъв долнопробен сайт , после е copy -paste от някой друг и така нататък до нашите сайтове. То съвсем трябва да си ниско интелигентен, че да повярваш на това.. Първо на първо както каза един пич тука . в момента килото злато е 40 419. Значи само материала за яхтата е 4,04 милиарда. А производството. До колкото знам няма нито една корабостроителница в света която да излее толкова злато. Това са производствени процеси и т.н Абе кви глупости брат. Излишно е даже да се разсъждава чак. Това е обикновенна фалшива новина. Иде ми да бъда по искрен, но ще ми изтрият коментара хахаха