Last news in Fakti

4 Юли, 2018 05:48 7 009 6

5 храни, които горят мазнините от раз

  • храни-
  • калории-
  • мазнини-
  • диети-
  • орехи-
  • горчица-
  • отслабване-
  • люти чупки

Лятото е в разгара си, така че е време да влезете във форма

5 храни, които горят мазнините от раз - 1
Снимка: shutterstock

Лятото вече е тук и едва ли има жена, която да не си мечтае да изглежда перфектно на плажа и да блесне с ослепителна фигура. Но все по-често това се оказва приоритет на много мъже.

Всички сме чували приказките, че това може да се случи само със сериозен хранителен режим, строги диети и жестоки упражнения и тренировки.

Не е изненада, че това, което ядете, е пряко свързано с това как се чувствате като цяло. Ако се храните здравословно, тогава ще отслабнете, но не само това. Ще имате също така по-голямо количество енергия, ще имате по-малко здравословни проблеми и ще имате по-добро психическо здраве. Така че има повече от една причина да искате да ядете по-здравословна храна.

Просто трябва да внимавате какво хапвате. А тук идва и хубавата новина. Има няколко храни, за които дори и не подозирате, че може спокойно да хапвате и не само, че ще ви харесат, но и ще ви помогнат по-бързо да изгорите ненужните килограми.

Ето няколко храни, които ще ви помогнат да изгорите по-бързо излишните мазнини:

Орехи

5 храни, които горят мазнините от раз


Знаем, че яденето на ядки е добро за нас, но сега знаем кои са наистина добрите, които изгарят мазнините. Проучване в списанието "Диабет, затлъстяване и метаболизъм" установява, че орехите съдържат съставка, която може да задоволи апетита ви, което ви кара да се чувствате по-сити за по-дълго време. Това ще ви накара да не ядете по-късно през деня.

Пуканки

5 храни, които горят мазнините от раз


Университетът на Скронтон проведе проучване, което разбра, че пуканките съдържат големи количества полифеноли. Полифенолите са свързани с много ползи за здравето, като подобрено храносмилане и по-добро кръвообращение. Ако не добавяте сол или масло към пуканките това може да бъде чудесна здравословна закуска, която да ви помогне да отслабнете.

Люти чушки

5 храни, които горят мазнините от раз


Американското списание за клинично хранене извърши проучване, което установи, че дневната консумация на едно от съединенията, които се намират в лютите чушки, ускорява загубата на мазнини в областта на корема. Това помага и увеличава способността на тялото да преобразува храната в енергия. Следващия път, когато готвите, добавете лютиви чушки в храната — няма да съжалявате.

Горчица

5 храни, които горят мазнините от раз


Ако сте някой, който обича да готви с горчица или често да я използва като подправка, то добрата новина вече е тук. Учените от университета Оксфорд Брукс заявяват, че горчицата може да увеличи изгарянето на калориите с 20%.

Вода

5 храни, които горят мазнините от раз


Проучване, публикувано от Националната библиотека по медицина в САЩ и проведено от Саймън Н. Торнтън, установило, че водата може да бъде пряко свързана със загубата на тегло. Водата помага на цялото ни тяло да се отърве от токсините. Помага също така да се асимилират водоразтворимите витамини и регулира температурата на тялото


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 врачанин

    11 5 Отговор
    Домашната ракийка с туршия в която има яко люти чушки...по-голям "горител" на мазнини няма.И ако пък обичаш греяната ракия-направо е бомба за мазнините...
  • 3 Ник

    10 2 Отговор
    Много хубаво, но я кажете колко от хората които консумират люто са слаби? И аз много обичам люти чушки ама това ме кара да ям още повече. Така от 75 станах 105... Чушки, чушки - манджа, чушки...
    - Изгоря ми снажната фигура! :-))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.